تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۹
پس از تایید استفاده از روغن پالم در تولید شیر پرچرب از سوی وزیر بهداشت و اعلام ورود دولت، شاهد هستیم کارخانه‌های لبنی و دامداران علیرغم وابستگی به یکدیگر، هرکدام دیگری را مقصر این ماجرا می داند.
جنجال روغن پالم در لبنیات/ محصولات لبني سيستان و بلوچستان پالم ندارد
جنجال روغن پالم در لبنیات/ محصولات لبني سيستان و بلوچستان پالم ندارد
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی عصر هامون، پس از تایید استفاده از روغن پالم در تولید شیر پرچرب از سوی وزیر بهداشت و اعلام ورود دولت و شخص رییس‌جمهور به این مسئله، هر کدام از تولیدکنندگان، صنایع لبنی و دستگاه‌های ذیربط واکنش‌های متعدد و جالبی نسبت به موضوع نشان داده و توپ را به زمین دیگری می‌اندازند؛ حال باید پیدا کرد پرتقال‌فروش‌را!
البته پس از این افشاگری وزیر بهداشت، واکنش‌های جالبی مطرح شد که جای تامل فراوانی دارد ؛چراکه کارخانه‌های لبنی و دامداران علیرغم وابستگی به یکدیگر که به نوعی لازم و ملزوم هستند، بر اساس کدورت‌های دیرینه‌ای که دارند همچون همیشه یکدیگر را زیر سوال برده‌اند و هر یک می‌گویند" دیگری دروغ می‌گوید و این تخلف در حوزه کاری آنها امکانپذیر نیست".
هنوز چند روزی از صحبت های وزیر بهداشت درباره شایعه ورود پالم به صنایع لبنی نگذشته بود که واکنشها نسبت به آن آغاز شد و این بهترین دلیل برای اثبات ضرب المثل قدیمی تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها بود.

مصارف روغن پالم
روغن پالم واژه یا به عبارتی ماده ای است که اگر چه جدید نیست اما در چند روز اخیر وارد حوزه گسترده واژه های نگران کننده در ذهن ایرانیان شده است.
مصرف روغن پالم در صنایع صابونسازی و همچین مشتقات روغن پالم در صنایع مختلف آرایشی، بهداشتی و شیمیایی از گذشته مطرح بوده است. البته از روغن پالم و محصولات حاصل از آن می توان در سطح وسیعی استفاده نمود. در مالزی و بعضی از کشورها از این روغن برای سرخ کردن مواد غذایی و تهيه شرینی‌جات استفاده می کنند. روغن پالم از مقاومت خوبی در مقابل عوامل اکساينده برخوردار است. به دلیل اینکه سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده است یک روغن مطلوب برای سرخ کردن محسوب می شود. روغن هسته از نظر ظاهر و ترکیب با روغن گوشت میوه تفاوت فاحشی دارد. بر عکس از نظر ظاهر به زحمت می توان آنرا از روغن نارگیل تمیز داد و از نظر ترکیب اسید چرب نیز به آن شباهت زیاد دارد. روغن خام هسته نخل دارای رنگ سفید تا کمی زرد و بوی مطبوع است ولي از نظر طعم مانند روغن نارگیل شیرین نیست بلکه کمی گس است. روغن مانده هسته نخل بوی بسیار تند می دهد. روغن تصفیه شده هسته نخل که به عنوان چربی هسته پالم به بازار عرضه می شود دارای رنگ سفید خالص و طعم و بوی خنثی است.این محصول به عنوان چربی غذایی و برای مارگارین سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.در بسیاری موارد نیز روغن هسته را برای تهیه روغن‌هاي خوراكي و چربی‌های مخصوص سفت می کنند که این عمل یا فقط به وسیله جدا کردن قسمتی که دارای نقطه ذوب بالایی است از راه فشردن انجام می شود و یا به وسیله هیدروژنه کردن و سپس جدا کردن قسمت مایع از راه فشردن در صافی صورت می گیرد.

پالم در ايران
طرح مطالعاتی جایگزیني روغن پالم به جای سایر روغن‌های وارداتی در کشور ما از سال 1362 آغاز گردید و بالاخره ورود روغن پالم در کشور از سال 1368 آغاز شد. در سال 1368 طبق پیشنهاد اداره نظارت بر مواد غذایی کشور به کارخانه های روغن نباتی کشور مجوز داده شد که روغن پالم پالایش شده را به روغن های جامد نباتی اضافه كنند مشروط به اینکه میزان اسید های چرب اشباع لوریک، استئاریک و پالمتیک بیش از 20% نشود.
تا چندی پیش گفته می‌شد شیر کم چرب شیری است که میزان چربی آن در فرآیند تولید کارخانه‌های لبنی کاسته شده اما شیر پرچرب دقیقا همان محصولی است که از دامداران خریداری می‌شود و به غیر از فرآیند پاستوریزاسیون و بعضا کاهش چند دهم درصدی چربی آن، عملیات دیگری روی آن انجام نمی‌شود؛ بنابراین شیر پرچرب همان شیر کامل است.
رضا باکری رئیس انجمن صنایع لبنی در مورد استفاده روغن پالم برای تولید شیر پرچرب توسط برخی از کارخانه‌های صنایع لبنی به فارس گفت: این موضوع را شنیده‌ام و از بیان آن توسط وزیر بهداشت و درمان بسیار تعجب کردم.
اما در همین زمینه ،رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با تاکید بر اینکه اضافه نمودن روغن پالم به شیر به هیچ عنوان مورد تایید ما نیست، گفت: این اقدام سلامت شهروندان را به صورت جدی تهدید می‌کند و لازم است وزارت بهداشت و درمان مداخله جدی برای نظارت داشته باشد.

اثری از روغن پالم در محصولات لبنی تولیدی سیستان و بلوچستان نیست
در همین خصوص رئیس انجمن کارخانجات شیر سیستان و بلوچستان افزود : 7 کارخانه فعال تولید شیر و فرآورده های لبنی در استان فعال است که سالیانه 150 تن شیر تولید می کند .
پودینه گفت : 50 درصد شیر تولیدی به کارخانه ها تحویل داده می شود و بقیه به صورت فله ای و مصارف عمومی مورد استفاده قرار می گیرد.
وی فرآورده های لبنی تولیدی سیستان وبلوچستان را شامل شیر، ماست، دوغ و پنیر پیتزا برشمرد و افزود : سرانه مصرف شیر در استان نسبت به میانگین کشوری بسیار پایین است به طوری که سرانه مصرف در سیستان وبلوچستان 40 کیلو گرم و کشور 80 کیلو گرم است.
پودینه از اشتغال غیر مستقیم 15 هزار دامدار در سیستان وبلوچستان خبر داد و گفت: شیر تولیدی دامداران استان هرکیلو گرم هزار تومان خریداری می شود.
وی قیمت فروش شیر خام در مراکز عرضه شیر استان را هر کیلو گرم هزار و 100 تا هزار و 400 تومان بیان کرد و افزود: شیر تحویلی به کارخانه در بسته بندی 900 گرمی با قیمت هزار و 250 تومان به فروش می رسد.

انتهای پیام/ 7250 https://www.asrehamoon.ir/vdcjaaei.uqeaxzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما

خدای من این روغن پالم چی بود دیگه... کی به فکر مردم واقعا متاسفام برای دولت مردایی که اجازه چنین کاریو دادند
mohammad
سلام.. سایت شما برام یک سایت مرجع بود برای اخبار استان سیستان و بلوچستان... اما هر چی نظر می نویسم منتشر نمیشه متاسفم برای خودم که وقتمو تو سایتی گذاشتم که به نظر مخاطباش اهمیت نمیده.. بمیرمم دیگه به سایتتون سر نمی زنم.