ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> جزییات بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۱۸
نمایندگان مجلس در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی رییس‌جمهور، بررسی رای اعتماد به واعظی، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات را در دستور کار قرار دادند.
جزییات بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات
به گزارش عصر هامون،بهروز نعمتی و علی اصغر زارعی به عنوان مخالف، غلامرضا کاتب و باقر حسینی به عنوان موافق وزیر پیشنهادی مذکور سخنرانی کردند.

نعمتی:برای ارجاع ودیعه‌های مردم چه برنامه‌ای دارید؟

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی به برخی برنامه‌های ارائه شده توسط وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بهروز نعمتی به عنوان اولین مخالف وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: مخالفت بنده با دکتر واعظی به معنای مخالفت با همه وزرای پیشنهادی و مخالفتی سیاسی و جنجالی نیست، بلکه دلیل مخالفت من، مباحث کارشناسی و مخالفت با برنامه‌های ایشان است و فکر می‌کنم برنامه‌هایی که ایشان ارائه کردند، دارای نقاط ضعف جدی است که این برنامه‌ها باید مورد نقد و تجدیدنظر قرار گیرد.

وی خطاب به وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: سوال اول من این است که شما به عنوان یک دیپلمات بین‌المللی شناخته شده‌اید و شناختی که شما در دهه ۶۰ از مجموعه ارتباطات و فناوری اطلاعات دارید، با امروز متفاوت است و ما فکر می‌کنیم که باید به گونه‌ای رفتار شود که تحولات اساسی و جدی که در مجموعه این وزارتخانه ایجاد شده را مدنظر قرار دهید.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس همچنین بیان کرد: دلیل بحث بنده این است که شما وقتی بعد از اینکه از وزارت ارتباطات فارغ شدید، فوق‌لیسانس و دکترای علوم سیاسی گرفته‌اید و از این در کل از این مجموعه منفک شدید که این موضوع بحث بسیاری از کارشناسان است، باید پاسخگوی آن باشید.

نعمتی در ادامه گفت: در حال حاضر مرکز پژوهش و تحقیقات وزارت ارتباطات به عنوان یک مجموعه پژوهشگر و یک مجموعه پتانسیل و توانمند از مجموعه وزارت ارتباطات جدا شده، مجموعه‌ای که می‌تواند عصای دست شما باشد و به عنوان یک مبداء تحول در یکی از وزارتخانه‌های اساسی زیربنایی کشور مدنظر قرار بگیرد که شما در برنامه‌های خود هیچ اشاره‌ای به این موضوع نکرده‌اید، چراکه اگر قرار است تحولی در یکی از مجموعه‌های زیربنایی کشور ایجاد شود، همین مرکز پژوهش‌ها است.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس با اشاره به سازمان فضایی، تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی به صورت قانونی رای داده که این سازمان در زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باشد و به عنوان یک مجموعه سیاستگذار باید مطرح شود که باز هم شما در برنامه‌های خود هیچ اشاره‌ای به این مطلب نکرده‌اید.

این نماینده مجلس یادآور شد: درخصوص بحث شورای عالی مجازی که ابلاغیه مقام معظم رهبری است و باید سیاستگذاری‌های آن در بخش مخابرات و ارتباطات صورت بگیرد، شما به صورت روشن و شفاف ورودی به آن پیدا نکرده‌اید و من فکر می‌کنم در این بخش مهم و استراتژی برای اعمال حاکمیت ورود پیدا کنید چراکه جزو وظایف ذاتی وزارتخانه شماست.

نعمتی به توسعه آی‌سی‌تی روستایی اشاره کرد و گفت: بیش از ۵۰ درصد کشور ما را روستاییان تشکیل می‌دهند. ما نمی‌توانیم دلیلی بیاوریم که چون بخش خصوصی در بخش روستایی سرمایه‌گذاری می‌کند این موضوع از ما ساقط می‌شود و شما باید مشخص کنید که وظیفه دولت و وظیفه شما به عنوان وزیر پیشنهادی در این رابطه چیست.

وی خاطرنشان کرد: بد است که یک روستازاده ما نتواند از امکانات ارتباطی استفاده کند.

نعمتی افزود: موضوع بعدی که اهمیت ویژه‌ای دارد و وزرای دیگر نیز به آن نپرداختند، میلیاردها تومان ودیعه مردم است که نزد مخابرات گذاشته شده، این پول حق‌الناس است و نباید آن را نادیده گرفت. میلیاردها تومان پول مردم نزد وزارت ارتباطات و مخابرات است که پول و سود آن باید به مردم برگردانده شود و شما باز هم در برنامه خود اشاره‌ای به این موضوع نکرده‌اید.

نماینده مردم اسدآباد با اشاره به اپراتورها گفت: آیا امروز معتقد به توسعه هستید یا خیر؟ اگر قرار است به عنوان حاکمیت، حاکمیت کنیم، قطعا نیازمند اپراتورهای دیگر هستیم و امروز واقعیت این است که نظارتی بر این موضوع وجود ندارد و شما نیز به عنوان وزیر ارتباطات به این موضوع نپرداختید.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس همچنین به موضوع واگذاری شرکت مخابرات و سهام آن اشاره کرد و خطاب به وزیر پیشنهادی ارتباطات گفت: آیا شما این واگذاری را محق می‌دانید؟ نظر خود را رسما اعلام کنید. آیا شما از این سهام ممتاز دفاع می‌کنید یا آن را واگذار خواهید کرد؟

نعمتی با بیان اینکه سوال‌های اساسی دیگری نیز وجود دارد، اظهار کرد: سهم جمهوری اسلامی از فناوری ارتباطات و اطلاعات را چگونه ارزیابی می‌کنید و آیا در خود می‌بینید این سهم را افزایش دهید؟

وی در ادامه بیان کرد: موضوع مورد توجه دیگر اجرای ماده ۸۶ بودجه درخصص رسیدگی به حقوق کارگزاران است. آنها سال‌هاست که سرگردان هستند و متاسفانه هیچ‌گاه دولت مصمم به رفع مشکلات آنها نبوده است. حال من از شما می‌پرسم آیا رویه و منش شما همین‌گونه است و یا به آنها رسیدگی می‌کنید؟

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: بخش صنعت داخلی مخابرات و بخش تحقیقات در حال فراموشی است، شما برای مناطق ویژه الکترونیکی چه برنامه‌ای دارید و چه تدبیری می‌اندیشید؟

نعمتی همچنین به نسل سوم ارتباطات و رایتل اشاره کرد و گفت: باید به رایتل و مشکلات در این خصوص رسیدگی شود.

وی در پایان به برخی بدرفتاری‌های روز گذشته در مجلس اشاره کرد و افزود: بدرفتارهایی که دیروز رخ داد، شرمنده مردم هستیم و اگر معنای سیاست این است که ما افراد را زیر پا له کنیم، نفرین و ننگ بر این سیاست باد.

کاتب: واعظی دیپلماتی است که مخابرات را می‌شناسد

یک نماینده موافق واعظی، گزینه پیشنهادی وزارت مخابرات دولت یازدهم در اظهارات خود با تاکید بر سابقه واعظی در حوزه مخابرات و ارتباطات، گفت: واعظی دیپلماتی است که حوزه مخابرات را می‌شناسد.

به گزارش (ایسنا)، کاتب عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی و نماینده موافق وزیر پیشنهادی ارتباطات، گفت: آقای واعظی در سال‌های گذشته از پایین‌ترین تا بالاترین مسوولیت‌ها را در وزارت ارتباطات تجربه کرده و ۱۰ سال سابقه اجرایی در حوزه مخابرات دارد. آیا چنین سابقه‌ای برای کسی که می‌خواهد وزارت را بر عهده بگیرد کافی نیست؟

وی با اشاره به مدارک تحصیلی واعظی، گفت: ایشان هم تحصیلاتی در زمینه الکترونیک و مخابرات دارند و هم مدرک تحصیلی در زمینه روابط بین‌الملل که هر دوی این‌ها برای تصدی وزارت ارتباطات لازم است.

وی با اشاره به بعضی ایرادهایی که در مورد واعظی مطرح می‌شود، اظهار کرد: باید به این مساله توجه کرد که ماهیت مسوولیت وزیر دوگونه است؛ یکی مسوولیت تخصصی در وزارت و دوم موقعیت وزیر در درون کابینه که باید همگام با دولت حرکت کند.

کاتب با اشاره به برنامه‌های واعظی برای وزارت ارتباطات، گفت: در برنامه‌هایی که ایشان ارائه داده‌اند توسعه ارتباطات روستایی به دقت دیده شده و نشان می‌دهد که برای این موضوع سرفصل‌های مستقلی در برنامه‌های ایشان وجود دارد. ضمن این‌که باید توجه داشت که دیگر روستاهای ما مشکل ارتباط تلفنی ندارند و باید در زمینه ارتباط مجازی و اینترنت برای آن‌ها کارهایی انجام شود.

وی با بیان این‌که «واعظی در توجه به ارتباطات روستایی سابقه طولانی دارد»، گفت: اولین بار مجوز ایجاد ارتباطات تلفنی روستایی در سال ۵۸ توسط همین آقای واعظی از مجلس گرفته شد و اجرای آن در سال ۵۹ آغاز شد و این موضوع نشان می‌دهد که آقای واعظی توسعه را مسوولیت اصلی خودش می‌داند.

وی همچنین با بیان این‌که «جدا شدن مرکز تحقیقات مخابرات و سازمان فضایی از وزارت ارتباطات ظلم بوده است» گفت: ما در این زمینه با آقای روحانی هم صحبت کردیم و نظر رییس‌جمهور این است که این اقدام خلاف قانون بوده و این دو مرکز باید به وزارت ارتباطات باز گردد.

نماینده زابل: واعظی اشراف تخصصی خود به حوزه ارتباطات را اثبات کرده است

نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: پیش از دفاع خود از وزیر پیشنهادی ارتباطات جا دارد از ملت و رهبری به خاطر اتفاقات دیروز مجلس عذرخواهی کنم و عرض کنم که نمایندگان باید شان مجلس را با رعایت تقوا حفظ کنند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، باقر حسینی که به عنوان موافق وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه امروز مجلس صحبت می‌کرد اظهار داشت: وزارت ارتباطات به عنوان یک وزارت کلیدی در سیاست‌گذاری هدایت و مدیریت کلان کشور در بخش ارتباطات موثر است.

وی با بیان سابقه و بیوگرافی از وزیر پیشنهادی اظهار داشت:ایشان از سال ۵۸ که وارد وزارت ارتباطات شدند با چالش‌های مختلفی نظیر خروج دوهزار مستشار خارجی و جایگزینی مهندسان و متخصصان داخلی مواجه بود، ضمن آنکه ایشان با تشکیل شورای برنامه‌ریزی وزارت ارتباطات از شخصیت‌هایی بودند که در شکل‌گیری این وزارتخانه در قالب جدید موثر بودند.

وی افزود:سابقه مثبت ایشان در وزارت خارجه در سمت‌های مهمی چون معاونت اروپا و آمریکا و معاونت اقتصادی و همچنین تجربه و شناخت خوب‌شان از تحولات و رخدادهای جهانی فرصتی است تا با پرداختن به مسائل بین‌المللی و حضور موثر در مجامع و مراکز تصمیم‌گیری به دفاع از حقوق کشور در موضوعاتی مثل فضای فرکانسی، مدارات ماهواره‌ای و منابع اینترنتی اقدام کنند.

حسینی با اشاره به برنامه ارائه شده واعظی برای تصدی پست وزارت ارتباطات گفت: مهمترین نقطه قوت برنامه ایشان توجه به اسناد بالادستی و برنامه پنجم توسعه است بنابراین مخالفانی که معتقد بودند برنامه ایشان جامعیت ندارد باید این نکته را مدنظر قرار دهند که نمی‌شود مخالف اسناد بالادستی و برنامه پنجم توسعه برنامه ارائه کرد. اما نکات دیگر در برنامه ایشان توجه به توسعه زیرساخت‌ها، توسعه تحقیقات و صنایع بومی، ارتقا سطح آموزشی وتامین دسترسی بهتر به منابع ارتباطاتی است که هر کدام به عنوان یک نکته مهم و مثبت قابل دفاع است.

وی افزود: حفظ حقوق شهروندان و حاکمیت و بازنگری این بخش است که از طریق اجرای صحیح اصل ۴۴ و شفاف‌سازی قلمرو و مراکز تصمیم‌گیر در این حوزه امکان‌پذیر است و در برنامه‌های پیشنهادی ایشان نیز به خوبی وجود دارد. همچنین توجه به مناطق مرزی و محروم در توسعه زیرساخت‌ها و فیبر نوری نیز بسیار مهم است که ایشان از آن غافل نشدند. یکی دیگر از محورهای مهم برنامه‌های آقای واعظی توسعه صنعت بر مبنای فناوری داخلی است و در خصوص بومی‌سازی که با حمایت از تولید داخلی می‌توان به آن رسید.

حسینی در پایان تاکید کرد: ارائه مقالات علمی و شرکت در نمایشگاه‌های تخصصی برای یک فرد کفایت می‌کند تا میزان علاقه و توانمندی‌اش را در آن حوزه نشان دهد و جناب آقای واعظی با حضور مستمر و علمی خود در این مجامع توان خود را در توجه علمی و اشراف تخصصی به حوزه ارتباطات اثبات کردند.

زارعی:واعظی مواضع خود را در مورد حوادث پس از انتخابات شفاف بیان کند

یک نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه وزیر پیشنهادی ارتباطات، تخصصی در حوزه مربوط به این وزارتخانه ندارد و شخصیتی سیاسی است گفت: آقای واعظی باید در مورد حوادث پس از انتخابات مواضع خود را شفاف‌تر بیان کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی‌اصغر زارعی نماینده مردم تهران که در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات صحبت می‌کرد گفت: آقای واعظی از سال ۵۸ تا ۶۵ به مدت هفت سال در مخابرات بود اما از سال ۶۵ تا ۹۲ که حدود ۲۷ سال از آن می‌گذرد در مسائل روابط بین‌الملل و عرصه‌های ‌سیاسی فعالیت داشته است.

وی تصریح کرد: بنابراین تجربیات وی تا در مقطع کارشناسی در زمینه مخابرات بوده و در مقاطع تکمیلی در زمینه علوم سیاسی فعالیت داشته است لذا می‌خواهم نتیجه‌گیری کنم که تخصص وی برای مجموعه صنایع مخابرات با تحصیلاتش که در دوران قبل از انقلاب بوده است، کافی نیست. حتی وی آشنایی اولیه با مبانی کارآمد در عرصه مدیریت عالی این صنعت ندارد.

زارعی با بیان اینکه صنایع الکترونیک از دورانی که وی در مخابرات حضور داشته تا به امروز تغییر کرده است، گفت: در حال حاضر در این وزارتخانه مباحث مربوط به مخابرات فضایی و ماهواره‌ها مطرح است. لذا از این حیث وزیر معرفی شده فاقد چنین ویژگی‌های است و این به عنوان یک نقیصه در برنامه‌های ارائه شده توسط واعظی وجود دارد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: بعید می‌دانم وزیر پیشنهادی معرفی شده برای تصدی وزارت ارتباطات تا به حال از چند کارخانه در زمینه صنایع الکترونیک بازدید داشته و یا حتی با مدیران آنها تماسی داشته باشد چرا که در این چند روز اخیر برخی از مدیران کارخانه‌های مربوط به این صنایع در تماسی گله‌مندی خود را مطرح کرده‌اند که در کشور افرادی داریم که چندین سال در دانشگاه‌ها در رشته‌های مخابرات‌،الکترونیک و سخت‌افزار تحصیل کرده‌اند چرا نسبت به این تخصص‌ها بی‌اعتنایی می‌شود در هر حالی که این افراد آدم‌های شناخته شده در بحث تجارت الکترونیک هستند.

زارعی با تاکید بر اینکه کشورهایی توانستند اقتصاد خود را چند پله ارتقاء دهند که از دانش الکترونیک بهره‌ گیرند، گفت: در این زمینه آقای واعظی نسبت به این مسائل کاملا بیگانه است و در برنامه‌های خود نیز اشاره چندانی به این موضوعات نداشته است.

وی با اشاره به آمارهای مربوط به شاخص‌های توسعه ICT گفت: اگر این شاخص‌ها از سال ۸۶ ارتقا یافته و اصلاح شده دلیلش این بوده که مدیران متخصصی در وزارت ارتباطات منصوب شده‌اند. مگر می‌شود وزیری در یک عرصه انتخاب شود که به مبانی مسلط نباشد؟

وی با اشاره به اینکه ما در برخی از تجهیزات به کشورهای خارجی وابسته هستیم، اظهار کرد: در هر زمانی که با عنوان حاکمیت وزرای ما مدیریت کرده و تولید داخل را در این عرصه تقویت کرده‌اند هم تولیدکنندگان داخلی راضی بوده و هم ارتباط دانشگاه با صنعت تقویت شده است.

زارعی با تاکید بر اینکه وزیر پیشنهادی ارتباطات در مسائل سیاسی منطقه و دنیا تسلط دارد، گفت: حتی مطرح شده که وی ممکن بود به عنوان وزیر امور خارجه مسوولیت داشته باشد اما وقتی به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات معرفی شد هم برای خود وی قدری تعجب‌برانگیز بود و هم برای متخصصین کشور.

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات که در برنامه پنجم نیز مطرح شده از مطالبات ملی کشور است، گفت: حتی آقای واعظی نسبت به موضوعات مربوط به فضای مجازی برنامه‌ای ارائه نکرده در حالی که ما شورای عالی فضای مجازی را در کشور داریم که هم تراز با شورای عالی امنیت ملی کشور است.

زارعی ادامه داد: گفته شده واعظی برای جبران ضعف‌هایی که در مدیریت وجود دارد می‌خواهد از برخی آقایان به عنوان معاونین خود استفاده کند که این نقیصه برطرف شود این مسئله درست نیست و انتظار می رود آقای واعظی نسبت به این مسائل پاسخگو باشد.

این نماینده اصولگرای مجلس در پایان با تاکید بر اینکه اساسا وزیر پیشنهادی ارتباطات شخصیت سیاسی دارد، گفت: گرچه در مباحث اجتماعی نیز نقطه نظراتی داشته است اما از وی انتظار می رود در مورد حوادثی که در کشور اتفاق افتاد بالاخص حوادثی که پس از انتخابات اتفاق افتاد مواضع خود را شفاف‌تر بیان کند.
انتهای پیام/۵۰۸۲ https://www.asrehamoon.ir/vdcg.u9nrak9u3pr4a.html
منبع : افکار نیوز
نام شما
آدرس ايميل شما