تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۷
سیاستمداران آمریکایی در قبال تحولات جهانی به ویژه حملات اسرائیل به غزه، رویکرد دوگانه و متناقضی داشته اند.
اظهارات متناقض سیاستمداران آمریکایی
اظهارات متناقض سیاستمداران آمریکایی
به گزارش سرويس بين الملل عصر هامون، اين هیلاری کلینتون است که درباره سقوط یک هواپیماى متعلق به خطوط هوايى مالزی در اوکراین چنین اظهار نظر می کند:

"من فکر می‌کنم اگر هر گونه شکى وجود داشت باید آن را از بین رفته تلقى كرد، قطعا به طور غیر مستقیم ... مسئوليت آنچه اتفاق افتاده به عهده ولاديمير پوتين است. "


و در اینجا کلینتون، درباره بمباران یک مرکز متعلق به سازمان ملل متحد در غزه می‌گوید:
مطمئن نيستم بتوان اسراييل را به اين خاطر سرزنش كرد، زیرا پيش بينى آنچه در فضای مه آلود جنگ اتفاق می افتد غيرممكن است.

اين دو اظهار نظر كه به فاصله کمتر از سه هفته ارايه شده بودند، نشان مى دهد نحوه نگرش يك فرد به دنيا و اينكه دنيا بايد چگونه باشد، چطور واقعیت را در ذهن او تغيير داده و یا دستكم چگونه آن را به اطلاع مردم می‌رساند.

طى مصاحبه ماه ژوئیه خود با "فرید زكریا" در سی ان ان، پس از آنكه شواهد بدست آمده نشان داد که جدایی‌طلبان هوادار روسيه در سرنگونى پرواز MH17 دست داشته اند، کلینتون با زور و اجبار روسیه را در حمله اى كه منجر به از دست رفتن جان ٢٩٨ مسافر شد مقصر دانست.


***  اظهارنظر متناقض سیاستمداران آمریکایی
چند هفته بعد، در سى ام ژوييه، پنج بمب اسراييلى مدرسه اى در كمپ پناهجويان جباليا را ويران كرد و جان ١٥ زن و كودك را فلسطينى را گرفت. اين حمله كه بيش از يكصد نفر ديگر را نيز زخمى كرد، دومين حمله صهيونست‌ها در طى يك هفته به مدارس سازمان ملل محسوب مى‌شد. اين مدارس سرپناه صدها فلسطينى بى خانمان به شمار مى‌رود.     



کلینتون طى مصاحبه با نشريه آتلانتيك استدلال کرد که فضاى مه آلود جنگ  تعيين صحيح هدف را توسط اسرايیل غیر ممکن ساخته است.

کلینتون توضیح داد: من فکر می کنم اسراییل كارى را انجام داد كه در پاسخ به حملات موشكى لازم بود. اسرايیل حق دفاع از خود را دارد. گام هايى كه حماس  برای مخفى كردن موشك ها و تاسيسات فرماندهی و تونل ها در مناطق مسكونى برداشته باعث می شود اسرايیل در تصميم گيرى با دشوارى مواجه شود.
 
"كريستوفر گانس" سخنگوى آژانس كار و امداد سازمان ملل متحد در غزه، پس از حملات ارتش اسراييل مجبور به صدور بيانيه شد و طى آن حملات صهيونيست ها را شرمسارى جهانى خواند.  

 
در ماه ژوييه "گانس" با اشاره به اين نكته كه نمايندگان سازمان ملل متحد ١٧ مرتبه محل دقيق مدارس خود را به اطلاع نيروهاى اسراييلى رسانده بودند، گفت: ما به محل سفر کرده و شواهدى جمع آوری كرده‌ايم. ما جزييات را تجزیه و تحلیل و محل ها. اصابت موشك و آسیب های دیگر را نيز مورد بررسی قرار داده ايم. ارزیابی اولیه ما این است که توپخانه ارتش اسراييل اين مدرسه را كه سه هزار و سيصد نفر را در خود پناه داده بود، مورد حمله قرار داده است. 

وى افزود: من نقض آشكار قوانين بين الملل توسط رژيم صهيونيستى را به شديدترين شكل ممكن محكوم مى كنم. من از جامعه بین المللی خواستار اقدام سیاسی بین المللی جدى در جهت خاتمه فوری قتل عام مردم فلسطين هستم. 
 
كلينتون در پاسخ به این پرسش که آیا اسرايیل تدابير لازم برای جلوگیری از مرگ و میر غیرنظامیان و کودکان بی گناه را اتخاذ كرده بود، گفت که هیچكس كامل نيست.


او در گفتگو با نشريه آتلانتيك  گفت: درست همانگونه كه ما در آمريكا عمل كرده، و تلاش مى‌كنيم در تعقيب مجرمان از آسيب رسيدن به شهروندان عادى بپرهيزيم. گاهى اشتباهاتى پيش مى آيد. من ملتى را نمى شناسم، بدون توجه به ارزش های آن، كه هرگز اشتباه نكرده باشد - و من فکر می کنم که کشورهای دموکراتیک در شرايط جنگى داراى ارزش هاى والاترى  هستند - اما در نهايت مقصر اصلى حماس است. 


كلينتون ادامه مى دهد: برخى گزارش ها حاكى از اين است كه شايد نه مدرسه سازمان ملل، بلكه مدرسه كنارى آن بمباران شده باشد كه حماس از آن براى موشك پراكنى استفاده مى كرده است. گمان مى كنم اندوه شما به دليل نحوه پوشش خبرى و نشان دادن زنان و كودكان فلسطينى است، اين امر دست يافتن به حقيقت را بسيار دشوار مى كند. 


***  شكاف ميان سياست هاى آمريكا و رژيم صهيونيستى 
مقامات کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا كه برای مهار عملیات نظامی اسراييل در نوار غزه تلاش مى كردند، ماه گذشته و زمانی که متوجه شدند که ارتش رژيم صهيونيستى  بی سر و صدا نياز مهمات خود را بدون اجازه آنها و از طريق پنتاگون تامين مى‌كند، بسيار دلسرد شدند.  


از آن زمان، دولت اوباما نظارت خود بر انتقال سلاح به اسراييل را سخت تر كرده است. اما به گفته مقامات آمريكايى و اسراييلى، مانور بوروكراتيك هوشمندانه صهيونيست ها نشان مى دهد كه كاخ سفيد و وزارت خارجه آمريكا چه تاثير اندكى بر دولت بنيامين نتانياهو دارد و هر دو طرف به اين امر واقفند.   

بنابر رويدادهاى مرتبط با مقامات ارشد آمريكايى و صهيونيست درگير در قضيه، غافلگيرى تسليحاتى و پاسخ هاى گزارش نشده پيشين ايالات متحد به يك رشته جنجال ها و مباحث دامن زده كه در خلال درگيرى‌هاى غزه به يك مسئله حساس تبديل شده است.  

علاوه بر این به گفته مقامات کنونی و سابق آمریکا روابط اين كشور و رژيم صهيونيستى بواسطه اين افشاگرى که به باور آنها براى تضعیف جایگاه دولت از طريق به تاخير انداختن آتش بس انجام گرفته، به شدت آسيب ديده است. اين مخاصمات روابط آمریکا و رژيم صهيونيستى را به پایین ترین حد خود از زمان رياست جمهورى باراك اوباما رسانده است. 

اكنون كه مقامات مصرى ميان نمايندگان فلسطين و رژيم صهيونيستى به منظور پايان دادن به درگيرى ها و دستيابى به آتش بسى طولانى مدت پادرميانى مى كنند، آمريكايى ها در عوض نقش تاريخى خود به عنوان ميانجى تنها تماشاگرىانى منفعل هستند.     


روابط سرد بين دو طرف اين سوال را مطرح مى كند كه آیا اوباما و نتانیاهو قادرند به طور موثر با هم کار کنند. رابطه ميان آنها مدت طولانی است که بر سر مسايل مختلفى همچون شكست خوردن مذاکرات صلح با فلسطینی ها به پشتيبانى آمریکا، تیره و تار شده است.


امروز بسيارى از دولتمردان آمريكايى معتقدند كه نبرد غزه، كه سومين از نوع خود در كمتر از شش سال بوده است، آنها را متقاعد كرده كه نتانياهو و تيم امنيت ملى اش بى مسئوليت و غيرقابل اعتمادند. 

مقامات رژيم صهيونيستى، به نوبه خود، دولت اوباما را به عنوان دولتى ضعیف و ساده انگار توصيف كرده و در حد توانشان به دور زدن کاخ سفید و جلب حمايت متحدان خود در کنگره و جاهای دیگر در دولت مى پردازند.


در حالی که مقامات صهيونيست به صورت خصوصی به همتایان آمریکایی خود يادآور شده اند كه وضعيت ضعیف روابط در دراز مدت به نفع اسراييل نيست، معتقدند نتانیاهو در مورد تنش ها چندان نگران نیست. دلیل آن این است که او می تواند بر حمایت قاطع كنگره از رژيم صهيونيستى تکیه کند، حتی اگر در قبال سیاست های خود تایید کامل کاخ سفید را نداشته باشد. 
 
یک مقام ارشد دولت اوباما گفته که کاخ سفید قصد نداشته اند پس از آغاز تجاوز به غزه با اسرايیلی ها وارد بازى چشم در برابر چشم شوند. اين مقام آمريكايى مى گويد: ما در حال حاضر دوستان بسيارى در سراسر جهان داريم. ایالات متحد قوی ترین دوست آنها است. وى افزود: این تصور که آنها در حال بازی دادن ایالات متحد بوده و یا ما را در مقابل افكار عمومى بازيچه كرده اند نشان مى دهد صهيونيست ها در مورد جايگاه خود در جهان به طور کامل اشتباه كرده اند. 


به گفته مقامات آمریکایی آنها بر این باورند که در طول جنگ غزه دستكم قادر به اعمال نفوذ بر نتانیاهو  بوده اند. اما آنها اعتراف مى كنند كه نفوذشان تضعیف شده است، چرا كه طى ماه گذشته صهيونيست ها از نفوذ خود در واشنگتن، پنتاگون، کنگره و گروه هاى لابی گرى به منظور خنثى كردن فشارهاى دیپلماتیک آمریکا بر اين رژيم استفاده کرده اند.
 
به گفته مقامات، کاخ سفید و وزارت خارجه آمريكا به دنبال به دست آوردن مجدد کنترل بیشتر بر سیاست اين كشور و اسراييل هستند. طبق تصميم آنها، از اين پس تصمیم حتى براى درخواست هاى مهمات و تسليحات عادى و معمول رژيم صهيونيستى نيز نياز به تاييد کاخ سفید و وزارت خارجه خواهد بود. 


حالا، به جای این که ارسال مهمات به عنوان یک مسئله نظامی در نظر گرفته شود، هر مورد كاملا بررسی شده كه اين امر سبب کند شدن روند تصویب درخواست هاى نظامى اسراييل خواهد شد و حتى درخواست هاى پذيرفته شده پيشين نيز بايد مجددا مورد بررسى واقع شوند.

به گفته يك مقام ارشد صهيونيست این شکاف از آنچه هست نيز عمیق تر خواهد شد. پيشتر نيز تنش هاى بسيارى ميان ما و واشنگتن وجود داشته است. از اين مهمتر، چیزی كه با آن مواجهيم  بی اعتمادی متقابل و تقابل دیدگاه های مختلف درباره مسايل خاورميانه است.

انتهای پیام/ 4030
https://www.asrehamoon.ir/vdcce0qp.2bq4x8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما