تاریخ انتشار :دوشنبه ۳ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۴
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که آموزش و پرورش یکی از ارکان مهم در تحول و پیشرفت کشور است، گفت: باید در این نهاد معلمان توانمند شوند تا آیندگان جامعه را با برنامه‌ریزی مدون تحویل جامعه دهند.
آموزش و پرورش باید به سمت توانمندسازی معلمان حرکت کند/ آمارهای بی‌سوادی تأسف‌بار است
آموزش و پرورش باید به سمت توانمندسازی معلمان حرکت کند/ آمارهای بی‌سوادی تأسف‌بار است
به گزارش سرويس سياسي عصر هامون، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در سی و یکمین اجلاس روسای آموزش و پرورش سراسر کشور که صبح امروز (دوشنبه 3 شهریور) در سالن همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، با گرامی‌داشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر گفت: باهنر و رجایی دو استوانه نظام هستند و این دو معلم پاک باخته انقلابی نقش بسزایی در انقلاب اسلامی داشتند و انصافا باید تحسین کرد که دولت جمهوری اسلامی ایران این دو الگو را به عنوان هفته دولت برگزیده که جزو دولتمردان صادق، پرکار و پرنشاط محسوب می‌شوند که امیدواریم این الگو همیشه برای دولتمردان باشد.

وی ادامه داد:هفته دولت را به دولتمردان تبریک می‌گوییم، آقای فانی یک وزیر باسابقه و پرتجربه در آموزش و پرورش است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که آموزش و پرورش یکی از ارکان مهم در تحول و پیشرفت کشور است، گفت: باید در این نهاد معلمان توانمند شوند تا آیندگان جامعه را با برنامه‌ریزی مدون تحویل جامعه دهند.

وی تأکید کرد: سند تحول در آموزش و پرورش بعد از سال‌ها تلاش در این نهاد و سیر تصویب آن در شورای انقلاب فرهنگی به نهایت رسید و جهت‌گیری مدونی را در دست داریم.

لاریجانی با بیان اینکه آموزش و پرورش پس از انقلاب دارای جهت‌گیری دینی و مسئولیت پذیری بوده گفت: خدمات آموزش و پرورش در انقلاب ستودنی است و همچنین در راستای تعلیم و تربیت آموزش و پرورش همیشه راهبردهای خوبی را ارائه کرده و با تدوین این سند یک راه مدون را که حکومت نیز مدنظر دارد، پیاده کرده است.

رئیس قوه مقننه در بخشی دیگر از سخنانش افزود: ما در بخش‌های دیگر جامعه چنین چیزی را به صورت مدون نداریم و در حد نظرسنجی مانده است، به عنوان مثال در اقتصاد مقاومتی که تحرک و رونق در آن امر مهمی است، هنوز سند مدونی برای استراتژی کشور که تصویب شده باشد نداریم و در این راستا خسارت می‌بینیم.

لاریجانی اضافه کرد: در سایر موارد نیز در سطح کلان این مسئله مشهود است و اگر همگرایی در تدوین یک سند فراهم شود مطمئناً به نتایج قابل قبولی خواهد رسید.

وی با تحسین کسانی که در آموزش و پرورش در اجرای این سند فعال بودند گفت: یک نگاه عالمانه‌ای در این سند وجود دارد و باید نقشه راهی مشخص در این سند قرار گیرد و تحقق این امر احتیاج به طراحی دقیق دارد و باید همه وجوه این سند به صورت متوازن اجرایی شده و عدم تعادل در آن رخ ندهد.

نماینده مردم قم در مجلس تأ‌کید کرد: یک کار شتاب‌زده هیچ وقت به نتیجه نمی‌رسد و باید یک پشتوانه مطالعاتی داشته باشد و عقلانیت در پشت دستورات تبلور پیدا کند، آموزش و پرورش چون با خانواده‌ها در تعامل است و همواره معطوف به اراده آنهاست باید بر اساس برنامه ریزی و هماهنگی با خانوارها صورت گیرد.

وی با بیان اینکه تردیدی در نقش داشتن آموزش و پرورش در توسعه کشور نیست گفت: این یک امر مشترک در ذهن ماست که تأثیر این نهاد در توسعه نمی‌تواند خیلی فوری باشد و نیازمند یک کار زیربنایی است و اگر تحولات در آموزش و پرورش با یک مدیریت زمان مشخص رخ دهد در طی 30 سال انسان شکوفایی را در کشور احساس می‌کند.

رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این نکته را نباید فراموش کرد که تحول و پیشرفت در کشور رکن اصلی در آموزش و پرورش است و باید به این مسئله باور داشته باشیم.

لاریجانی با بیان اینکه در طول 30 سال گذشته مشکلاتی در آموزش و پرورش تکرار شده گفت: اشتغال، بیکاری، قانون‌مداری، اخلاقیات عمومی، فرهنگ مصرف‌گرایی و مدرک‌گرایی با تغییر نسل‌ها تغییر نکرده بلکه تشدید شده است و بنابراین ما باید توجه لازم را به امر توسعه زیربنایی آموزش و پرورش داشته باشیم شاید در این راستا آن باری که آموزش و پرورش باید به دوش بکشد به طور هدفدار در تمام وجوه باشد بنابراین اولین گام برای توسعه باید توسط خودمان رخ بدهد و این یک امر وارداتی نیست.

لاریجانی با تأکید بر اینکه وزیر آموزش و پرورش نباید نالان بودجه آموزش و پرورش باشد گفت: نباید بودجه این نهاد را جزء‌ امور مصرفی دانست چرا که سرمایه‌ای است. تحقق و توسعه توسط خودمان به وجود می‌آید و در فرهنگ عمومی این بار به وسیله آموزش و پرورش برداشته می‌شود و در این راستا باید لوازم موردنیاز را پذیرفت که یکی از این لوازم مربوط به آرامش روانی معلمان است.

لاریجانی تصریح کرد: آموزش و پرورش یک خانواده بزرگ است و در حال حاضر بیش از 1 میلیون معلم در این دستگاه فعالیت می‌کنند که این خود یک سرمایه بزرگی است که در دیگر ارگان‌های کشور وجود ندارد.

لاریجانی اضافه کرد: اگر یک معلم آرامش روانی نداشته باشد نمی‌تواند کار خود را به درستی انجام بدهد در حال حاضر فراکسیون فرهنگیان در مجلس با انگیزه بسیار مسائل و مشکلات معلمان را پیگیری می‌کنند.

وی اضافه کرد: این فراکسیون در تلاش است که با انگیزه مضاعف در جهت رشد و پویایی معلمان گام بردارد که البته در این مسیر نواقصی نیز وجود دارد و در سال‌های گذشته وضعیت کشور این اجازه را نمی‌داد که جهشی را در زمینه بودجه برای آموزش و پرورش در نظر بگیریم و امیدواریم در سال آینده در حد قابل قبولی در این زمینه امکاناتشان محقق شود.

رییس مجلس تأکید کرد: دولت و مجلس در سال گذشته اگر اقدامی برای آموزش و پرورش کردند خیلی مورد قبول ما نبوده و البته ما نمی‌توانستیم کاری کنیم چون سطح بودجه ما در کل کشور کم شده بود چرا که مسائلی پیرامون بحث هسته‌ای مطرح شده بود و اقتضائاتی فراهم شده بود که باید مجموعه را با هم می‌سنجیدیم.

لاریجانی تصریح کرد: از بعد اقتصادی باید در درون ساز و کارهای مشخصی را در کشور فراهم کنیم.

نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه ما نیازمند نگاه به آموزش و پرورش هستیم گفت: در درون کشور ما تحولاتی رخ می‌دهد و ما باید نگاهی نو به تغییرات روبنایی داشته باشیم و این سند تحول تا حدودی توانسته است برخی از نیازمندی‌های آموزش و پرورش را مرتفع کند و مسئله مهم این است که هر گونه تحول که رخ می‌دهد باید اندیشه‌ای نو در این نهاد به وجود آید و این اندیشه باید مبتنی بر پژوهش باشد.

لاریجانی افزود: ما باید از کارهای روزمره‌ای که تکرار می‌شود پرهیز کنیم و بعد از 30 سال افراد با تجربه‌ای در آموزش و پرورش کشور وجود دارند و بنابراین نباید آزمایشی بر این نهاد رخ دهد.

لاریجانی با بیان اینکه ما از گرفتن تصمیمات فوری ضرر کرده‌ایم گفت: شاید ظاهر امر خوب باشد اما در عمل خوب نیست و برخی از تجربیات بر اساس اصول علمی به نتایج خوبی رسیده است و باید از آن استفاده کرد و در این راستا برخی از شئون به فرهنگ دینی مرتبط نیست و بر اساس یک تجربه علمی است.

رییس مجلس با تأکید بر اینکه امر آموزش در پیش‌دبستانی تأثیر شگرفی در آموزش و پرورش دارد گفت: باید به آموزش این افراد توجه نمود و باید به آنان بها داد و در این راستا نباید در آموزش کل کشور افراد نخبه و تیزهوش از هم جدا شوند و ما تحولات بیشتری را در این راستا در کشور شاهد خواهیم بود. خیلی از این افراد در مقالات علمی موفق بوده‌اند باید از پژوهش‌های مطرح در سطح دنیا در آموزش استفاده کنیم و به میزان اهمیت می‌توان به نتایج تحقیقات دیگر کشورها نیز توجه کرد.

لاریجانی با بیان اینکه آموزش و پرورش در دنیا در حال تغییر است گفت: در گذشته توانمند کردن مخاطبین محور آموزش بود و سیاست‌های دنیا در امر آموزش به دنبال این است که شکوفا شدن را جایگزین شکوفا کردن کند و تا مادام‌العمر پیگیر این موضوع باشد.

وی تأکید کرد: توانمند شدن افراد در آموزش و پرورش اهمیت دارد و افراد مهارت پیدا می‌کنند که مادام‌العمر آموزش‌پذیر بوده و رشد کنند.

رییس مجلس با تأکید بر اینکه تربیت در آموزش و پرورش نسل جدید مسئله‌ بسیار مهمی است افزود: به همین میزان محور توانمند شدن معلمان نیز مهم است و باید آموزش آنان در رأس امور قرار بگیرند و برای توانمند شدن دانش‌آموزان، معلمان را توانمند کرد.

رییس قوه مقننه در ادامه با اشاره به اینکه موضوع امنیت ملی امروز با آموزش کاملا مرتبط است، گفت: حس هویت ملی، بالا بردن عشق به کشور و ایستادگی بر روی آرمان‌های کشور مستقیما به لحاظ امنیت ملی به آموزش ارتباط دارد. به عنوان مثال سند امنیت ملی قرن بیست و یک آمریکا فصلی را به آموزش و پرورش اختصاص داده است بنابراین تحولات پرشتابی در دنیای امروز در حال رخ دادن است.

لاریجانی اظهار کرد: تجربه جهانی نشان می‌دهد که موضوع آموزش از سطح حاشیه‌نشین در پیشرفت خارج شده و در متن پیشرفت و امنیت ملی قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: همیشه مسائل امنیت ملی امر فوری و فوتی نیست گاه امر درازمدتی است و آموزش و پرورش از این منظر جزو امنیت ملی می‌باشد و اینکه چگونه از این رویکرد جایگاه امنیت ملی را مورد حمایت قرار دهیم باید همه بخش‌ها کمک کنند.

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شکل فعلی آموزش و پرورش شکل بسیار گسترده‌ای است و اکثر مسئولان آموزش و پرورش وقت معتنابهی از اوقات خود را صرف امور جاری می‌کنند اما افقی برای تحول هم باید در این زمینه وجود داشته باشد و از سازوکارهای مختلفی استفاده کرد تا کیفیت بالا برده شود.

لاریجانی با اشاره به اینکه تا حدی که می‌توانیم باید آموزش و پرورش را به سمتی ببریم که مردم مشارکت بیشتری داشته باشند، گفت: به طور طبیعی وقتی که مردم مشارکت‌شان بیشتر شود سرمایه انسانی و مادی بیشتری دست‌ شما خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: حتما در مجلس آماده هستیم که کمک کنیم سازوکارهایی در اختیار آموزش و پرورش قرار گیرد که افراد بیشتری علاقه‌مند شوند که به این نهاد کمک کنند.

رییس قوه مقننه در ادامه سخنان خود تاکید کرد: باید از کارهای دکوری پرهیز کرد. امروز در آموزش و پرورش احتیاج به کار دکوری نداریم، نیازی نیست. یا روش موجود خوب است یا بخش‌هایی که نیاز به اصلاح دارد باید اصلاح شوند، احتیاجی به کارهای نمایشی نداریم.

لاریجانی در ادامه عدالت آموزشی را مورد تاکید قرار داد و گفت: به همان میزان که نظام ما موضوع عدالت برایش مهم است عدالت در آموزش و پرورش هم مهم است. اینکه در روستاها و شهرها سطح آموزش و پرورش متناسب با شهرهای بزرگ نباشد این بی‌عدالتی است.

وی همچنین به آمارهایی که در مود بی‌سوادی اعلام شده است اشاره کرد و گفت: آمارهایی که این روزها برای مساله بی‌سوادی داده می‌شود واقعا تاسف‌آور است و تا آنجایی که بنده سوال کرده‌ام ظاهرا هم این آمار درست است البته که این نقص مهمی است و ما نمی‌توانیم در کشورمان پیشرفت همراه با بی‌سوادی را ملاحظه کنیم.

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: مساله ما مدرک‌گرایی نیست بلکه افراد باید توانمند باشند و با توجه به شرایط کشور را پیش ببرند. گرچه مدارکی به افراد داده می‌شود که آن هم خیلی متناسب با بازار نیست بنابراین آموزش و پرورش باید در این مسیر پیش قدم باشد و راهکاری ارائه دهد و ما در مجلس هم حتما در بودجه به این مساله توجه می‌کنیم.

لاریجانی تاکید کرد: باید حرکت قوی صورت گیرد که بی‌سوادی در کشور از بین برود و در بدنه آموزش و پرورش این مساله وظیفه تلقی شود.

وی همچنین به مقوله کنکور اشاره کرد و گفت: به طور طبیعی کنکور تنشی در آموزش به وجود آورده است و ترس از آن باعث شده افراد در آموزش و پرورش از سنین پایین‌تر خود را برای تست‌زنی آماده کنند که در این صورت با محتوای کافی دروس آشنایی کمتری خواهند داشت و این اشکال است. حتی کشورهایی هم که کنکور دارند همیشه از این مساله می‌نالند.

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: البته در مجلس قانونی وضع شد که کنکور ظرف مدتی از بین برود که نشد که ما در واقع به این سمت لکولک حرکت می‌کنیم.

لاریجانی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش جایی است که باید ذهن‌ها را توانمند کند، گفت: اگر سیستم کنکور متناسب با این مساله در نظر گرفته نشود پاسخگو نخواهد بود بنابراین یکی از سندهای مهم در تحول آموزش و پرورش باید مساله آزمون در این مقطع باشد که چگونه رخ دهد که با تحول‌سازی سند صدمه نبیند.

وی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد که در آموزش و پرورش مجموعه‌ای از افراد توانمند دینی و انقلابی حضور دارند که باید شاهد گام‌های قوی حرکت‌های آنها باشیم و اطمینان داشته باشند که مجلس همراه و کمک‌حال آنهاست چرا که باور داریم آموزش و پرورش رکن توسعه است و تحول در آموزش و پرورش به وسیله تحول در معلمی و سرمایه‌گذاری بر روی آنها رخ می‌دهد.

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdci5yaw.t1avw2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما