تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۲
در حالی که ﺍﺻﻼﺡ ﻃﻠﺒﺎﻥ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺩﺭ ﭼﺎﺭﭼﻮﺏ ﻛﻠﻴﺖ ﻧﻈﺎﻡ ﺗﻌﺒﻴﺮ ﻭ ﺗﻔﺴﻴﺮ ﻛﺮﺩﻩ‌ﺍﻧﺪ؛ این تشکل به دنبال چارچوب جدیدی برای تعامل با نظام است که همین موضوع نشان می‌دهد که این تشکل با اصلاح‌طلبان کهنه کار به مشکل خورده است و نمی تواند چارچوب‌های قبلی را ادامه دهد.
آژیر خطر در جبهه اصلاحات به صدا در آمد/ آیا اصلاح‌طلبان ندا را قبول می کنند؟
آژیر خطر در جبهه اصلاحات به صدا در آمد/ آیا اصلاح‌طلبان ندا را قبول می کنند؟
به گزارش سرويس سياسي عصر هامون، حزب ندا در مرداد ماه سال جاری اعلام موجودیت کرد؛ حزبی که هرچند هنوز مجوز فعالیت خود را از وزارت کشور نگرفته است؛ اما تشکیل این حزب جنجال هایی را به راه انداخته است.

اکثر اعضای تشکل ندا از اعضای حزب منحله مشارکت هستند که در حال حاضر صادق خرازی، مشاور ارشد محمد خاتمی در دوران ریاست جمهوری دبیر کل این تشکل است.

بلافاصله بعد از اعلام موجودیت این تشکل تازه عده‌ای از اصلاح‌طلبان با تشکل تازه مخالفت کرده و این اقدام خرازی و چهره‌های جوان اصلاح‌طلب را مصداق "موازی‌کاری، قدرت‌طلبی و همکاری با قدرت" دانستند.

در همین راستا خرازی تاکید کرد که "ندا" قرار است نه نسخه‌ دومی از حزب مشارکت باشد و نه اینکه به جایی وابستگی داشته باشد.

تاکنون اعضای حزب مشارکت و اعضای "سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی" بیش از دیگر گروه‌های اصلاح‌طلب از تشکل "ندا " انتقاد کرده‌اند.

به خاطر مخالفت‌هایی که با این تشکل از سوی بزرگان اصلاحات شد، 3 تن از اعضای جوان مؤسس این حزب به نام‌های حجت شریفی، هادی حیدری و مجید فراهانی پس از مواجهه با انتقادات گسترده اصلاح‌طلبان از این حزب خارج شدند.

به نظر می‌رسد این تشکل با وجود مخالفت‌های گسترده بزرگان اصلاحات برای زنده کردن اصلاحات به روش جدید است.

با توجه به این موضوع که اصلاح‌طلبان دیگر وجه‌ی سیاسی و اجتماعی خوبی میان مردم ندارند و با طی ده سال گذشته نتوانسته اند به عرصه قدرت بازگردند این تشکل به دنبال زنده کردن اصلاح‌طلبی در کشور است.

از طرف دیگر بزرگان اصلاحات دیگر به پایان عمر سیاسی خود رسیده اند و اختلاف‌های زیادی میان آنها به وجود آمده است که این موضوع باعث شد تا جوانا اصلاح‌طلب به دنبال راهی برای اعلام موجودیت بگردند و تشکل جدیدی را راه‌اندازی کنند.

با ورود سران اصلاح‌طلب و بسیاری از چهره های شاخص این حزب به فتنه 88 و همچنین تبدیل شدن آنها به سران فتنه 88، گرایش مردم به این حزب بسیار کاهش یافت و مردم به این نتیجه رسیدند که این حزب حامی منافع کشور نیست.

در همین راستا تشکیل یک حزب جوان اصلاح‌طلب با تفکرات جدید اصلاح‌طلبی و همچنین استفاده از افرادی که چهره های سرشناس اصلاح‌طلبی در کشور نبوده و بیشتر جوانان حامی این طیف فکری هستند، شائبه خروج سران اصلاح طلبی از دور سیاست را ایجاد کرده است و همین امر باعث شده است تا سران اصلاح طلب از به وجود آمدن رقیب جدید سیاسی دچار استرس شوند.

با این حال جوانان جویای نام اصلاح‌طلب و همچنین طرفداران این حزب که سهم آنها از اصلاحات تنها طرفداری این حزب بوده است به دنبال رسیدن به جایگاه های سیاسی دست به راه‌اندازی این تشکل زده اند.

پس از آنکه برخی از سران اصلاح‌طلب که در صحنه فتنه 88 حاضر شدند و نخواستند از مواضع خود توبه کنند، جوانان اصلاح‌طلب که پتانسیل زیادی برای فعالیت داشتند کم‌کم به این نتیجه رسیدند که با محور قرار دادن یک رهبر جوان، از پتانسیل خود برای گسترش اصلاح‌طلبی در کشور استفاده کنند.

بر همین اساس حامیان فتنه به ویژه برخی از جوانان حامی فتنه با ایجاد تشکل ندا به شدت مخالفت کرده اند؛ چرا که یکی از اصلی‌ترین اهداف این تشکل دوری از فتنه و سران آن است تا از این طریق بتواند با رویکرد اعتدالی خود طرفداران بیشتری را داشته باشد.

در همین راستا محمد خاتمی به عنوان رهبر اصلاح‌طلبان که یکی از سران فتنه نیز محسوب می شود در واکنشی نسبت به تشکل ندا اظهار کرده است: “اصلاح طلبی از تکثر دفاع می کند. اصلاح طلبی یک حزب و تشکل نیست بلکه جریانی تاریخی است که اصول، رویکردها و محورهایی مشخص دارد.”

وی همچنین گفت: "یادآور شده بودم، این طور تلقی نشود که اصلاح طلبی بد بوده است و حالا قرار است اصلاح طلبی خوب ایجاد شود اما متاسفانه این شائبه ایجاد شده که باید اصلاح کنند و انشاءالله دارند اصلاح می‌کنند."

با نگاهی به سوابق دبیر کل این تشکل می توان به خوبی خط و مشی این تشکل را تشخیص داد تا پیش‌بینی رفتارهای بعدی آن راحت‌تر باشد.

محمد صادق خرازی در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل و از دانشگاه ایالتی نیویورک لیسانس گرفت؛ اخذ مدرک فوق لیسانس در رشته مطالعات خاورمیانه و تحصیل دکتری رشته تاریخ و سیاست در دانشگاه دورهام انگلستان از دیگر سوابق تحصیلی وی است.

به هنگام دفاع مقدس در ستاد های نامنظم شهید چمران به خدمت پرداخت و سپس مدتی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بعد هم در ستاد تبلیغات جنگ، شورای عالی را برعهده داشت وچند صباحی در شورای عالی اخبار جنگ قرار گاه خاتم الانبیاء، ستاد پشتیبانی جنگ و ستاد پدافند کل کشور انجام وظیفه نمود.

خرازی در خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز کار می‌کرد و در نهایت به دعوت دکتر ولایتی به وزارت امور خارجه رفت.

وی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمان تصدی خاتمی به عنوان مشاور همکاری داشت و با روی کار آمدن هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور وقت ایران در سال 68 به عنوان سفیر ایران به سازمان ملل متحد در نیویورک رفت، عضو هیئت مذاکره کننده جنگ ایران و عراق بود که پس از شش سال به ایران بازگشته و بعنوان مشاور عالی دکتر ولایتی منصوب شد.

از جانب هاشمی رفسنجانی و خاتمی به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور مسئول برگزاری اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران شده، و نیزمدتی دستیار سید محمد خاتمی بود.

همچنین وی چهار سال معاون وزارت امور خارجه بوده و سپس به عنوان سفیر جمهوری اسلامی در پاریس به مدت سه سال و چهار ماه انجام وظیفه کرد.

نگاهی به عملکرد دبیر این تشکل نشان می‌دهد که قرار است اصلاحات معتدل از سوی این تشکل معرفی شود و این نکته با برخی از صحبت های اعضای این تشکل مبنی بر اینکه ما در پى تعاملى تازه و دیگرگونه با نظام هستیم نشان می دهد که عملکرد اصلاح طلبان قبلی مورد ژذیرش این تشکل نیست.

در حالی که ﺍﺻﻼﺡ ﻃﻠﺒﺎﻥ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺩﺭ ﭼﺎﺭﭼﻮﺏ ﻛﻠﻴﺖ ﻧﻈﺎﻡ ﺗﻌﺒﻴﺮ ﻭ ﺗﻔﺴﻴﺮ ﻛﺮﺩﻩ‌ﺍﻧﺪ؛ این تشکل به دنبال چارچوب جدیدی برای تعامل با نظام است که همین موضوع نشان می‌دهد که این تشکل با اصلاح‌طلبان کهنه کار به مشکل خورده است و نمی تواند چارچوب‌های قبلی را ادامه دهد.

به نظر می رسد با توجه به این موضوع که اصلاح‌طلبان پس از فتنه 88 دچار یک سکته سیاسی 5 ساله شده اند که کم و بیش منجر به مرگ سیاسی و اجتماعی سران آن شده است، بیم آن می رود که اصلاح‌طلبی نیز به سرنوشتی مشابه با سران آن دچار شده و این جریان دچار مرگ سیاسی شود.

از این رو جوانانی که هم با تفکرات قبلی اصلاح‌طلبان موافق نبوده و هم گرایش های نو اصلاح‌طلبی دارند به دنبال حفظ حیات سیاسی خود و این جریان، پرویه عبور از خاتمی و رهبران کهنه کار اصلاح‌طلبان را کلید زده اند.

همان طور که پیام مجرد، رئیس سازمان جوانان حزب اسلامی کار در این خصوص اظهار داشت: عده‌ای از نو اصلاح‌طلبان پروژه عبور از خاتمی را کلید زده‌اند و در حال تشکیلات سازی برای خود هستند.

وی همچنین گفت: نو اصلاح طلبان حتی می‌خواهند مرجعیت اصلاحات را مخدوش کنند و خودشان در راس تصمیم‌گیری‌ها قرار گیرند.

باید منتظر ماند و دید که آیا وزارت کشور مجوز فعالیت به این تشکل را صادر می‌کند و در ادامه فعالیت‌ها، این تشکل توان عبور از خاتمی را با توجه به جوان بودن و سرشناس نبودن چهره های خود، خواهد داشت؟

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcammni.49nwm15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما