ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> لجاجت آمریکا بر اشتباهاتش از بحران موشکی کوبا تا تکرار شکست‌ها در خاورمیانه | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۳ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۵۵
آمریکا همواره بر تکرار اشتباه خود اصرار می‌ورزد و بازخورد این اشتباهات را می‌توان از کوبا تا خاورمیانه و ... به چشم دید.
لجاجت آمریکا بر اشتباهاتش/ از بحران موشکی کوبا تا تکرار شکست‌ها در خاورمیانه
لجاجت آمریکا بر اشتباهاتش/ از بحران موشکی کوبا تا تکرار شکست‌ها در خاورمیانه
به گزارش سرويس بين الملل عصر هامون، به نقل از راشاتودی؛ این شبکه در پایگاه خبری خود مقاله ای به قلم "جان وایت" نویسنده و کارشناس امور ژئوپلتیکی و امور داخلی انگلیس نوشت: با توجه به کاهش روابط میان آمریکا و انگلیس به پایین ترین سطح خود از زمان پایان جنگ سرد تاکنون، این ماه پنجاه و دومین سالگرد بحران موشکی کوبا است؛ بحرانی که دنیا را در آستانه وقوع یک " آخرالزمان هسته‌ای " قرار داده بود. اکنون نیز شکاف عمیقی که میان شرق و غرب جهان ایجاد شده را باید امپریالیسم آمریکا دانست.

وایت همچنین افزود: به یاد می‌آورم که یک بار با پدرم درباره بحران موشکی کوبا صحبت کردم. در زمان وقوع این بحران در اکتبر 1962 وی به همراه نیروی هوایی سلطنتی انگلیس در قبرس مستقر بود. لندن پایگاه‌های بمب افکن‌های هسته‌ای خود را در منطقه "آکروتیری" آن کشور قرار داده بود که اکنون نیز پایگاه نیروی هوایی سلطنتی همچنان در آنجا وجود دارد. پدرم از اوج درگیری‌ها در این منطقه صحبت می‌کرد و اینکه چگونه هر کسی این پیش بینی را داشت که به زودی جنگی هسته‌ای میان بلوک غرب و شرق روی خواهد داد.

این بحران حدفاصل 15 تا 28 اکتبر شناخته شد؛ زمانی که ایالات متحده از وجود موشک‌های بالستیک شوروی و نیز صدها کارشناس و پرسنل نظامی این کشور در خاک کوبا باخبر شد. منابع اصلاعاتی ایالات متحده اخباری را مبنی بر وجود موشک و پرسنل نظامی شوروی در این جزیره دریافت کردند. تصاویری که هواپیمای جاسوسی "یو 2 " آمریکا پس از پرواز بر فراز کوبا در 14 اکتبر گرفته است نیز این اخبار را تائید کرد.

اصلی ترین انگیزه ای که مورخان بعنوان دلیل استقرار موشک های شوروی در جزیره کوبا مطرح می کنند مقابله با پیشبردی بود که آمریکا در توسعه زرادخانه های اتمی اش داشت. در آن زمان تعداد زرادخانه های هسته ای آمریکا بیشتر از زرادخانه های شوروی بود. انگیزه دیگر این اقدام از سوی شوروی افزایش تهدید هسته ای ایالات متحده در ایتالیا و ترکیه بود که ظرفیت یک حمله ابتدایی هسته ای را به واشنگتن داده بود.

ایالات متحده قویا از این مسئله هراس داشت که اتحاد جماهیر شوروی و کوبا در برابر تجاوز آمریکا اعلام همبستگی و اتحاد کنند. الیور استون در کتاب خود با عنوان "ناگفته های تاریخ ایالات متحده آمریکا " نوشت: رهبران ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی به شدت نگران اقدام طرف مقابل بودند. جان اف کندی، رییس جمهور وقت آمریکا امیدوار بود بتواند شوروی را پیش از نصب سامانه موشکی اش در کوبا متوقف کند.

وی پس از برگزاری جلسات متعدد با افسران ارشد ارتش تصمیم گرفتند موضع استقرار موشک های شوروی را بمباران هوایی کنند. اما این بمباران با عنوان "حمله به کوبا " مطرح شد چرا که ارتش آمریکا مطمئن بود که شوروی واکنشی به حمله به کوبا نشان نخواهد داد. آنها می خواستند از این فرصت به منظور حذف هم کوبا و هم اتحاد جماهیر شوروی استفاده کنند.

در روزهای پس از این تصمیم، تنش ها میان دو طرف بالا گرفت. بر اساس اسناد طبقه بندی شده آن دوره، شوروی در تاریخ 25 اکتبر شوروی تصمیم گرفت موشک های خود را از روی کشتی هایش در نزدیکی ساحل کوبا و در میان استقرار نظامیان آمریکایی حذف کند تا این طریق مانع شروع درگیری و جنگ شود.

این اقدام در شرایطی انجام گرفت که رهبری اتحاد جماهیر شوروی اظهار داشت این اقدام تا زمانی ادامه دارد که ایالات متحده نیز در مقابل موشک های خود را از ترکیه تخلیه نماید. این اقدامات باید دو طرفه و توافقی باشد. در این مورد، این تلاش و اقدام شوروی بود که از بروز جنگی فاجعه آمیز و وحشتناک میان دو ابرقدرت هسته ای جلوگیری نمود. چه آنکه اگر چنین اقدامی از سوی شوروری انجام نمی گرفت فاجعه ای هسته ای روی داده بود.

چنانچه به زمان حال نیز نگاهی بیندازیم می توان به وضوح تکرار اشتباهات جبران ناپذیر را از سوی ایالات متحده مشاهده کنیم. این اشتباهات نه تنها آسیب هایی به موقعیت داخلی ملت و دولت آمریکا وارد می کند بلکه تاثیرات مخرب و بی بازگشتی را در سطح بین الملل بوجود آورده است.

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcfmvdv.w6dxyagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما