تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۰۴
به نظر می رسدمسولان کشور ما آنقدر شوق و ذوق حضور شرکت اپل در ایران را دارند که برخی از فسادهای اخلاقی مدیران این شرکت آمریکایی برایشان مهم نیست و تنها به فکر منافع خود هستند و به عواقب آن هیچ توجهی هم نمی کنند.
دستورالعمل مدیران اپل برای ممنوعیت فروش محصول به ایرانی‌ها
دستورالعمل مدیران اپل برای ممنوعیت فروش محصول به ایرانی‌ها
به گزارش سرويس اجتماعي عصر هامون، این روزها که صحبت از حضور شرکت‏های مختلف چندملیتی در بازار ایران است اپل، بزرگ‌ترین شرکت جهان از نظر ارزش بازار هم از مذاکره با چند توزیع‌کننده ایرانی برای حضور در بازار ایران خبر داده است. 

پیش از این در ماه می 2013 دولت آمریکا مجازات‌هایی را برای شرکت‌های آمریکایی که با ایران وارد معامله شوند وضع کرده بود اما این قوانین در حال تغییر هستند و بدین ترتیب این امکان وجود دارد که برخی ابزارهای الکترونیکی، نرم‌افزارها و ابزارهای ارتباطی توسط این شرکت‌ها به ایران فروخته شوند.

تحریم های بانکی و اقتصادی همچنان پا بر جاست و مشکل اصلی اپل نیز گردش مالی با نماینده احتمالی آینده خود در ایران است؛ اپل برای اینکه بتواند نماینده رسمی داشته باشد باید با آن گردش مالی داشته باشد و با وجود تحریم ها بر روی سیستم بانکی “سویفت” کار مشکل شده است.

می توان گفت بازار ایران با وجود کاربران زیاد محصولات اپل ، برای این کمپانی دارای پتانسیلی قوی است و برای همین بیش از پیش نگاه اپل به ایران و بازارش متمرکز شده است.

 

حضور کمپانی های بزرگ در ایران و همکاری با بخشهای مختلف شاید این طور به نظر می رسد که می تواند برای ایران سود آور باشد امانباید به شکلی باشد که برای دسترسی به بازارهای جهانی  به هر نحوی که شده از فسادهای های اخلاقی که در شرکت های غربی رخ می دهد غافل باشیم.

 

اما در همین راستا طی چند روز گذشته که حضور اپل در ایران به خبر رسانه‌ها تبدیل شده است خبری منتشر شد با این عنوان که مدیرعامل 54 ساله کمپانی اپل اعلام کرده گرایش های همجنسگرایانه دارد.

مدیر عامل اپل: همجنسگرا هستم

 

تیم کوک" مدیر اجرایی 54 ساله اپل به عنوان موفق ترین کمپانی جهان و جانشین استیو جابز در شرکت اپل در مجله "بلومبرگ" پرده از راز خود برداشت.

کوک با وقاحت نوشت: بسیاری از مردم برای مدت های طولانی این بخش از هویتشان را در محل کار پنهان می کنند، اما میل جنسی من، بخش اساسی از زندگی خصوصی ام است و به همین دلیل، تصمیم گرفتم این میل را علنی بگویم زیرا پنهان سازی مانع از کمک به دیگران می شد.

به نوشته بلومبرگ، این اولین بار است که کوک درباره میل جنسی خود سخن می گوید.

گفتنی است، کوک سال گذشته از تصویب قانون فدرال در آمریکا به منظور حمایت از آن دسته از کارمندان که به خاطر میل جنسی شان با تبعیض مواجه اند، حمایت کرد.

 

نگاهی کلی به تاریخچه کمپانی اپل در ایران

اوایل دهه ۷۰ شمسی، شرکت کامپیوتر داینامیکس در ایران نمایندگی رسمی اپل را بر عهده داشت و چند اپل سنتر (اپل استور های امروزی) هم فعالیت میکردند که فروشنده رسمی محصولات اپل بودند. اولین شرکت هایی که اقدام به این ادامه این کار زدند عبارتند از: ۱. پارس سوپاله، ۲. سیبستان، ۳. پارس رایانه، ۴. کوارتز کامپیوتر و چند شرکت دیگر که هیچکدام الان دیگر وجود ندارند. این شرکت ها در روز های اول افتتاحیه مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفتند و رفته رفته قشر علاقه مند جامعه در آن شرکت ها به استخدام درامدند و روزانه میزبان بسیاری دیگر از این علاقه مندان بودند.

در آن سالها، سیستم فروش اپل در کل دنیا با چیزی که الان هست کاملا متفاوت بود. سیستم سنتی تر بود و در بیشتر کشور ها یک نمایندگی فعالیت داشت که به عنوان وارد کننده اصلی فعالیت میکرد و شرکتهای فروشنده مورد تایید اپل (‌ اصطلاحا ریسلر ها )‌ کالا و خدمات جانبی ارائه میکردند.

در ایران، در همان سال های ۷۰ محصولات اپل با سیستم عامل فارسی ( نسخه های مکینتاش ۶ و ۷ ) و کیبرد فارسی و راهنماهای چاپی فارسی فروخته میشد و کاملا هم رسمی بود. تیم برنامه نویسی رسمی اپل در ایران وجود داشت و فعالیت میکرد و با همکاری شرکت های نماینده (که نامشان در بالا ذکر شد)٬ فونت های فارسی طراحی میکردند و در کل به بهبود و پیشبرد اهداف کمپانی اپل در ایران کمک بسزایی میکردند.

در این میان هم اپلیکیشن های اختصاصی زیادی مختص کاربران ایرانی اپل توسعه داده شد همانند: ۱.ناشر، ۲. آتلیه، ۳. نایسوس رایتر، بعد چهارم، الفبا، آلفا و نرم افزار حسابداری کوارتز و … . در آن زمان برای جلوگیری از کپی این ابزار های روش های مختلف امنیتی به کار گرفته میشد که در نوع خودش برای اون سال های جالب بود٬ به گونه ای که برنامه الفبا محصول شرکت کوارتز کامپیوتر شامل Key Disk بود و با وارد کردن فلاپی اصلی فقط میشد از آن استفاده کرد.

مشکل اساسی شرکت اپل با ایرانی ها

کینه توزی شرکت اپل با کارابران ایرانی سابقه طولانی دارد ، در همین رابطه یک دانشجوی ایرانی برای خرید iphone (تلفن هوشمند شرکت اپل) به یکی از فروشگاه های زنجیره ای اپل در آمریکا می رود اما به محض اینکه با دوست خود فارسی صحبت می کند، فروشنده در یک اقدام عجیب گوشی را از او پس می گیرد و می گوید متاسفانه ما نمی توانیم به شما دستگاه های شرکت اپل را بفروشیم.

این دانشجوی ایرانی، با تعجب زیاد علت را پرس و جو می کند و فروشنده در پاسخ به او فقط می گوید : " به ما گفته شده به ایرانی ها محصولی را نفروشیم ".

فورا این موضوع در اینترنت پخش می شود و سایر کاربران هم از برخورد بد فروشنده های اپل با ایرانی ها شکایت می کنند ، به قدری این مسئله مهم شده بود که تقریبا همه  شبکه های خبری معتبر دنیا آن را پوشش دادند و حتی با دانشجویی که این مشکل برایش اتفاق افتاده بود مصاحبه کردند.

به هر حال مسولان کشور ما آنقدر شوق و ذوق حضور  شرکت اپل در ایران را دارند که برخی از فسادهای اخلاقی مدیران این شرکت و همچنین کینه توزی های شرکت اپل با ایرانی ها برایشان مهم نیست و تنها به فکر منافع خود هستند و به عواقب آن هیچ توجهی هم نمی کنند.

انتهای پیام/ 4030

https://www.asrehamoon.ir/vdcgxy93.ak9zz4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما