تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۲
رئیس شبکه بهداشت چابهار گفت: پیشگیری و رعایت شئونات اخلاقی و اسلامی در جامعه تاحد زیادی می تواند در مبارزه با ایدز موثر باشد.
رعایت شئونات اسلامی عامل مهم مبارزه با ایدز است/ تزریق از راه سرنگ علت اصلی انتقال ایدز در چابهار
رعایت شئونات اسلامی عامل مهم مبارزه با ایدز است/ تزریق از راه سرنگ علت اصلی انتقال ایدز در چابهار
به گزارش سرویس بهداشت و سلامت عصر هامون به نقل از چهاربهاران، هادی نظری در کمیته مبارزه با سل بیماری سل و ایدز شهرستان چابهار اظهارداشت: بیماری سل وایدز در شهرستان چابهار از سال ۱۳۷۰ تا ۷۷ ثابت بوده و از ۷۸ تا ۸۸ رو به افزایش داشته است.
وی علت افزایش این بیماری را در شهرستان چابهار را سرنگهای آلوده به ویروس ایدز در بین معتادین عنوان کرد و تصریح کرد: شایعترین و عامل مهم انتقال بیماری ایدز در بین معتادین تزریق سرنگهای آلوده بوده که درصد زیادی از مبتلایان از این روش به بیماری ایدز گرفتار شده اند.
وی با ارائه اطلاعات گرفته شده توسط کارشناسان به ارائه آماری از عوامل اصلی مبتلایان به بیماری ایدزپرداخت و اافزود: انتقال از سرنگ های آلوده ۵۲٫۱درصد را به خود داده است ، تماس های جنسی ۳۳٫۶درصد، انتقال خون ۹درصد، مادر به جنین یا نوزاد ۲۰تا ۶۵ درصد و تماس با سرسوزن ۰۳%بوده است.
نظری با تاکید بر این که تنها راه مبارزه با ایدز از طریق خون صورت می گیرد به مواردی که ویروس ایدز قابل انتقال نیست اشاره کرد و گفت: مواردی که باعث ابتلا نمی شوند از قبیل دست دادن، استخر شنا،عطسه، غذا، آب، اشک، عرق دستگیره در و توالت عمومی، نیش حشرات است و مردم نباید نگران این موارد باشند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان چابهار پیشنهاداتی را نیز جهت مبارزه با این بیماری عنوان و تصریح کرد: بهترین راه حل برای همه بیماری ها پیشگیری است و بایستی همه ارگانها در زمینه های مختلف با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی با هدف افزایش آگاهی مردم بر علیه این پدیده شوم مبارزه کنند .
وی از سیاست ها و رویکرد شبکه بهداشت به سمت فرهنگ سازی خبر داد و تاکید کرد: یکی از بزرگترین مشکلات مبتلایان به ایدز نگاه بسیار منفی مردم نسبت به این بیماری است که خود باعث پنهان شدن این بیماری می شود که به نوع خود می تواند انتشار این بیماری را تسریع ببخشد،در همین راستا شبکه بهداشت برنامه هایی را برای ارتقا سطح فرهنگ عمومی جامعه از این بیماری تدوین کرده است.
نظری اطلاع رسانی در مدارس، مشاوره ازدواج، تریبون های عمومی رسانه ها و امامان وی جماعت را از اقدامات موثر در این زمینه دانست و تصریح کرد: اطلاع رسانی در تجمعات عمومی و مناسباتی از قبیل هفته سلامت و برنامه ها و اعیاد اسلامی و همینطور در دانشگاه ها و دستگاه های اداری می تواند کمک شایانی در مبارزه با این بیماری داشته باشد.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcfxjdv.w6dytagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما