ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> بی تدبیری مدیریت شهری برای معلولان محدودیت دامن گیر معلولان زاهدانی | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۲۶
بحث مناسب سازی اماکن شهری برای معلولان مقوله ای است که با وجود اينکه راجع به آن سخن بسيار گفته شده اما هنوز در عمل فاصله زيادی تا رسيدن به شرايط استاندارد وجود دارد.
بی تدبیری مدیریت شهری برای معلولان/ محدودیت دامن گیر معلولان زاهدانی
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، اگر پای درد دل معلولان نشسته باشيد عمده گلايه آنان از وضعيت موجود در فضاهای شهری از جمله ادارات، پارک ها، بانکها، کيوسک های تلفن، اماکن عمومی و ... است.
جملاتی مانند "بايد در خانه بمانيم چون هيچ چيز در شهر استاندارد نيست"، "دوست دارم سينما بروم، ورزش کنم ولی هيچ کدام از اين امکان برای من مناسب سازی نشده است" و ... از جمله جملاتی است که معلولان از آن به عنوان درد ياد می کنند و سالهاست برای اين "درد" درمانی انديشيده نشده است.
شايد هنگامی که از خيابان عبور کرده ايد گاهی اوقات شاهد نگاه ترحم آميز مردم به نابينايی بوده ايد که برای رد شدن از خيابان دستان عابری را می طلبد و اگر برای او امکانات مناسب تهيه می شد نيازمند دستان کسی نبود.
حتی ممکن است وقتی برای انجام کاری به يکی از ادارات مراجعه کرده باشيد متوجه توقف ويلچر يک معلول در پشت پله ها شده باشيد که برای بالا رفتن از اين همه پله چندين نفر بايد به ياری او بشتابند و اگر برای او محل مناسبی در نظر گرفته شده بود پشت خط پله های ادارات با حسرت به پاهايش نگاه نمی کرد.
همه اين حسرت ها و گلايه ها را می شود رفع کرد اما هر روز با وجود اينکه هر کدام از ما شاهد اين صحنه های تلخ و دردناک هستيم ولی چرا کاری انجام نمی شود.
با وجود اینکه بارها و بارها از عدم مناسب‌سازی محیط برای معلولان، سالمندان گلایه شده اما مروری بر محیط‌های اداری و دستگاه‌های اجرایی شهر های استان نشان می‌‍‌دهد این مقوله در استان سیستان و بلوچستان در ورطه فراموشی است هر چند خیابان دانشگاه زاهدان مستثنی سایر خیابان ها است، عدم توجه به استانداردها در ایجاد مبلمان شهری و اماکن عمومی، معلولان و همت های بلند آنها را قربانی خود کرده و خیابان هایی که نه تنها نیم نگاهی به حضور این قشر در خود ندارند بلکه بعضا برای حضور افراد سالم نیز مناسب نیستند، عاملی برای عدم حضور مناسب معلولان در جامعه شده اند.
با این وجود به نظر می رسد دیگر وقت آن رسیده که برای یک لحظه مدیران استان از عینک معلولان به شهر نگاهی دوباره بیندازند.
فضای شهر حتی جوابگوی شهروندان عادی نیست چه برسد به معلولین
مادر یکی از معلولین زاهدانی در خصوص فضای شهری به خبرنگار اجتماعی عصر هامون گفت: متاسفانه در حال حاضر وضیعت فیزیکی و کالبد شهر جوابگوی شهروندان عادی نیست چه برسد به معلولان.
وی ادامه داد: چاله های متعدد در وسط خیابانها، پیاده روهای غیر استاندارد، پل های عابر پیاده بدون بالابر ویژه معلولان، جوی های آب بدون تعبیه پل ویژه تردد معلولان، عدم عابر بانک های خاص معلولان و وجود موانع بسیار در خیابان ها و معابر و غیره و غیره از جمله معضلاتی هستند که معلولان برای حضور خود در جامعه با آنها مواجه هستند ولی متاسفانه مسئولین هیچ اقدامی برای رفع این معضل ها نکرده اند و همواره برای تردد فرزندم با مشکل روبرو هستم.
وی اضافه کرد: کافیست یک بار از پیاده رو های شهر عبور کرده باشید متوجه می شوید هر کس پیاده روی جلوی خانه اش را به شکل خاصی درست کرده است.
30 هزار معلول تحت حمایت بهزیستی قرار دارند
زهرا بامری معاون توانبخشی بهزیستی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصر هامون گفت: در حال حاضر 30 هزار معلول زیر پوشش معاونت توانبخشی بهزیستی سیستان‌و‌بلوچستان است.
وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان یکی از استانهای موفق در برگزاری جلسات کمیته استانی با حضور استاندار به عنوان رئیس کمیته مناسب سازی استان است که در حال حاضر چندین جلسه برگزاری شده و به زودی هم اولین جلسه در دوره تصدی گری اوسط هاشمی در هفته های آینده برگزار می شود.
بامری بیان کرد: برای رفع مشکلات زیر سازی و مبلمان شهری نشست هایی با مدیران ادارت کل مختلف داشتیم که تا حدودی این مشکلا رفع شده است.
معاون توانبخشی بهزیستی استان تصریح کرد: از اقدامات صورت گرفته در استان اجرای ایستگاه های اتوبوس ویژه معلولین، موزائیک های خاص در خیابان های امیر المومنین و امام خمینی و تشکیل بلوار سالمندان در زابل است.
وضعيت کنونی در زمينه مناسب سازی راضی کننده نيست
مهدی مظفری کارشناس مسئول مناسب سازی بهزيستی استان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصر هامون با اشاره به اینکه وضعیت فضای شهری برای معلولین در کل کشور صد در صد استاندارد نیست، بیان کرد: وضعیت در زمینه مناسب سازی در شهر ها راضی کننده نیست اما مسئولین مربوطه در تلاشند تا محدودیت ها رفع شود.
وی گفت: 6 تابلو هوشیار سازی معلولین و سرعت گیر جهت ایمن سازی معلولین با همکاری شهرداری و راهنمایی و رانندگی در جلوی درب های ستاد های مرکزی بهزیستی زاهدان نصب شده است.
مظفری در خصوص مناسب سازی حمل و نقل شهری معلولین اظهار داشت: تا کنون 10 ایستگاه اتوبوس در خیابان دانشگاه زاهدان جهت رفاه حال معلولین مناسب سازی شده است که درسدد هستیم در خیابان هایی که تجمع معلولین است ایستگاه های اتوبوس مناسب و اتوبوس های هم کف هماهنگ نماییم تا بتوانیم خدماتی به معلولین و جانبازان بدهیم
به نظر می رسد معلولان به عنوان بخشی از جامعه "به عنوان يک شهروند" دارای حقوقی هستند که بايد مورد توجه دستگاه ها و ادارت مختلف قرار گيرد.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcex78p.jh8wei9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما

بهاره
تو شهر که هیچ معلولی نیست