تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۴۵
شاید نشنیدنشان باعث شده تا دیده نشوند. این کلمات وصف حال ناشنوایان و کم شنواهای سیستان و بلوچستان است که با وجود 3 هزار نفر در استان دیده نمی شوند.
صداهایی که گوش شنوایی ندارند/ بار کم لطفی ها برشانه شهلا بانو
صداهایی که گوش شنوایی ندارند/ بار کم لطفی ها برشانه شهلا بانو
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، اگر این روز ها گذری به نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری واقع در نمایشگاه های بین المللی زاهدان داشته باشید شاهد غرفه ای خواهید بود که تنها حرکات رقص دست های مسئولین غرفه اش سکوت حرف هایشان را ترجمه می کند.
به سراغ مسئول غرفه می رویم، شهلا علی یزدی رئیس کانون ناشنوایان استان و یکی از کار آفرینان معلول استان است، این ها را یکی از مسئولین غرفه برایم ترجمه کرد.
شهلا ادامه می دهد: دیپلم دارم و در تهران در مدرسه ناشنوایان درس خوانده ام چون آن زمان در استان مدرسه ناشنوایان نبود.

3 هزار از جمعیت سیستان و بلوچستان کم شنوا و ناشنوا هستند

وی با بیان اینکه 3 هزار ناشنوا در سیستان و بلوچستان وجود دارند، گفت: از سال 70 در کانون ناشنوایان زاهدان شروع به کار کردم که تا کنون 700 نفر در کانون پرونده تشکیل داده اند.
این کار آفرین ناشنوا با بیان اینکه تا کنون کانون ناشنوایان تحت نظر اداره بهزیستی بوده و امسال از بهزیستی جدا شده است، بیان کرد: متاسفانه هیچ یک ازمسئولان با ما همکاری نمی کنند حتی ما یک بازارچه برای فروش صنایع دستی ناشنوایان نداریم.
 
شهلا علی یزدی با بیان اینکه کار دست ناشنوایان شامل آیینه کاری، سوزن دوزی، دوخت کیف و کفش ،بافت، طراحی سفره عقد و خیاطی و تهیه ترشیجات است، ادامه می دهد: از نظر مادی مشکلات زیادی داریم و تا کنون با کمک های مردمی کانون اداره شده است.
وی ادامه داد: تنها ارگانی که از ما تا کنون حمایت کرده بهزیستی است.

به گزارش عصر هامون، ناشنوایان نیز مانند دیگر معلولان کشور برای یافتن شغل با مشکل روبه‌رو هستند، اما نکته اینجاست که کیفیت کار این افراد مثال‌زدنی است؛ ناشنوایان چون صدای اطراف خود را نمی‌شنوند حین کار تمرکز بیشتری دارند بنابراین کیفیت کاری که آنها ارائه می‌کنند از سطح بالایی برخوردار است.
اکنون که 3 هزار نفر ناشنوا و کم شنوا در استان زندگی می کنند ضرورت توجه به حق و حقوق آن ها امری غیر قابل انکار است که رسیدگی به مشکلات فرهنگی،مسکن،کار، تامین هزینه های سمعک و باطری همت بالای مسئولین امر را طلب می کند.
شهروندان استان می توانند با مراجعه به غرفه ناشنوایان در نمایشگاه بین المللی واقع در خیابان دانشگاه زاهدان و یا کانون ناشنوایان خیابان جانبازان جنب نانوایی سحر محصولات صنایع دستی ناشنوایان را تهیه نمایند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcdjx09.yt0x96a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

به امید اینکه معلولان هم دیده شوند
ممنون از عصرهامون که اینقدر تیزبین هست
احمد
من خودم یک معلول هستم
متاسفانه در سطح شهر برای تردد و رفت و آمد مشکل داریم و بجز نقاط پر رفت و آمد و اصلی شهر در نقاط دیگر شهر اصلا به تنهایی نمی شود تردد کرد