تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۶
یکی از نشریات آمریکایی در مقاله ای با اذعان به اینکه آمریکا حق غنی‌سازی ایران را به نوعی به رسمیت شناخته است؛ خواستار وضع تحریم‌های سخت تر واشنگتن علیه تهران شد.
آمریکا حق غنی‌سازی ایران را به رسمیت شناخته است/ دولت اوباما به ایران اجازه خواهد داد سانتریفیوژهای خود را نگه‌دارد
آمریکا حق غنی‌سازی ایران را به رسمیت شناخته است/ دولت اوباما به ایران اجازه خواهد داد سانتریفیوژهای خود را نگه‌دارد
به گزارش سرويس بين الملل عصر هامون، مجله کامنتری در پایگاه اینترنتی خود نوشت: دولت باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا، در مذاکرات هسته‌ای با ایران در برابر این کشور ضعیف است از اینرو،‌ کنگره آمریکا باید هرچه زودتر تحریم‌های قاطعانه‌تری را علیه ایران به تصویب برساند.

این نشریه در مقاله‌ای به قلم "جاناتان توبین" مدعی شد: در مذاکرات هسته‌ای جدید،اوباما همچنان بهترین بخت و سرمایه برای ایران خواهد بود. توبین افزود: برای اولین بار پس از تمدید مجدد هفت ماهه‌ی مهلت دستیابی به توافق جامع میان ایران و گروه پنج بعلاوه یک، آمریکا و متحدانش با مذاکره‌کنندگان تهران روز چهارشنبه در ژنو ملاقات خواهند کرد.

توبین افزود: همان عواملی که از ابتدای مذاکرات هسته‌ای تاکنون، شرایط را به نفع ایران رقم زده است، هنوز در کار است و دولت اوباما صرفاً به دنبال آن است که توافقی را امضا کند که بتواند آن را پیروزی سیاستگذاری خود بخواند. ایران نیز می‌داند، دولت اوباما تا چه حد به اعلام این پیروزی نیاز مبرم دارد. بنابراین به نظر می‌رسد دولت آمریکا حاضر است تقریباً به هر قیمتی که شده است این توافق را امضا کند، هرچند به معنای عقب‌نشینی دولت آمریکا در برابر خواسته‌های ایران باشد.

نویسنده محافظه‌کار این مقاله تأکید کرد: ناظران آگاه باید به مواضع آمریکا و متحدانش، پیش از امضای توافقنامه موقتی ژنو، نگاهی بیاندازند و ببیند که آمریکا تا چه حد از مواضع قبلی خود عقب‌نشینی کرده است. مثلاً در سال 2012 میلادی، هنگامی که باراک اوباما درگیر مبارزات انتخاباتی برای رسیدن مجدد به کاخ سفید بود، در مناظره‌ی سیاست خارجی با میت رامنی، رقیب وقت جمهوریخواهش، به صراحت قول داد که هر توافقی که با ایران امضا شود، باید به برنامه هسته‌ای این کشور خاتمه دهد. در آن زمان، متحدان آمریکا نیز حول این موضع متحد بودند که ایران به هیچ‌وجه و تحت هیچ‌شرایطی، حق غنی‌سازی اورانیوم برای تولید سوخت هسته‌ای ندارد و این کشور باید تاسیسات اراک را کاملاً‌ برچیند. از آن زمان به بعد، آمریکا این ایده که ایران حق داشتن برنامه هسته‌ای دارد را پذیرفته و همچنین قبول کرده است که زیرساخت‌های هسته‌ای ایران، صرفنظر از هر نوع شرایطی که ممکن است در توافقنامه جامع گنجانده شود، دست‌نخورده باقی بماند. آمریکا همچنین تلویحاً حق غنی‌سازی ایران را به رسمیت شناخته است و برای توجیه این موضع جدیدِ خود، اعلام کرده است که غنی‌سازی اورانیوم در سطوح پایین، که به ایران اجازه‌ی آن داده شده است، مانع پیشرفت ایران به سوی تولید بمب (هسته‌ای) خواهد شد. این در حالی است که به ادعای نویسنده این مقاله همه می‌دانند این نوع محدودیت‌ها به راحتی قابل معکوس شدن است.

این منبع افزود: تمام علائم حاکی از آن است که آمریکا به ایران اجازه خواهد داد سانتریفیوژهای خود را نگه‌دارد و مقامات دولت اوباما نیز هیچ اشاره‌ای به این موضوع که به تهران فشار خواهند آورد تا از گزینه پلوتونیومِ خود دست بردارد،‌ نکرده‌اند. همچنین به‌نظر می‌رسد که آمریکا ایران را برای توقف تولید موشک‌های بالستیک، تحت فشار قرار نخواهد نداد. بدتر از آن این است که به‌نظر می‌آید دولت اوباما نمی‌خواهد ایران را وادار کند که به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه‌ی بازرسی دقیق از تأسیسات هسته‌ای ایران را بدهد.

نویسنده این مقاله به دولتمردان آمریکایی پیشنهاد کرد: با توجه به نیاز ایران به برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی و بانکی علیه این کشور و همچنین تمایل تهران به متصل شدنِ مجدد به بازارهای اقتصادی اروپایی و سایر نقاط جهان، مذاکره‌کنندگان آمریکایی باید از این نقطه ضعف ایران، به عنوان اهرم فشار در مذاکرات هسته‌ای با این کشور، بهره ببرند.

سپس جاناتان توبین با حالتی نومیدانه اضافه کرد: اما ایرانیان خوب می‌دانند با چه کسی (اوبامای ضعیف) طرف هستند. هدف اوباما از این مذاکرات، جامه‌ی عمل پوشاندن به قول‌های انتخاباتی‌اش مبنی بر برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران نیست، بلکه هدف اصلی اوباما تنش‌زدایی با ایران،‌ استمالت و دلجویی از مقامات این کشور، و دستیابی به توافقی جامع است که بتواند آن را به عنوان یک پیروزی سیاست خارجی در کارنامه‌ی خود برای آینده‌ی تاریخ ثبت کند. این بدان معنا است که ایرانیان می‌دانند باراک اوباما حتی به فکرِ افزایش فشارهای اقتصادی بر ایران از طریق تصویب تحریم‌های قاطعانه‌تر علیه این کشور نیست، چه رسد به این که درنظر داشته باشد ایران را بترساند.

نویسنده این مقاله در خاتمه به اعضای کنگره آمریکا اینگونه پیشنهاد کرد: منتقدان به سیاست‌های دولت اوباما در کنگره، از هر دو حزب اصلی آمریکایی، نباید تصور کنند که دیپلماسی دوباره احیا شده (تمدید سررسید مذاکرات هسته‌ای با ایران) نشانه‌ای برای آنان است که خاموش شوند، بلکه ادامه گفتگوهای هسته‌ای (با ایران) باید اعضای کنگره را بیش از پیش تشویق و ترغیب کند که برای تصویب تحریم‌های بیشتر علیه ایران که اوباما اعلام کرده است به آن‌ها هیچ نیازی وجود ندارد، سخت‌تر بکوشند. اگر اعضای کنگره به سرعت وارد عمل نشوند، آنگاه مسیر دلجویی از ایران و مماشات با این کشور توسط دولت اوباما، کاملاً روشن به‌نظر می‌رسد و کنگره قادر به متوقف کردن آن نخواهد بود.

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcjaiem.uqe8yzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما