تاریخ انتشار :دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۱
روزنامه نیویورک تایمز نوشت کشورهای حاشیه خلیج فارس و قطر در حالی که همچنان اختلاف دارند، سعی کردند در اجلاس این ماه بر این اختلافات سرپوش بگذارند.
شکست اعضای شورای همکاری خلیج فارس برای متحد شدن علیه ایران
شکست اعضای شورای همکاری خلیج فارس برای متحد شدن علیه ایران
به گزارش سرويس بين الملل عصر هامون، این روزنامه آمریکایی امروز در پایگاه اینترنتی خود در مقاله ای به قلم "دیوید کرک پاتریک" نوشت کشورهای عرب خلیج فارس این ماه گرد هم آمدند تا اعلام کنند برای متحد شدن بر ضد ایران و داعش، اختلافات 18 ماهه خود را حل و فصل کرده اند، اما این اختلاف هنوز در حال تشدید شدن است و مشهودترین آن بر سر برکناری رئیس جمهور پیشین مصر است.

یک مقام بلند پایه مصری که نخواست نامش فاش شود گفت: هیچ چیزی تغییر نکرده است.

این تنش ها سوالاتی را مطرح کرده است مبنی بر این که آیا کشورهای حاشیه خلیج فارس برای مقابله با طوفان بحران هایی که منطقه را در نوردیده است می توانند واکنش منسجمی از خود بروز بدهند یا خیر.

روزنامه نیویورک تایمز نوشت این اختلافات تلاش ها را برای حمایت هماهنگ از مخالفان سوریه را تضعیف کرده و موجب ظهور داعش شده است. این ناسازگاری ها همچنین تلاش های شورای همکاری خلیج فارس را برای مقابله با گسترش نفوذ ایران در منطقه کاهش داده است.

مایکل استفنز، محقق موسسه تحقیقاتی انگلیسی رویال یونایتد سرویس مستقر در دوحه گفت: منطقه در آستانه نابودی است. برای نابودی کامل آن یک شورای همکاری خلیج فارس از هم گسیخته لازم است که نتواند به صورت یک صدا سخن بگوید.

اختلاف با قطر، هسته اصلی این خصومت است. قطر در بازی نفوذ در منطقه، با اخوان المسلمین متحد شد، از دولت سابق این گروه در مصر از نظر مالی حمایت کرد، کودتای نظامی در این کشور را غیر قانونی خواند و برای اسلام خواهانی که پس از سرکوب های متعاقب کودتا از آن کشور گریختند، پناهگاه امنی فراهم کرد. شبکه تلویزیونی الجزیره قطر بارها از دولت جدید عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر انتقاد کرده است.

این در حالی است که عربستان و امارات که اخوان المسلمین را تهدیدی برای ثبات خود می دانند، از کودتای نظامی مصر حمایت کردند و هر دو کشور، قطر را برای بیرون کردن اسلام خواهان و کنترل کردن شبکه الجزیره تحت فشار گذاشتند.

در هفته های باقیمانده تا اجلاس منطقه ای در این ماه، چندین رسانه خبری در کشورهای خلیج فارس گزارش دادند که قطر با هر دو خواسته موافقت کرده است. در بیانیه نهایی این اجلاس از مصر و «نقشه راه» السیسی برای انتقال قدرت سیاسی به طور کامل حمایت شد. اما مقامات دولتی این کشورها به طور خصوصی اذعان کردند که قطر به سختی تغییر عقیده داد.

یک مقام بلند پایه قطری که نخواست نامش فاش شود گفت این بیانیه مشترک فقط یک مطلب مطبوعاتی است و اهمیت چندانی ندارد.

الجزیره با وجودی که دولت جدید قطر فعالیت آن را ممنوع کرده است هنوز از خارج از این کشور برنامه پخش می کند. این شبکه اخیرا تحلیلی منتشر کرد که در آن گفته شد السیسی و حسنی مبارک، رئیس جمهور سابق مصر باید به جرم دستور کشتار معترضان اعدام شوند. در این تحلیل همچنین گفته شد دادگاه باید عبدالفتاح السیسی را به جرم کشتار حامیان اخوان المسلمین معترض به کودتا، در یک ساعت ده بار اعدام کند.

در پایان این گزارش آمده است: تنش میان کشورهای حاشیه خلیج فارس ابتدا سال گذشته بر سر کودتای نظامی در مصر آغاز شد. در ادامه این اختلافات عربستان، امارات، بحرین و مصر سفرای خود را از دوحه خارج کردند. ایران، رقیب منطقه ای عربستان، در حال توافق با واشنگتن است. این مسئله موجب نگرانی این کشورها شده است زیرا از یک طرف یا با یک ایران هسته ای مواجه می شوند و از طرف دیگر با ایرانی که از نظر اقتصادی در حال بهبود است.

انتهای پیام/4030 https://www.asrehamoon.ir/vdchzqn-.23niidftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما