تاریخ انتشار :شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۰
شهر سوخته شهری باستانی با قدمت پنج هزار ساله است که در تیرماه امسال در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و از ماه گذشته چهاردهمین فصل از حفاری های شهر سوخته آغاز شده و تا پاپان دی ماه نیز ادامه دارد.
کشف جام مرمری در چهاردهمین فصل ازحفاری های شهر سوخته/۵۸ اسکلت انسانی + تصاویر
کشف جام مرمری در چهاردهمین فصل ازحفاری های شهر سوخته/۵۸ اسکلت انسانی + تصاویر
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از ندای هیرمند،دکتر سجادی سرپرست گروه باستان شناسی شهر سوخته با اشاره به اینکه این فصل از حفاری ها در ۴۰۰ متر مربع از بخش های مسکونی انجام خواهد شد ، از کشف سازه های معماری بی نظیر در این محدوده خبر داد و گفت: در چهاردهمین فصل کاوش و پژوهش در شهر سوخته از داخل گور یک زن حدود ۲۸ تا ۳۰ ساله و کودکش جامی مرمری و بسیار زیبا بدست آمد که تاکنون نظیر آن در شهر سوخته دیده نشده بود.

جام مرمری

وی افزود: انواع مهرها، مقادیر قابل توجهی پارچه و بافت های تاریخی، گلدان های سفالی نادر، جام مرمرین، آینه های مفرقی و تعداد ۵۸ اسکلت انسانی از جمله اشیایی است که در این دوره از حفاری های شهر سوخته به دست آمده است.

5

این مقام مسئول افزود:کاوش در قبرستان، بررسی های انسان شناسی ، بررسی آسیب ها و بیماری های جامعه باستانی ، طبقه بندی و مطالعه مواد ارگانیک، مطالعه و تحلیل داده های آماری نیز از مواردی بود که در این کاوش لحاظ شده است.

2

دکتر سجادی کارشناس حفاری شهر سوخته گفت: کاوش های باستان شناسی شهر سوخته از اول آذر امسال آغاز شد و تا آخر دیماه نیز کارهای میدانی ما به اتمام می رسد. 3

پس از چهار سال وقفه به دلایل مختلف این کار امسال با شرکت موسسات علمی مختلف زیر نظر پژوهشگاه و حمایت پژوهشکده باستانشناسی و همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان و نیز همکاری دانشکده هنر دانشگاه زابل ،دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ، دانشگاه تربیت مدرس و تعدادی کارشناس و متخصص رشته های مختلف آغاز شد.

14

15

دکتر سجادی سرپرست گروه باستانشناسی شهر سوخته با اشاره به اینکه این فصل از حفاری ها چهارصد متر مربع از بخش های مسکونی انجام خواهد شد از کشف سازه های معماری بی نظیر در این محدوده خبر داد و گفت : در یکی از این مکان ها که از مهمترین کارگاه ها که همان کارگاه شماره ۲۶ می باشد یک سلسله دیوارهای عظیم با پشت بندها و بخش های مختلفی پیدا کردیم که هنوز نمی توانیم درباره کاربری آنها صحبت کاملی بکنیم چون بسیار بزرگ است و حدود ۶۰ متر طول این دیوار است و دیواری به طول ۶۰ متر در محوطه ی دوران پیش از تاریخ یک پدیده محسوب می شودو از وجود احتمالی یک ساختمان بسیار بسیار بزرگ در داخل و وسط این دیوار بوده که می تواند یک ساختمان و بنای مرفه می باشد که احتمالا عبادتگاه باشد ،می تواند خانه حاکم باشد یا انبارهای عمومی شهر باشد چراکه در قسمت های مختلف این دیوار آثار مهر بسیاری پیدا شده است و حتی در بخش هاییی نیز پارچه های جدید نیز پیدا شده است.

14

وی ادامه داد: در این فصل از کاووش در گورستان شهر سوخته به قبور جدید با ساختار متفاوتی از سایر قبور روبرو بودیم و قبور سردابه ای وجود دارد که از طبقات مرفه جامعه بوده اند و اشیای که در این قبور کشف شده نو بوده اند و صرفا جهت قرار دادن درقبر ساخته می شده است.

IMG_0129

6

یکی از مهم ترین اطلاعاتی که این قبور به ما می دهد اعتقاد به زندگی پس از مرگ است و فرد متوفی به صورت جنینی در قبر قرار داده می شده همراه متوفی مواد غذایی قرار میدهند و معتقد بودند همانطور که به دنیا می آیند همانگونه نیز از دنیا میروند و باید به صورت جنینی در قبر قرار داده شوند و در دنیای پس از مرگ به مواد غذایی احتیاج خواهد داشت.

9

شهر سوخته نام بقایای شهری باستانی است که در ۵۶ کیلومتری زابل و در حاشیه جاده زابل- زاهدان در شرق ایران در استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.
انتهای پیام/4382

https://www.asrehamoon.ir/vdcjv8em.uqetozsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما