تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۳۱
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: از زبان برخی از کشورهای اسلامی می شنویم که به جای این که فناوری هسته ای ایران که یک تکنولوژی برتر است را عامل افتخاری برای امت اسلامی بدانند به خاطر مشکلاتی که در عالم اسلام می بینیم همان ادبیات گردن کلفتان بین المللی را این ها گاهی استفاده می کنند.
برخی کشورهای اسلامی به جای افتخار به فناوری هسته ای ایران از ادبیات گردن کلفتان بین المللی استفاده می کنند
برخی کشورهای اسلامی به جای افتخار به فناوری هسته ای ایران از ادبیات گردن کلفتان بین المللی استفاده می کنند
به گزارش سرويس سياسي عصر هامون، دکترعلی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امشب یکشنبه 14 دی ماه در اختتامیه پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن دانشجویان مسلمان که در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد در ابتدا ضمن تبریک به مناسبت میلاد پیامبر اکرم (ص) گفت: لازم است تشکر کنم از جهاد دانشگاهی که هر ساله تلاش می کند در این زمینه و سعی می کند جلسات قرآنی دانشجویی را برگزار کنند.
 
وی افزود: این همت همت با ارزشی است مخصوصا برای کسانی که طالب علم هستند.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رجوع به قرآن و مفاهیم قرآنی  یک آراستگی به زندگی آن ها می دهد که از طرق دیگر قابل کسب نیست ،پیامبر گرامی اسلام(ص) در حدیثی عالمان قرآن را عرفای اهل جنت معرفی می کند این مقام کوچکی نیست.
 
لاریجانی اضافه کرد: این که کسانی که حاملان قرآن هستند چنین جایگاهی دارند که سروران بهشت باشند،این جایگاه بزرگی است که حاملان قرآن چنین مقامی را پیدا می کنند کسانی که حامل قرآن باشند به طور طبیعی بر دیگران شرافت دارند؛ نسبت به کسانی که حاملان قدرت یا ثروت باشند ولی این که چنین رافت و مقامی در حدیث نبوی آمده قطعا  سّری در آن نهفته است.
 
نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: رجوع به قرآن بهترین راهی است که ما بفهمیم چرا چنین چیزی برای حاملان قرآن در نظرگرفته شده است، خیلی روشن است که هر پدیده ای را کسی می داند که بهتر تعریف کند و او را به وجود آورده باشد، کسی که شی را به وجود آورده باشد بهتر از دیگران می تواند آن را تعریف کند از مصنوعاتی که ما با آن سر و کار داریم چنین است یعنی اگر شما می خواهید صاحب دانش شوید باید سازنده آن باشید چون بهترین معرفت انسان به وجود آورنده یک چیز است.
 
وی اضافه کرد: خداوند به وجود آورنده و نازل کننده قرآن است، بهتر از دیگران می تواند قرآن را تعریف کند لذا رجوع به خداوند بهترین تعریفی است که ما می توانیم به آن داشته باشیم و بدانیم که چرا حاملان قرآن چنین مقام رفیعی را پیدا می کنند.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به آیه های قرآن کریم تصریح کرد: خداوند در سوره نسا می فرماید" ای مردم در حقیقت این از جانب خدا برای شما نازل شده  برهانی است و به سوی شما نوعی تابناک آمده"، یعنی قرآن هم به صفت قرآن و هم به صفت نور یعنی حقیقت قرآن را خداوند نور می داند؛ هم چنین در سوریه مائده نیز قرآن به عنوان "روشنایی و کتاب روشن" از سوی خداوند تعریف شده است یعنی هم کتاب آسمانی نور است و هم برهان، برهان از این جهت که مبنای خردورزی و تعقل است ؛قرآن هم روشنایی است و هم به دیگران روشنایی می بخشد یعنی هم کتاب خدا روشنایی است و در ضمن آن دیگر اشیا نیز نورانی می شوند این که حاملان قرآن چنین مقامی در پیشگاه خداوند دارند برای این است که صفت خداوند نور است.
 
لاریجانی اضافه کرد: عالم اسلام ظرفیت های بسیار خوبی دارد که شاید در گذشته اینقدر مهیا نبود و یک مشکلاتی در پیش رویمان است که یکی از ظرفیت ها داشتن افراد صاحب نظر و دانشمند در سطح تحصیلات دانشگاهی در کشورهای اسلامی هستند، سطح علم در دانشگاه ها بالا رفته دانشگاه ها زیاد شده اند، قیام هایی که در سال های اخیر در کشورهای اسلامی شاهد بودیم یکی از دلالیش رشد عقلانی در جوامع اسلامی بود بسیاری از دانشمندان مسلمان صاحب تکنیک شدند و در ایران خودمان چه قدر رشد علمی داشته است.
 
نماینده مردم قم در مجلس افزود: همین اتفاق ها در مصر، سوریه، الجزایر، مالزی، اندونزی و ... است که از نظر سطح علمی رشد کرده اند که این یک سرمایه بزرگی است.

بعضی کشورها حرف بعضی از قدرت ها را گوش داده اند و نفتشان را داده و سلاح خریده اند
 
وی بیان کرد: کشورهای اسلامی منابع انرژی بسیار ارزشمندی دارند که باید درست از آن ها استفاده کنند این در حالی است که کشورهای دیگر کمتر از این منابع برخوردارند ولی این منابع انرژی در کشورهای اسلامی سرمایه بزرگ است.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تفکر اسلامی که در توده های ملت ها وجود دارد و قلوب آن ها را به هم پیوند می دهد، یک ظرفیت بزرگی است، اسلام دین خاتم است و چون کمال دارد خاتم است یعنی بهترین روش و سبک زندگی در روش اسلامی است که در کشورهای اسلامی وجود دارد، خود توجه به معنویت و آخرت یک امری است که در غرب فروکش کرده اما در تمدن اسلامی محور است، توحید و توجه به معاد محور اصلی زندگی های فردی و اجتماعی در جامعه اسلامی است.
 
لاریجانی اضافه کرد: این ظرفیت های مهم جهان اسلام است اما با این حال مشکلاتی هم وجود دارد که این مشکلات گاهی باعث می شود از این ظرفیت ها به خوبی استفاده نشود و در خلاف جهت مورد استفاده قرار بگیرد که یکی از مشکلات جهان اسلام این است که دولت ها به این ظرفیت ها توجه دارند و به جای این که سبک زندگی توحیدی مبنا و راه و روش کشورها و دولت های اسلامی باشد، از قدرت ها تبعیت می کنند و گاهی آدم خجالت می کشد که می بیند بعضی از کشورها این را برای خود یک قدرت و عظمت می دانند که حرف بعضی از قدرت ها را گوش داده اند و نفتشان را داده اند و پولش را سلاح خریده اند.
 
نماینده مردم قم در مجلس افزود: این چه خاصیتی داشت تنها یک ترس و واهمه تصنعی را برای آن ها ایجاد کردند که نفتشان را مصرف کنند و در سلاح های درجه 3 و 4 خودشان را به این ها بفروشند، کجای این با زندگی توحیدی سازگار است که فلان قدرت بزرگ به شما زنگ می زند و شما منافع کشورتان را صرف این امور کنید.
 
وی گفت: گاهی به این کشورها و دولت هایشان زنگ می زنند که به فلان کشور اسلامی غضب کنید ؛چون آن کشور بزرگ با آن کشور اسلامی مخالف است و این ها نیز تمکین می کنند که این یک اشکال بسیار بزرگ است، چرا مسلمانان باید زندگی درجه اول نداشته باشند، کجای اسلام گفته اند که مسلمانان باید درجه دوم و سوم باشند؟ کجای عزت اسلام گفته است که مسلمانان درجه سوم باشند، این یک مشکلی است که هنوز وجود دارد و هر چه ساختار کشورها دمکراتیک تر باشد از این مشکل فاصله می گیرند هر چه ساختارشان مردم سالاری در آن نباشد مجبورند به دیگران و اجانب تمکین کنند.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این مشکل ما در بطن دنیای اسلام داریم ؛لذا می بینید که در همین کشورهایی که در دهه اخیر انقلاب هایی داشتند چه مصیبت هایی برایشان ایجاد کرده اند، کسانی که این اقدام را انجام داده اند دشمن کشورهای اسلامی هستند،مگر مردم کشورهایی که دنبال این بودند که از استبداد خارج شوند حق نداشتند که مردم سالاری را تمرین کنند؟
 
لاریجانی گفت: یک مشکل دیگر که در عالم اسلام داریم این است که اختلاف افکنی داخل امت اسلامی است، دامن زدن به اختلافات، هم چنین یکی را می گویند شیعه، سنی، صوفی، شافعی مالکی می گویند این تبدیل به یک خسارت بزرگ برای عالم اسلام شده است.
 
نماینده مردم قم در مجلس بیان داشت: در فروع ضروریه وحدت که آیا این کمی وحدت است؛ شیعه، سنی، شافعی مگر یک خدا را نمی پسندند و یک کتاب آسمانی ندارند ؟مگر به سوی یک قبله نماز نمی خوانند،مگر روزانه 5 بار به سوی قبله نماز نمی گزارند؟ این ها کم عامل وحدت است؟
 
وی تصریح کرد: این که در عالم اسلام یک جریان هایی به وجود می آید و عوامل وحدت را کنار می گذارند و روی مسائل فرعی به جان هم می افتند؛ این جز این است که می خواهند قدرت جهان اسلام را فرسایش دهند؟ زمین گیرشان کنند، جز این نیست .مخصوصا این گروه افراطیونی که از کلام عبور کردند و به جان مسلمانان افتادند و آن ها را می کشند، ترور می کنند و سر می برند که این اتفاق یک خسارت بزرگ است این ها مشکلات مهمی است که امروز در جهان اسلام وجود دارد.
 
* جهان اسلام باید ید واحده باشد

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که جهان اسلام باید ید واحده باش ،خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات دیگری که در جهان اسلام وجود دارد این است که منابع و امکانات و نیروی انسانی متخصص که در جهان اسلام است به جای این که از یکدیگر استفاده کنند و تجارت بین هم داشته باشند هر کدامشان می روند و با کشورهایی که نسبت اخوتی با آن ها ندارند رابطه برقرار می کنند و این جهان گسسته اسلامی را نشان می دهد.

وی ادامه داد:جهان اسلام باید ید واحده باشد نه جهان گسسته، چرا اجازه می دهند که بین آن ها این همه تفرقه ایجاد کنند، بدتر از این موضوع این است که از اهرم های اقتصادی که دارند به ضرر جهان اسلام استفاده می کنند که این بی انصافی است، یعنی اگر قدرت اقتصادی روی همین رقابت ها و مشکلات که در جهان اسلام به وجود آمده، علیه کشورهای اسلامی استفاده می کند این افتخاری نیست که نفت زیادی بفروشند تا قیمت نفت را پایین بیاورند که سایر کشورهای اسلامی ضرر کنند که به خیال خود به ایران ضرر و خسارت زده اند.
 
* تلاش می کنیم که اقتصادمان مبتنی بر نفت نباشد

لاریجانی اضافه کرد: آن ها اشتباه می کنند چرا که ما تلاش می کنیم که اقتصادمان مبتنی بر نفت نباشد و خوشبختانه در سال های گذشته ایران مسیری را طی کرد که صادرات غیرنفتی اش افزایش پیدا کرد، خسارت به خودتان می زنید! و سودش را شرکت های بزرگ و قدرت های بزرگ می برند، این به جای این است که اقتصاد خود را به ایران پیوند بدهند.
 
وی افزود: اگر کسی فناوری هسته ای دارد؛ چون یک کشور اسلامی است ما حمایتش می کنیم چرا که این برای بقیه کشورهای اسلامی افتخار می آفریند و لذا حمایتش کنیم، این باید برای سایر کشورهای اسلامی مهم باشد که ایران امروز صاحب یک تکنولوژی هسته ای است، چرا برخی از کشورها حرف هایی می زنند که ما نباید از زبان آن ها بشنویم.
 
نماینده مردم قم در مجلس تاکید کرد: این که آمریکایی ها نسبت به ایران با غضب نگاه می کنند عجیب نیست، ما در این 35 سال در برابر آمریکا ایستاده ایم لذا برای این از ما غضبناک هستند؛ اما این که آن ها از ادبیاتی راجع به فناوری هسته ای ایران استفاده می کنند و ما از زبان برخی از کشورهای اسلامی می شنویم این خیلی عجیب است یعنی به جای این که فناوری هسته ای ایران که یک تکنولوژی برتر است را عامل افتخاری برای امت اسلامی بدانند به خاطر مشکلاتی که در عالم اسلام می بینیم همان ادبیات گردن کلفتان بین المللی را این ها گاهی استفاده می کنند.
 
وی گفت: این که اگر یک کشوری مثل سوریه در صف مقدم با اسرائیل قدم برمی داشت به بهانه های مختلف به جانش می افتادند تا این را تخریب کنند که این مشکل دارد.   
 
 *اگر بخواهیم از فتنه ها عبور کنیم باید به قران رجوع کنیم

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما نمی گوییم در سوریه اشکالاتی وجود ندارد، اشکالات است اما باید رفع شوند، اما به سمت دمکراسی رفتن با تانک امکان پذیر نیست این همان مشکلاتی است که ما داریم.   
 
لاریجانی با بیان این که اگر بخواهیم از فتنه ها عبور کنیم باید به قران رجوع کنیم گفت: سبک زندگی ما باید قرانی باشد به پیامبر اکرم(ص) گفتند که به زودی امت تو گرفتار فتنه خواهد شد، راه خلاص آن در چیست، همین حالی که امت اسلامی دارد و با وجود ظرفیت هایی که دارد با فتنه های مختلف مواجه است لذا پیامبر(ص) فرمودند کتاب گرامی خداوند، کتابی که باطل از پیش و پس او راه ندارد.
 
نماینده مردم قم در مجلس گفت: هم چنین این نکته مهم را پیامبر(ص) می فرماید که هر کس علم را به جز در قرآن بجوید خداوند گمراهش کند؛این یعنی این که اگر می خواهیم از فتنه عبور کنیم باید سبک زندگی فردی و اجتماعی مان قرآنی شود و در عین حال نگاه مان توحیدی باشد، وحدت و اخوت وجود داشته باشد و به همدیگر کمک کنیم.   
 
گفتنی است؛ در پایان پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآنی دانشجویان مسلمان از برگزیدگان این مسابقات با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، فرهادی وزیر علوم تحقیقات و فناوری، حجت الاسلام و المسلمین محمدی ریاست سازمان اوقاف و جمعی دیگر از مسئولان تقدیر شد.

انتهای پیام /4030 https://www.asrehamoon.ir/vdci3paq.t1apv2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما