تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۴
حجت الاسلام ابراهیم گزمه ،در حاشیه بازدید از طرح های قالیبافی مددجویان تحت پوشش کمیته امداد این شهرستان در منزل آنان ، اظهار کرد: قالیبافی از هنرهای دیرینه و با ارزش خطه سیستان بوده که لازم است ظرفیت های حوزه قالیبافی شناسایی شده تا این صنعت بتواند بار دیگر در این خطه احیا شود.
امام جمعه شهرستان هیرمند از طرحهای قالیبافی کمیته امداد بازدید کرد
امام جمعه شهرستان هیرمند از طرحهای قالیبافی کمیته امداد بازدید کرد
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از ندای هیرمند،حجت الاسلام ابراهیم گزمه ، امام جمعه هیرمند اظهار داشت : هنر اصیل قالیبافی از دیر باز در سیستان رواج داشته و قالی سنتی و دست بافت این شهرستان از باارزشترین قالی های خانگی محسوب می شود که جایگاهی جهانی نیز دارد.
امام جمعه هیرمند بیان کرد: در سال های اخیر در اکثر خانواده های روستایی دارهای قالی برپا بود و اعضای خانواده ها که بیشتر دختران بودند به بافت قالی اشتغال داشتند.
گزمه ادامه داد: اکنون سختی شرایط بافت به روش سنتی چند سالی است که این روش به فراموشی سپرده شده است اما امید است در این زمینه تلاش شود تا این هنر باارزش دوباره رواج پیدا کند.
وی اذعان کرد: هر چند به دلیل برخی عوامل داخلی و خارجی ، بازار فرش دستباف تا حدودی با رکود روبرو شده اما با تدابیر گره های پیچیده این صنعت مهم باز و افق های روشنی در این هنر که ریشه در آب و خاک ایران دارد، گشوده خواهدشد.
امام جمعه هیرمند گفت: هم اکنون با وجود افزایش فرش ماشینی اما هنرهای دستی در بین مددجویان رایج است که از این میان تولید فرش دستباف به عنوان یک هنر اصیل ایرانی در چارچوب توسعه اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گرفته است.
امام جمعه هیرمند گفت: کمیته امداد به عنوان نهادی انقلابی که اشتغال در رأس فعالیت های آن قرار دارد می تواند با فراهم کردن امکانات اولیه در این زمینه و در کنار آن با تشویق خانواده ها ، این سنت فراموش شده را احیا کند.
در ادامه این مراسم مدیر کمیته امداد هیرمند اظهار کرد: در حال حاضر تعدادی از طرح های قالیبافی در این شهرستان اجرا و کارگاه های آموزشی نیز با استفاده از مربیان مجرب برگزار شده است.
علیرضا کریمیان افزود: اخیراً نیز با اتخاذ تدابیر لازم و فراهم کردن زمینه اشتغال برای خانوادهای متقاضی تعداد ۴۰ دار قالی برپا و خانواده ها مبادرت به بافت قالی نموده اند که شناسائی و استعداد یابی از برنامه های اصلی در این زمینه است .
وی خاطرنشان کرد: اجرای کارگاه آموزشی زیر نظر مربیان فنی وحرفه ای در روستای کریم کشته برای تعداد ۲۰ کار آموز قالیبافی از دیگر برنامه های در دست اقدام است و تلاش خواهد شد تا این هنر ارزشی و ماندگار ضمن احیای مجدد در منطقه زمینه اشتغال و درآمد خانواده ها را نیز فراهم کند.
مدیرکمیته امداد هیرمند افزود: یکی از مهم ترین ویژگی های فرش دستباف به عنوان یک هنر اصیل ایرانی و محصول فرهنگی و کالای سرمایه ای ایجاد اشتغال برای تعدادی از خانواده های تحت حمایت است .
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdchzmn-.23nxxdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما