تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۰۳
سهمیه آرد نانوایی های شهر زاهدان که بسیاری از خبازها به توزیع ناعادلانه از آن یاد می کنند به گفته آنها با دخل و خرج نانوایی ها همخوانی نداشته و نان بسیاری از خبازان را آجر کرده است.
خبازان زاهدانی خواستار بازبینی سهمیه آرد شدند/ نان هایی که آجر می شود
خبازان زاهدانی خواستار بازبینی سهمیه آرد شدند/ نان هایی که آجر می شود
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون، برخی خبازان زاهدانی با بیان اینکه روند توزیع آرد در بین نانوایی های شهر روندی ناعادلانه و شیوه ای سلیقه ای دارد خواستار تجدید نظر در میزان سهمیه توزیع آرد شدند.
جمعی از خبازان زاهدانی با بیان اینکه این شرایط ناعادلانه موجب نامه نگاری متعدد با دستگاه های اجرایی از جمله استانداری، سازمان بازرسی و حتی مجلس شورای اسلامی و معاون اول رییس جمهور شده است از بی نتیجه ماندن این اعتراضات و نامه نگار ی ها ابراز نارضایتی کردند.
همچنین در نامه ای که نانوایان زاهدانی نسخه ای از آن را در اختیار این خبرگزاری قرار داده اند آمده است: تقسیم بندی سهمیه آرد خبازان ناعادلانه و به صورت تحمیلی است به گونه ای که برخی نانوایی های معدود و نزدیک به روسای اتحادیه ماهانه از سهمیه ۳۰ تا ۸۰ تن برخوردار هستند اما در طرفی دیگر تعداد ۲۸۰ نانوایی سهمیه ای بیش از ۱۲ تن آرد ندارند.
به همین منظور جمعی از خبازان با طرح این ادعا که بسیاری از مجوزهای فعالیت نانوایی در این شهرستان به افراد غیر متخصص واگذار و یا مورد خرید و فروش قرار گرفته است اعلام کردند این موضوع به بیکاری نانوایان و تعطیلی از نانوایی های با سابقه بیش از ۵۰ سال شده است.
 
نان هایی که آجر  می شود  
رضا مرتضوی از جمله خبازهای قدیم زاهدان که فعالیت خود را در این شغل از سال ۱۳۴۹  آغاز کرده است در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: در سال ۱۳۸۰ با فروش منزل مسکونی خود موفق به خرید یک امتیاز نانوایی در محله شیراباد زاهدان شدم و با وجود اینکه تا ۶۰۰ کیسه طی ماه پخت نان داشتم اما این سهمیه در حال حاضر به ۳۲۵ کیسه تقلیل یافته است.
وی افزود: در حالی سهمیه نانوایی من کاهش یافته که برخی نانوایی های تازه تاسیس شده بیش از یک هزار و ۵۰۰ کیسه در ماه سهمیه می گیرند.
وی با بیان اینکه این سهمیه نان کارگرهای شاغل در این واحد صنفی را آجر کرده است ادامه داد: افرادی که به صاحبان قدرت و روسای اتحادیه نزدیک هستند مشکلی در این راستا نداشته و سهمیه ای بیش از یک هزار کیسه می گیرند اما این فرمول غلط که هیچ شخصی نیز پاسخی برای چگونه نوشتن آن نمی دهد برای خبازی من و همکارانم به جز ضرر، چیزی ندارد.
 
اعتراض خبازان دامنگیرشان شد
مرتضوی بیان داشت: امسال بسیاری از خبازها در اعتراض به این وضعیت دست به قلم شدند و حتی مقابل اتحادیه تجمع کردند اما نه تنها پاسخی به اعتراض آنها داده نشد بلکه خبازی هایی که علیه مسئولان اتحادیه و شرکت غله دست به قلم شده بودند مورد توبیخ قرار گرفتند و از سهمیه آنها کاسته شد.
وی بیان داشت: متاسفانه اعتراض خبازان دامن خودشان را گرفت و توفیقی در اصلاح روند توزیع عادلانه آرد ایجاد نشد.
 
یک سال در انتظار برقراری سهمیه  
کبری کنگانی از دیگر صاحبان خبازی در شهر زاهدان که در بلوار جمهوری سال هااست به پخت نان اشتغال دارد در این رابطه به مهر گفت: با هماهنگی اتحادیه، نانوایی را از تافتون پز به نان سنگگ تغییر پخت دادیم و به دلیل اینکه کارگر بومی برای پخت نان سنگگ در استان کم بود لذا نیاز خبازی را با استخدام شاطر از سایر شهر های کشور از جمله گناباد، بیرجند، نهبندان و حتی تهران فراهم کردیم  اما  از آنجائیکه همیشه کار به واسطه نیروهای غیر بومی تعطیل و یا لنگ می ماند بار دیگر با هماهنگی اتحادیه مجبور به تخریب کوره نان سنگگ شدیم و از اداره غله و اتحادیه مجوز نان فانتزی دریافت کردیم.
وی افزود: برای خرید دستگاه نان فانتزی از اصفهان ۷ میلیون تومان به انضمام پرداخت تسهیلات به میزان هر قسط ۴۵۰ هزار تومان زیر بار مالی رفتیم اما متاسفانه موفق به برقراری سهمیه آرد نشده و با وجود تحمیل اقساط سنگین، کوتاهی مسئولان موجب ضرر و خسران به این واحد خبازی شد.  
 
فعالیت پاره وقت
محمد مرتضوی یکی دیگر از صاحبان نانوایی شهر زاهدان و متصدی واحد خبازی در بلوار دانشجو نیز که از سال ۱۳۴۹ در این شغل فعالیت داشته و به گفته خودش در سال ۶۳ نسبت به خریداری جواز فعالیت با هماهنگی اتحادیه اقدام کرده است نیز در این رابطه گفت: یک سال و نیم پیش با اجرای سهمیه بندی آرد برای تعویض دستگاه قدیمی و تبدیل آن به دستگاه پیشرفته اقدام کردم اما با وجود بازرسی از این واحد و نامه نگاری های متعدد به اتحادیه و اداره غله هنوز به دنبال برقراری سهمیه آرد هستم و تاکنون اقدامی برای حل این مشکل نشده است.
وی افزود: توزیع آرد و اختلاف فاحش بین سهمیه خبازی ها در حالی که یک خبازی سهمیه آن از ۱۲۰ کیسه در ماه تجاوز نمی کند و نانوایی دیگر در همین شهر ۲ هزار و ۲۵۰ کیسه در ماه سهمیه می گیرد نیاز به بازبینی و توجه ویژه ازطرف مسئولان دارد که تاکنون با وجود اعتراضات گسترده خبازان بی جواب مانده است.  
وی افزود: در حل حاضر بسیاری ازنانوایی ها در طول روز تنها ۷ کیسه آرد برای پخت سهمیه می گیرند که سود پخت این میزان آرد حتی جوابگوی حقوق کارگران نیز نمی شود و لذا مجبورند به صورت پاره وقت کار کنند.
وی بیان داشت: از طرف دیگر در این شهر برخی از خبازی ها که دلیل آن نیز برای مسئولان به خوبی آشکار است روزانه ۷۰ کیسه برای پخت سهمیه آرد دریافت می کنند و طبیعی است که در مقابل این تبعیض  ناعادلانه قدرتی برای رقابت و یا ماندگاری خبازی های کوچک باقی نمی ماند و به اجبار بسیاری از این واحد های صنفی به سمت تعطیلی سوق پیدا می کنند.

 
سهمیه آرد خبازی ها مورد تجدید نظر قرارمی گیرد
مديرعامل شركت غله و خدمات بازرگاني منطقه ۱۱ سیستان و بلوچستان در پاسخ به اعتراضات گسترده متصدی نانوایی های سطح شهر زاهدان در گفتگو با مهر بیان داشت: مشکلات حادث شده و مورد اعتراض خبازی ها مربوط به قبل از مسئولیت اینجانب است و با توجه به اینکه هنوز از قبول مسئولیت بنده بیش از یک هفته نمی گذرد لذا رسیدگی به مشکلات خبازان در اولویت کار قرار گرفته است.
محمد یوسفی ابراز داشت: در این راستا ضمن بررسی درخواست های خبازان و با توجه به اعتراضات متصدیان واحد های خبازی قول می دهم که در صورت وجود هر گونه تبعیض احتمالی مشکلات به زوی حل شود.
وی بیانپی داشت: به طور حتم هیچ گونه تبعیضی در این رابطه نمی پذیرم و بر اساس شایستگی و توانمندی خبازی ها سهمیه آرد تعیین و توزیع خواهد شد.
یوسفی در خصوص سیاست های کاری سازمان غله در تقسیم سهمیه های آرد در بین خبازی ها عنوان کرد: خبازی هایی که در مورد به روز رسانی دستگاه های پخت اقدام کنند و در بالا بردن کیفیت نان و جلب رضایت مردم تلاش کنند به طور حتم از سهمیه بیشتری برخوردار خواهند بود.
وی بیان داشت: در حوزه شهرستان زاهدان در خصوص تصمیم گیری درباره سهمیه آرد و نان و حل مشکلاتی از این دست نسبت به انتصاب سرپرستی مستقل برای این حوزه اقدام شده است که ضمن نظارت کارشناسانه از هر گونه تصمیم گیری شخصی جلوگیری خواهد شد.
وی گفت: از این پس تصمیم گیری ها در مورد تشویق، تنبیه و یا افزایش و کاهش سهمیه بر اساس تصمیمات کارگروه آرد و نان و به صورت شورایی انجام خواهد شد.
وی افزود: شورای آرد و نان با حضور نماینده شرکت غله، فرماندار، نماینده اتحادیه خبازها، نماینده سازمان صنعت و معدن و اداره بهداشت به صورت منظم و مستمر برگزار و هر گونه تصمیم در خصوص تعطیلی، کاهش و یا افزایش سهمیه برای جلوگیری از اعمال سلیقه های شخصی به این کارگروه محول شده است.
گزارش: بابک رحیمیان
 انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcjamem.uqetozsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما

امیر
با تشکر ازگزارش تان امیدواریم که این مسئله هرچه زودتر حل گردد وشاهد رعایت عدالت در توزیع سهمیه ها باشیم
محمد
سلام :عدالت یعنی اختصاص70 درصد سهمیه آرد شهرزاهدان به20درصد از خبازیهای نورچشمی !!!!!!!
امیر
سلام مثل اینکه مافیای آرد ونان در سایت شما هم نفوذ کرده چرا نظرات را منتشر نمیکنید ؟