تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۶
ورود سالانه بیش از 66 میلیون کیلو برنج به سیستان وبلوچستان باعث در آستانه تعطیلی قرار گرفتن کشت این محصول در استان شده است.
واردات بی رویه برنج معضلی برای برنجکاران/ از ورود 66 هزار تن برنج تا تعطیلی کشت برنج در سیستان و بلوچستان
واردات بی رویه برنج معضلی برای برنجکاران/ از ورود 66 هزار تن برنج تا تعطیلی کشت برنج در سیستان و بلوچستان
به گزارش خبرنگار اقتصادی عصر هامون، بر اساس آمار دفتر مطالعات زیربنایی مرکز پژوهش‌های مجلس، ایران با واردات بیش از یک میلیون تن برنج در سال‌های اخیر، پس از کشورهای فیلیپین، نیجریه و عربستان سعودی در رده چهارم واردات برنج جهان قرار گرفته، این در حالی است که عملکرد تولید برنج ایران به تقریب با متوسط عملکرد جهان برابری می کند و میزان واردات کشور حدودا 2 برابر میزان نیاز مصرف کشور است.
پیشی گرفتن میزان واردات برنج از میزان تولید این محصول در کشور، مسئله ای است که کسب و کار کشاورزانی را که به گونه مستقیم از این راه امرار معاش می کنند به خطر انداخته به ویژه آنکه در برخی از سال ها دیده شده واردات برنج در فصل برداشت قوت می گیرد و برنجکاران را با مشکلات بیشتری مواجه می سازد.
در حال حاضر 630 هزار هکتار شالیزار در کشور مشغول کشت برنج هستند که 520 هزار هکتار آن سطح کشت مطمئن و 110 هزار هکتار هم غیر مطمئن است که در شرایط خشکسالی به زیر کشت نمی‌روند و در سال پرآبی تولیدکننده برنج هستند.

کشت برنج در سیستان و بلوچستان تعطیل می شود
یک کارشناس اقتصادی در این حوزه، گفت: کشت برنج در سیستان و بلوچستان به زودی تعطیل و محصول دیگری جایگزین این کشت در استان می شود.
این کارشناس ادامه داد: مسئولین کشوری به دلیل خشکسالی به دنبال حذف این محصول از چرخه کشت در استان هستند.
سالانه 66 هزار تن برنج از گمرک وارد استان می شود
در تماسی که پایگاه خبری عصر هامون با مهدی علی آبادی مسئول آمار نظارت بر گمرکات داشت، وی گفت: سالانه 66 هزار تن برنج خارجی (پاکستان، هندوستان و تایلند) و ماهانه 5 هزار و 500 تن برنج از گمرک استان ترخیص می شود که این برنج ها تنها در استان مصرف می شود.

محصول برنج غیر قانونی نیز وارد کشور می شود
عبدالنبی صفرزایی معاون امور گمرکی اداره نظارت بر گمرکات در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصر هامون ادامه داد: علاوه بر برنج هایی که از گمرک ترخیص می شوند برخی برنج ها از طریق تعاونی های مرز نشین وارد استان می شود که علاوه بر ورود این برنج ها در معبری که در مرز میرجاوه وجود دارد و گمرک مستقر نیست ممکن است برنج هایی به صورت غیر قانونی وارد استان شوند.
صفرزایی اضافه کرد: برنج هایی که از گمرک ترخیص می شوند گمرک هیچ هزینه ای از تجار نمی گیرد و تنها ادارات امور اقتصاد و دارایی، استاندارد و معاونت غذا و دارو مبلغ ناچیزی به مقدار در هر 10 کیلو کمتر از هزار تومان دریافت می کند.
آمارهای موجود نشان می دهد که با گذشت زمان، درصد خوداتکایی نه تنها کاهش پیدا کرده بلکه به برنامه تولید برنج نیز توجهی نشده است که این واردات بی رویه نشان از نبود نظارت دقیق و کافی بر واردات و تنظیم بازار برنج، همواره کشاورزان را برای فروش محصولات خود با مشکلات زیادی مواجه ساخته است.

کاهش 5 درصدی کشف قاچاق برنج در استان
سرهنگ ملاشاهی رییس پلیس آگاهی استان در گفت و گو با عصر هامون از کاهش 5 درصدی کشف قاچاق برنج در استان در 9 ماهه اول سال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.

 قاچاقچیان برنج در سیستان و بلوچستان بیش از سه میلیارد ریال جریمه شدند
سید مرتضی مدنی فدکی مدیرکل تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان دراین باره به عصر هامون گفت: با توجه به اینکه کشورمان یکی از منابع اصلی تولیدکننده برنج مرغوب در جهان است و ورود برنج قاچاق توسط افراد سودجو از طریق مرزهای شرقی موجب لطمه به تولیدکنندگان این کالا در کشور می شود برخورد با قاچاقچیان برنج در دستور کار قرار گرفته است.
 وی افزود: در 9 ماهه اول امسال تعداد 35 قاچاقچی برنج توسط ضابطین دستگیر و به تعزیرات حکومتی استان معرفی شدند که شعب تعزیرات حکومتی نیز در چارچوب قوانین و مقررات در اسرع وقت به پرونده ها رسیدگی و متخلفین را به میزان سه میلیارد و 189 میلیون و 112 هزار ریال محکوم کردند.
مدنی فدکی ادامه داد: از این 35 مورد پرونده قاچاق برنج 39 مورد مختومه شد که 4 مورد این پرونده ها مربوط به سال گذشته می باشد.
آمار ها نشان می دهد تنها دلیل در آستانه قرار گرفتن تعطیلی محصول برنج در سیستان و بلوچستان تنها خشکسالی نیست بلکه دلیل عمده آن واردات بیش از حد برنج به صورت قانونی و غیر قانونی به استان است. با این وجود با توجه به محدودیت ها و جریمه های کلان از سوی مراجع قضایی همچنان شاهد ورود واردات برنج های خارجی به استان هستیم.
کارشناسان اقتصادی معتقدند: در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به سال" اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" نامگذاری شد تا مسئولین کشور بر همت جهادی در بخش اقتصاد و ارتقای تولید داخلی بهتر و بیشتر و تغییر میانگین کار مفید در ایران بیشتر تلاش نمایند ورود 66 میلیون کیلو برنج به استان سیستان و بلوچستان و تعطیلی کشت برنج در این استان نشان از تعطیلی تولید داخلی می نماید لذا دولت باید برای حفظ سرمایه های داخلی و جلوگیری از خروج ارز از کشور، حامی برنجکاران باشد.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcf1xdv.w6djeagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

سلام با اون مقدار ابی که میشه برنجی کاشت میشه چند برابر گندم کاشت.