تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۰
جمهوری اسلامی ایران توانسته است با ایجاد خط مقاومت با همراهی حزب الله لبنان ، برخی گروه های مبارز فلسطینی ، سوریه و عراق و البته افکار عمومی جهان اسلام جبهه‌ی خود را محکم گرداند و رژیم صهیونیستی را به هراس افکند.
هراس رژیم صهیونیستی از توان موشکی‌ حزب‌الله/ موشکهای نقطه‌زن ایرانی، بلای جان سامانه "گنبد آهنینِ پوشالی"
هراس رژیم صهیونیستی از توان موشکی‌ حزب‌الله/ موشکهای نقطه‌زن ایرانی، بلای جان سامانه "گنبد آهنینِ پوشالی"
به گزارش سرويس بين الملل عصر هامون،
***تاریخچه
پس از فروپاشی شوروی، برتری نظامی، اقتصادی و ایدئولوژیک ایالات متحده منجر به این باور شد که قرن طولانی نظام تک قطبی مبتنی بر هژمونی ایالات متحده آغاز شد و در اندیشه هایی چون نظم نوین جهانی توسط بوش پدر مطرح شد که محل اصلی اجرای آن جنگ خلیج فارس برای آزاد سازی کویت بود. 


لیکن واقعیت نشانه هایی از نمایان شدن دو رقیب را برای هژمون به همراه داشت.چین به عنوان قدرت اقتصادی نوظهور برابر نظم نوین جهانی از نظام چند قطبی مبتنی بر اقتصاد پرده برداری کرد که به هیچ وجه مطلوب آمریکا نبود و رقیب دیگر در جنبه‌ ایدئولوژیک، تمدن و فرهنگ اسلام مخصوصا در چهره‌ اسلام سیاسی بود. ترسیم این جنگ جدید و دو رقیب وامدار نظریه پردازی هانتینگتون با نظریه‌ی برخورد تمدن ها است  که از جنگ جدید در حوزه‌ی تمدنی صحبت می کند که حاصل رقابت فرهنگی است .


ایالات متحده در رابطه با مهار رقیب سیاسی و تمدنی خود طرحهای زیادی را پی ریزی کرد. در این مسیر مهمترین طرح را می توان طرح خاورمیانه(غرب آسیا) بزرگ یا جدید دانست. شکست اسرائیل در دو جنگ سرنوشت ساز منطقه - جنگ اسراییل و لبنان (2006) و حمله‌ اسرائیل به نوار غزه(2007 و 2014 ) - برنامه گسترده ایالات متحده را برای ایجاد تغییر اساسی در نقشه‌ی سیاسی منطقه(خاورمیانه بزرگ) ناکام گذاشت.


افزایش قدرت و نفوذ ایران در افغانستان و عراق بعد از حمله‌ی ایالات متحده ، ظرفیت های ایران را به عنوان قدرت عمده‌ی منطقه تثبیت کرد و منافع آمریکا به عنوان هژمون جهانی و قدرت های درجه دوم منطقه مانند عربستان ، ترکیه و قطر را در منطقه تحت الشعاع خود قرار داد.

بعد از جنگ سی و سه روزه لبنان (حزب الله) و رژیم نامشروع قدس ، هیمنه شکست ناپذیری ارتش اسرائیل در هم شکست و این رژیم به طور رسمی شکست را پذیرفت و در گزارش نهایی کمیته وینوگراد(Winograd Commission ) هم مقامات ارشد اسرائیل مسئول شکست عنوان شدند. مقامات اسرائیل مدعی هستند که سوریه و ایران دو منبع مهم تامین سلاح های راهبردی حزب الله و حماس هستند. سوریه به عنوان بازوی تدارکاتی، نظامی و مسیر ارتباطی جریان مقاومت نقش مهمی در تشهای آمریکا داشت.


*** هراس اسرائیل از موشک های حماس و حزب الله
مراکز علمی نظامی سوریه در چند دهه گذشته با تولید موشک ها و سلاح های مورد نیاز حزب الله و حماس وحشت را برای اسرائیل و آمریکا به ارمغان می آوردند، در طول بحران کنونی در سوریه نیز بارها شاهد حمله اسرائیل و یا گروه های تروریستی وابسته غرب(12 بهمن 1391، 15 اردیبهشت 1392 و 24 تیر92 ) به این مراکز علمی و تولیدی بوده ایم که هدفی جز نابودی مسیر تولید و انتقال تسلیحات مورد نیز مقاومت نداشته است. تسلیحاتی که توانسته به اسطوره شکست ناپذیری اسرائیل خاتمه دهد و فرهنگ مقاومت را بیش از پیش در میان آزادی خواهان جهان گسترش دهد. حال به سادگی می توان دریافت که هر حرکت آمریکا در منطقه برای نابودی جریان اسلام انقلابی و یا به عبارت ساده تر جریان مقاومت است و دو جنگ 33 و 22 روزه که اسرائیل به نیابت از ایالات متحده در منطقه اجرا کرد هدفی جز اجرای طرح "خاورمیانه بزرگ" نداشت و بحران سوریه چیزی جز تلاش جدید برای نابودی این رقیب تمدنی نیست.


***  در جنگ آینده حزب الله به دفاع موشکی بسنده نمی‌کند و وارد الجلیل خواهد شد
سید حسن نصر الله در گفت و گوی خود با المیادین تاکید کرد که معادله سوریه تغییر کرده است و دیگر کسی به فکر برکناری بشار اسد نیست و همه باید بدانند که اگر به سوریه حمله شود ، مقاومت با قدرت پاسخ می دهد.


حزب الله چه توانایی نظامی دارد که این چنین با قدرت دشمنان را تهدید می کند؟صرف نظر از نقش عامل شهادت طلبی و شجاعت رزمندگان دلاور حزب الله لبنان و حمایت مردم این کشور از مقاومت ، (که در جای خود مهمترین عامل پیروزی حزب الله بود)توانایی های نظامی این گروه نقش مهمی در نابودی ارتش اسرائیل و هراس شهرک نشینان اشغالگر داشت. تصاویر سوختن تانک های مرکاوا و غرق شدن ناوچه ارتش اسرائیل (که نصر الله در سخنرانی زنده خبر آن را داد)و خالی شدن شهرهای مهم (حیفا و تل آویو)، نشان داد که حزب الله به درجه ای از بازدارندگی رسیده است که به قول یکی از مقامات ارتش اسرائیل، خط آتش آن با کشورهای اروپایی برابری می کند. اما توانایی موشکی حزب الله و سایر توانمندی های نظامی آن ، چگونه است که هراس رزمندگان دلاور حزب الله را در  دل سربازان ارتش اسرائیل انداخته است؟

حزب الله لبنان به طور مداوم در حال ارتقای توانایی های نظامی خود است آن چنان که سید حسن نصر الله در مصاحبه هفته پیش خود با شبکه المیادین اشاره کرد ، رژیم صهیونیستی را از هرگونه حماقت علیه لبنان بر حذر داشت و ضمن اعلام اینکه حزب‌الله همه نوع سلاحی دارد که حتی فکر برخی از این سلاح‌ها به ذهن دشمن هم نمی‌رسد گفت: ما از سال 2006 موشک‌های فاتح 110  را داریم و این مسئله برای ما قدیمی شده است و بهتر از آن را در اختیار داریم.

 

 
دبیر کل حزب الله آمادگی مقاومت، برای ورود به منطقه الجلیل در شمال فلسطین اشغالی را اعلام کرد و گفت  در جنگ آینده حزب الله به دفاع موشکی بسنده نمی‌کند و وارد الجلیل خواهد شد و حتی ممکن است به فراتر از آن نیز برود.وی تلویحا گفت که توانایی حزب الله ، بعد از ورود به خاک سوریه و درگیری با عناصر افراطی داعش نه تنها کاهش پیدا نکرده است ، بلکه رزمندگان حزب الله ، آماده تر از همیشه هستند. 

 
لحظه شلیک موشک فاتح - 110

این سخنان مهم و سرشار از اعتماد به نفس ، حکایت از این دارد که انبار حزب الله مملو از سلاح های پیشرفته ای است که توانایی هدف گیری سرتاسر سرزمینهای اشغالی را دارد و آنچنان که روزنامه معاریو گفته بود حزب الله لبنان ، مسلح به سلاحهای پیشرفته ایرانی است. 

 

موشکی که طی سالهای اخیر ، صحبت از تحویل آن به حزب الله بوده است ، موشک فاتح 110 است. این موشک سوخت جامد دارای سرعت بالایی است که توانایی آسیب زدن به هر هدفی را دارد. 
 

*** مشخصات موشک فاتح 110 :
1. بُرد 300 کیلومتری فاتح 110 ، توانایی حزب الله را برای ضربه زدن از هر نقطه ای به تمام خاک سرزمینهای اشغالی را افزایش می دهد؛ 
2. فاتح 110 ، کلاهک جنگی ، 1000 کیلوگرمی دارد؛ 
3. این موشک هدایت شونده است ؛ 
4. این موشک نقطه زن است و خطای بسیار کمی دارد؛ 
5. این موشک ها سوخت جامد و در نتیجه سرعت بالایی دارند؛ 
6. فاتح 110 ، کلاهک جنگی با وزن 500 کیلوگرمی دارد؛ 
7. سکوهای ثابت و یا خودروهای متحرک که « لانچر » این موشکها هستند به یگان های چریکی حزب الله توانایی حرکت با موشک در هر نقطه را می دهند؛ 
8. حزب الله ، تعداد بسیار زیادی ( کاملا انبوه)از این موشک در اختیار دارد. 
 


***  نتیجه گیری :
شاکله‌ی اولیه انقلاب اسلامی نفی سلطه‌ی شرق و غرب بود که جهان را به نظامی مبتنی بر انسانیت ، اخلاق و عدالت فرا می خواند که در اصل یکصد و پنجاهم قانون اساسی نیز بر آن تاکید شده است. در این راستا مفهومی که ایجاد شد مفهوم مقاومت بود. مفهومی که در حمایت از مظلومان عالم علی الخصوص حمایت از فلسطین و مقابله با اسرائیل تبلور می یافت.

حمایت از گروه های مبارز فلسطینی در راستای نابودی اسرائیل و محو آن از روی زمین و معرفی اسرائیل به عنوان غده سرطانی منطقه (جمله معروف امام خمینی(ره)) عملا مهمترین گفتمان خارجی جمهوری اسلامی ایران را شکل داده است و تمام توان خارجی و نقشه های راهبردی سیاست خارجی ایران بر اساس این گفتمان شکل گرفته است. 


جمهوری اسلامی ایران در قالب حمایت از گروه های مبارز در راه آزادی فلسطین به دنبال بسط اندیشه مقاومت در برابر غرب و ایجاد مقبولیت در جهان اسلام برای اندیشه مقاومت است و در این راستا با حمایت همه جانبه از مبارزه با رژیم صهیونیستی، خود را به عنوان راس هرم مقاومت معرفی می‌کند. هدف غائی این گفتمان نه فقط رهایی فلسطین از اشغال بلکه ایجاد باوری جدید در جهان اسلام برای خود باوری و نوسازی تمدن اسلامی است که بتواند در برابر فرهنگ سلطه جوی غرب به رقابت بپردازد.

جمهوری اسلامی ایدئولوژی خود را در قالب امت واحده عرضه می کند که در پی ایجاد نظامی جهانی مبتنی بر ادبیات رهایی بخش اسلام انقلابی و فقاهتی است و ویژگی اصلی این نظام سه مؤلفه عدالت ، اخلاق و معنویت است.با درک اهمیت مقاومت برای بقای اندیشه و ایدئولوژی انقلاب اسلامی و نیز درک اهمیت مسئله‌ی آزاد سازی فلسطین به عنوان نماد خارجی این اندیشه می توان به سادگی دریافت که رقابت ایدئولوژیک دولت انقلابی(ایران) و هژمون(آمریکا) در مسئله‌ی فلسطین با هم تلاقی می کنند و عملا پیروزی در این میدان ضربه‌ی بزرگی بر رقیب دیگر خواهد بود.

در این مسیر جمهوری اسلامی توانسته است با ایجاد خط مقاومت با همراهی حزب الله لبنان ، برخی گروه های مبارز فلسطینی ، سوریه و عراق و البته افکار عمومی جهان اسلام جبهه‌ی خود را محکم گرداند.در میان تمام متحدان جریان مقاومت سوریه دارای نقشی کلیدی است چرا که این کشور علاوه بر اینکه خط مواصلاتی و تدارکاتی جبهه‌ی مقاومت تلقی می شود مرکزی علمی و تحقیقاتی برای گسترش کیفیت و کمّیت تسلیحات جبهه‌ی مقاومت نیز محسوب می شود که تاثیرات آن را در دو جنگ 33 و 22 روز می توان مشاهده کرد. از میان رفتن هر کدام از پایه های جریان مقاومت، بی شک ضربه‌ی بزرگی بر پیکره‌ی این جریان خواهد بود و به این ترتیب به سادگی می توان دانست که درگیری های موجود در سوریه بخشی از جنگی است که میان دو رقیب ایدئولوژیک وجود دارد. به همین دلیل است که حزب الله در جنگ سوریه وارد شده است تا از اسلام ناب محمدی دفاع کرده و با جبهه تکفیری – غربی – عبری مقابله کند.

بقای سوریه در جریان مقاومت در کنار بازگشت ثبات و آرامش به این کشور بواسطه‌ی تغییرات سیاسی مردم محور و آرام،آینده مطلوبی برای ایران خواهد بود. در صورت بقای سوریه در جریان مقاومت ضد صهیونیستی و با توجه به رشد اسلام سیاسی و تمدنی و گسترش دامنه حرکات اسلامی در منطقه و تشدید تنازع گفتمانی بین طرفداران وضع موجود به سرکردگی آمریکا و اروپا و همراهی ایادی منطقه آنان چون عربستان سعودی و ترکیه از یک سو و مخالفان این وضع به ویژه جمهوری اسلامی ایران و حزب الله و سوریه،شاهد چند رخداد استراتژیک خواهیم بود:
1 – نفی بیش از پیش نظام سلطه و به چالش کشیدن هژمونی جهانی آمریکا و نقد مدیریت یکجانبه جهانی؛
2 – تنزل جایگاه رژیم صهیونیستی و افول کارکرد منطقه ای آن؛
3 – ارتقای تاثیرگذاری ایران به عنوان بازیگر فعال و قدرتمند منطقه ای؛
4 – ناکارآمدی ائتلاف های بین المللی به خصوص ناتو در مقابله با بحران های منطقه ای؛
5 – تعمیق دامنه جبهه مقاومت به خصوص در شمال آفریقا و خلیج فارس؛


 و مواضع جریان مقاومت در سوریه حول همین محور قابل بررسی و ارزیابی است.لذا توانایی نظامی ایران که در اختیار متحدان این کشور قرار داده شده است ، دامنه وسیعی دارد.ایران با گسترش توان موشکی‌اش اکنون قادر است هم‌پیمانان آمریکا و نیروهای آمریکایی در خلیج‌فارس را هدف قرار دهد که موجب شده توازن پدافندی و آفندی تغییر کند.
 
ایران تلاش کرده است تا یک سامانه بازدارنده منطقه‌ای شامل موشک‌های زمینی، دریایی و موشک هواپرتاب ایجاد کند.همه این توانایی ها متناسب با نوع تهدیدات در اختیار حزب الله و حماس نیز قرار گرفته است. به این خاطر است که اسرائیل از توانایی نظامی حزب الله لبنان ، سخت نگران است. کمک‌های ایران به جبهه و محور مقاومت در غرب آسیا که علیه اسرائیل در حال نبرد هستند ؛ خصوصا حزب‌الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی فلسطین یکی از اصلی ترین راهبردهای جمهوری اسلامی ایران در مقابله با بزرگترین دشمن منطقه‌ای اسلام یعنی رژیم نامشروع و غاصب صهیونیستی است؛ کمکهایی که خصوصا در جریان نبردهای غزه در دو جنگ 22روزه و 51 روزه اخیر خود را نشان داد و راکت‌های فجر 5 ایرانی بعد از سالها، میدان جنگ فلسطینیان را به عمق سرزمین‌های اشغالی ازجمله پایتخت این رژیم یعنی «تل آویو» کشاند.


این موضوع نشان دهنده بازدارندگی جدی ایران در زمینه دفاع همه جانبه علیه اسرائیل و آمریکا است.همچنین قدیمی شدن موشک مهمی چون فاتح 110 ، در انبار حزب الله نشان می دهد که به قول نصر اللهحزب الله در سال جدید قدرتمندتر شده است و اگر تجاوزی صورت گیرد آمادگی کافی دارد و حتی برخی از تسلیحات حزب الله به ذهن دشمن اسرائیلی نیز خطور نمی کند.دبیر کل حزب الله این هشدار را به دشمن صهیونیستی داد که مقاومت در حال حاضر به توانی دست یافته که بتواند وارد الجلیل شود البته به بعد از الجلیل نیز می تواند وارد شود. 

گزارش از بهنام خسروی


انتهاي پيام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcfx0dv.w6djjagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما