تاریخ انتشار :شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۰
بانوی مفتیه اهل سنت به خدمات انقلاب اسلامی به مذاهب مختلف اشاره کرد و گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی مدارس حوزوی برای خواهران اهل سنت دایر شد و بانوان اهل سنت توانستند در مدارس حوزوی به فعالیت علوم دینی بپردازند.
زنان مجتهده سنی با درجه فاضله یا مفتیه/اولین حوزه علمیه بانوان اهل سنت کشور 33 قدمت دارد/محرومیت زنان بلوچ از سواد قبل از انقلاب
زنان مجتهده سنی با درجه فاضله یا مفتیه/اولین حوزه علمیه بانوان اهل سنت کشور 33 قدمت دارد/محرومیت زنان بلوچ از سواد قبل از انقلاب
به گزارش خبرنگار سیاسی عصر هامون، به مناسبت فرا رسیدن ایام ا... دهه فجر بانوان مفتیه اهل سنت با حضور در دفتر عصر هامون از خدمات انقلاب اسلامی به مذاهب مختلف پس از پیروزی انقلاب پرداختند که در ذیل می خوانید:
محرومیت زنان بلوچ از سواد قبل از انقلاب
مفتیه حقیقی از علمای بانوی اهل سنت و استاد حوزه علمیه اهل سنت در گفت و گو با خبرنگار سیاسی عصر هامون در خصوص خدمات انقلاب اسلامی پس از پیروزی انقلاب گفت: در زمان طاغوت زنان اهل سنت به دلیل مسئله کشف حجاب منزوی شدند چون نمی توانستند از باور های دینی خود کنار بروند لذا از درون خانه فعالیت های خود را انجام می دادند به طوری که خانواده ها مجبور شده بودند کلاس های قرآن را در خانه ترتیب داده و به آموزش قرآن به فرزندانشان بپردازند که در این سال ها بیش تر خانم ها از سواد محروم شدند.

حضور 2 هزار مفتیه زن در سیستان و بلوچستان
وی با بیان اینکه در زمان طاغوت زنان اهل سنت از نعمت سواد محروم شدند ولی با این وجود نقش انقلابی خود را حفظ کردند، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی مدارس حوزوی برای خواهران اهل سنت دایر شد و بانوان اهل سنت نیز توانستند در مدارس حوزوی به فعالیت علوم دینی بپردازند.
وی با بیان اینکه 400 حوزه علمیه خواهران اهل سنت در استان داریم، اضافه کرد: در حال حاضر برابر هر حوزه علمیه برادران یک حوزه علمیه خواهران اهل سنت نیز در استان دایر شده است که 2 هزار مفتیه زن اهل سنت در استان حضور دارند که تنها سالانه از حوزه علمیه مسجد مکی 100 فارغ التحصیل خواهر داریم.

اولین حوزه علمیه بانوان اهل سنت کشور سال 60 افتتاح شد
گرگیچ رئیس دبیرستان صدیقه کبری زاهدان اضافه کرد: زنان قبل از انقلاب آزادی نداشته و محدود بودند و حتی از تحصیل نیز محروم می شدند ولی خوشبختانه به لطف انقلاب و با تاکیدات حضرت امام(ره) زنان اهل سنت توانستند آزادنه ادامه تحصیل دهند و مدارج عالی را طی کرده و حتی برخی برای ادامه تحصیل به خارج از کشور سفر کنند.
وی ادامه داد: 3 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی اواخر سال 60 اولین حوزه علمیه بانوان اهل سنت کشور در سیستان و بلوچستان افتتاح شد.

اگر زنان نبودند انقلابی صورت نمی گرفت
مفتیه حقیقی با بیان اینکه زنان نقش چشمگیری در پیروزی انقلاب داشتند، اظهار داشت: اگر زنان نبودند انقلابی صورت نمی گرفت چرا که پایه تربیت انقلابی در خانواده و توسط مادر شکل گرفته بود.


تهیه لباس های بافتنی برای رزمندگان از کارهای زنان بلوچ بود
گرگیچ در ادامه به خاطرات مادر خود در جریان 8 سال دفاع مقدس اشاره کرد و ادامه داد: زنان بلوچ در جریان 8 سال دفاع مقدس اقدام به بافت لباس برای رزمندگان، تهیه کنسرو، پتو و کمک های نقدی دیگر می کردند و همواره در طی سال های پیروزی نقش چشمگیری داشتند.

زنان مجتهده سنی با درجه فاضله یا مفتیه
مفتیه حقیقی رده ها و درجات علمی بانوان اهل سنت را فاضله و مفتیه خواند و گفت: بانوان اهل سنت در سه سطح فاضله( مقدماتی) مفتیه( متوسطه) که شامل حقوق، ارث و جزا نمی شود و حدیث تحصیل می کنند.
وی با بیان اینکه این بانوان پس از فارغ التحصیلی در صورتیکه مدرک دانشگاهی هم داشته باشند می توانند در آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات و سایر ادارت استخدام شوند، بیان کرد: مدارک حوزه های علمیه بانوان اهل سنت جز صحت دولت تطبیق داده نشده لذا تنها با این مدرک نمی توان در ادارات دولتی استخدام شد به همین دلیل برخی بانوان پس از فارغ التحصیل شدن از حوزه یا در حوزه علمیه اهل سنت مشغول به کار می شوند و یا مکتب قرآنی دایر می کنند و برخی نیز بیکار می شوند.

وی در ادامه با بیان اینکه حوزه های علمیه خواهران پس از پیروزی انقلاب در بسیاری از شهر های ایران دایر شد، افزود: اکنون در بسیاری از شهر های ایران بانوان با آزادی کامل در کنار اقایان به ادامه تحصیل مشغولند و این به لطف انقلاب اسلامی است.

تاریخ انقلاب هر سال باید تکرار شود
رئیس دبیرستان صدیقه کبری با بیان اینکه دهه فجر هر سال باید با شور و نشاط بیشتری تکرار شود، افزود: تکرار جشن ها و خاطرات سال 57 باعث آشنا شدن نسل جدید انقلاب می شود.
وی ادامه داد: هر ساله در دبیرستان صدیقه کبری با برگزاری مسابقات مقاله نویسی و نقاشی و سایر مسابقات چهره انقلاب اسلامی را برای دانش آموزان تداعی می کنیم چرا که با اجرای این مسابقات دانش آموزان ترغیب شده و برای تهیه مطلب درباره انقلاب مطالعه می کنند.
گرگیچ با تاکید بر اینکه تایخ انقلاب باید هر سال تکرار شود، بیان کرد: تکرار همیشه تاریخ انقلاب پیمانی دوباره با رهبر کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری است.
وی در پایان با بیان اینکه ما استعداد های خوبی در استان داریم که متاسفانه حمایت نمی شوند، از مسئولین خواست تا با ایجاد کارگاه های صنایع دستی اقدام به جذب بانوان هنرمند بی بضاعت بلوچ نمایند تا هنر دست زنان بلوچ همچنان حفظ شود.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcameni.49nye15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما