تاریخ انتشار :شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۳
دستاوردهای انقلاب در فضای علمی سیستان و بلوچستان؛

از نبود نیروی متخصص قبل از انقلاب تا رشد چشمگیر فضای علمی پس از انقلاب

روسای دانشگاه های سیستان و بلوچستان در خصوص مهمترین دستاورد های علمی در سیستان و بلوچستان در گفت و گویی ابعاد این افتخارات را ترسیم و بخش كوچكی از دستاوردهای این انقلاب عظیم را بیان کردند.
از نبود نیروی متخصص قبل از انقلاب تا رشد چشمگیر فضای علمی پس از انقلاب
از نبود نیروی متخصص قبل از انقلاب تا رشد چشمگیر فضای علمی پس از انقلاب
به گزارش خبرنگار سیاسی عصر هامون، پیروزی انقلاب اسلامی دستاوردهای بی نظیری برای ملت ایران به ارمغان داشته و اكنون در آستانه آغاز سی و ششمین سال عمر پربركت نظام اسلامی، جهش های علمی و فتح قله های دانش فرزندان ایران را به نظاره نشسته ایم.
انقلاب اسلامی ایران به عنوان بزرگترین انقلاب قرن، تحول و تغییرات بسیاری با خود به همراه داشت. جمهوری اسلامی ایران كه نخستین دستاورد این انقلاب مردمی به رهبری خمینی كبیر (ره) بود، پس از گذشت بیش از سه دهه و پشت سر گذاشتن فراز و نشیب های بسیار، اینك در اوج افتخار و بر فراز قله های رفیع ایستاده كه این، حاصل همدلی و همبستگی های ملی و رهبری هوشمندانه ولی فقیه است.
از نمونه های بازر دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران در این سه دهه اخیر، جایگاه بالای علمی است كه هر روز بر اوج افتخارات آن افزوده می شود.
به همین مناسبت؛ روسای دانشگاه های سیستان و بلوچستان در گفت و گویی با پایگاه خبری عصر هامون ابعاد این افتخارات را ترسیم و بخش كوچكی از دستاوردهای این انقلاب عظیم را بیان و در عین حال راه های نیل به بالندگی های بیشتر را بیان كردند.
اولین دانشگاه زابل به برکت انقلاب اسلامی تاسیس شده است
رئیس دانشگاه زابل با اشاره به جهش های بزرگ انجام گرفته در حوزه علمی كشور در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، آن را یكی از دستاوردهای مهم و ارزشمند این انقلاب در كنار سایر دستآوردها عنوان كرد و گفت: قبل از انقلاب هیچ مرکز دانشگاهی در سیستان نبوده که به برکت انقلاب اسلامی 6 دانشگاه در منطقه سیستان تاسیس شده است.
محمد اوکاتی صادق در گفتگو با خبرنگار سرویس دانشگاه عصرهامون با اشاره به رشد چشمگیر فعالیت های دانشگاهی استان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: دانشگاه سیستان و بلوچستان در سال 55 و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با یک رشته تحصیلی و بدون ساختمان تاسیس شد.
وی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی توسعه علمی در استان سیستان و بلوچستان شتاب چشمگیری داشت و امروز پیشرفت در حوزه دانشگاهی استان کاملا مشهود است.
رئیس دانشگاه زابل افزود: در حال حاضر شاهدیم دانشگاه های در استان سیستان و بلوچستان مشغول فعالیت هستند که جز دانشگاههای بزرگ کشور محسوب می شوند، دانشگاه سیستان و بلوچستان که از نظر جمعیت دومین دانشگاه پرجمعیت کشور محسوب می شود یا دانشگاه زابل که از نظر توسعه شانه به شانه دانشگاه سیستان و بلوچستان به سمت جلو حرکت می کند.
وی گفت: دانشگاه چابهار یکی از منحصربه فرد ترین دانشگاه در خاورمیانه محسوب می شود، زیرا در این دانشگاه انواع آموزش های دریایی و دریانوردی ارائه می شود که در منطقه خاورمیانه دانشگاهی با این وسعت علمی نداریم، دانشگاه ایرانشهر نیز دانشگاه موفقی بوده است که آینده ای بسیار روشن در آینده خواهد داشت دانشگاههای سراوان و خاش نیز بازوی علمی قدرتمندی در استان هستند و اینها از دستاوردهای نظام اسلامی است.
رئیس دانشگاه زابل بیان داشت: خدمات نظام جمهوری اسلامی در حوزه دانشگاهی باعث شده تحصیلات آموزش عالی برای جوانان منطقه سهل الوصل شود، در سیستان نمونه آن مشهود است و شاهد آن هستیم این روزها در هر خانواده ای دانشجو یا دانشجویانی مشغول تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاهی هستند این ها همه جای امید است.
وی با تاکید بر اینکه آموزش عالی وظیفه خود را در تامین نیروی انسانی و امکانات آموزش به خوبی انجام داده است، گفت: دستگاه های دولتی باید تلاش خود را به خوبی انجام دهند تا بازار اشتغال مناسبی برای جوانان منطقه فراهم شود، متاسفانه عدم وجود بازار کار برای فارغ التحصیلان دانشگاهی مسئولین دانشگاهی و مردم را رنج می دهد.
اوکاتی صادق گفت: اگر سایر بخش ها مانند آموزش عالی وظیفه خود را به درستی انجام دهند شاهد توسعه پایدار منطقه خواهیم بود.
رئیس دانشگاه زابل گفت: قبل از انقلاب هیچ مرکز دانشگاهی در سیستان نبوده، به برکت انقلاب اسلامی 6 دانشگاه در منطقه سیستان تاسیس شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر دانشگاه سیستان دارای 11 هزار دانشجو و 106 رشته مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا است.
گسترش دانشگاه ها در سیستان و بلوچستان از برکات انقلاب اسلامی
عیسی پیری رئیس دانشگاه پیام نور زاهدان در گفت و گو با خبرنگار سیاسی عصر هامون در خصوص دستاورد های علمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: بنیان اساسی ایجاد مراكز دانشگاهی در این استان پس از پیروزی انقلاب گذاشته شده و اكنون 100 هزار دانشجو و مراكز متعدد دانشگاهی و رشته های متعدد در سیستان و بلوچستان فعالیت دارند.
وی ادامه داد: دانشگاه سیستان و بلوچستان قبل از انقلاب تنها 500 دانشجو داشت و تعداد رشته ها در سطح پایینی بود اما به برکت انقلاب اسلامی اکنون در سراسر استان شاهد مراکز دانشگاهی هستیم.
پیری تصریح کرد: بیش از 100 هزار دانشجو در دانشگاه های ملی، آزاد، پیام نور و علمی کاربردی در سطح استان در حال تحصیل می باشند.
رییس دانشگاه پیام نور زاهدان بیان کرد: گسترش دانشگاه های پس از پیروزی انقلاب اسلامی تنها متمرکز در زاهدان نیست بلکه در همه شهر های استان یک یا 2 دانشگاه در حال فعالیت هستند.
وی در خصوص دانشگاه پیام نور گفت: دانشگاه پیام نور بیش از 20 هزار و 400 دانشجو دارد که این تعداد در هر ترم افزایش می یابد.
پیری اضافه کرد: برای دستیابی به چشم انداز بهتر در توسعه علمی و آموزشی و پژوهشی در راستای اهداف انقلاب اسلامی دستیابی باید مراكز علمی و صنعتی با توجه به نیازهای استان و برنامه ریزی برای رفع آنها اقدام كنند.
وی در پایان گفت: سیستان و بلوچستان از ظرفیت های بالایی در حوزه علمی و پژوهشی برخوردار است و باید با برنامه ریزی و همگرایی به سمت چشم اندازهای مورد نظر حركت كرد و این پیشرفت هایی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی داشتیم را از طرق مختلف مانند رسانه ها ی مکتوب ، روزنامه ها، مجلات، چاپ کتب ،برگزاری سمینار و سخنرانی به جوانان انقلاب یادآوری کنیم.
خودکفایی وخودباوری علمی آموزشی مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی
امین بهزاد مهر رییس دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار در گفت و گو با خبرنگار عصر هامون در خصوص دستاوردهای علمی انقلاب اسلامی ایران در سی و شش سال گذشته بیان كرد: قبل از انقلاب، علم تنها در انحصار چند كشور دنیا بود و از نظر زیر ساخت ها نیز وضعیت ایران مطلوب نبود.
وی گفت: در عرصه علمی واقعاً تحولات خوبی پس از پیروزی انقلاب صورت گرفته و اگر تنها به حوزه دانشگاه بنگریم، سه هدف آموزش، پژوهش و فنآوری در این سال ها دستاوردهای مطلوبی داشته است.
بهزادمهر تصریح کرد: در حوزه پژوهش، ایران اسلامی امروز در ردیف كشورهای صاحب نام است و با توجه به رشدی كه داشته ایم، جزو كشورهای سرآمد هستیم.
رییس دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی اظهار داشت: قبل از انقلاب، مجبور بودیم برای تامین نیازهای متخصصین افرادی را برای ادامه تحصیل به خارج از كشور بفرستیم و یا متخصصین خارجی را در داخل به كار بگیریم اما به بركت انقلاب اسلامی و با توجه به برنامه ریزی های انجام شده، امروز در حوزه آموزش به خودكفایی رسیده ایم.
بهزادمهر افزود: دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی در كنار دیگر مراكز آموزش عالی، موقعیت های بی بدیلی برای تحصیل فرزندان این مرز و بوم فراهم كرده اند تا نیازهای علمی و پژوهشی كشور در داخل تامین شود.
این خبر در حال بروز رسانی است... https://www.asrehamoon.ir/vdcg7393.ak9tw4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما