تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۸
رئیس‌ کمیته روابط خارجی پارلمان فرانسه در اظهاراتی گفت که آمریکا مشتاق است ایران به یک توافق هسته‌ای دست یابد.
فرانسه نقش "نگهبان" را در مذاکرات هسته‌ای ایران ایفاء می‌کند
فرانسه نقش "نگهبان" را در مذاکرات هسته‌ای ایران ایفاء می‌کند
به گزارش سرويس بين الملل عصر هامون، "الیزابت گیگو"، رئیس‌ کمیته روابط خارجی پارلمان فرانسه در مصاحبه‌ای با پایگاه آمریکایی المانیتور گفت که کشورش نقش "نگهبان" را در مذاکرات هسته‌ای ایران ایفاء می‌کند.

گیگو در این مصاحبه گفت که "آمریکا مشتاق است سریعا به توافق با ایران دست یابد" و " حسن روحانی،‌ رئیس‌جمهور ایران نیز به دلایل سیاسی، مانند رفع تحریم‌ها، مشتاق به دستیابی به توافق است."

وی در پاسخ به این سوال که موضه فرانسه در مذاکرات هسات ای با ایران چگونه است، گفت "همانگونه که می‌دانید، فرانسه در مذاکرات هسته‌ای ایران موضع طلبکارانه‌ای دارد. اما باید این مسأله را در نظر داشت که هر چقدر توافق قوی‌تر باشد، تضمین‌شده‌تر است. امیدوارم که به چنین توافقی با تهران دست یابیم، نخست‌ اصول بنیادین عدم اشاعه هسته‌ای را حفظ کنیم، دوم این سوالاتی را که در موضوعات مورد بحث با ایران بر سایر مسائل سایه افکنده است، کنار بگذاریم."

وی در ادامه افزود: "آمریکایی‌ها به چند دلیل خواهان دستیابی نسبتا سریع به توافق هسته‌ای هستند. روحانی نیز بنا بر اهداف سیاسی، یعنی رفع تحریم‌ها،نیز خواستار چنین چیزسی است.‌ فکر می‌کنم که در دور بعدی مذاکرات نیز فرانسه نقش خود به عنوان نگهبان را با توجه به ماهیت جدی یک توافق احتمالی ادامه خواهد داد."

وی در ادامه در پاسخ به سوالی در ارتباط به اینکه در صورت رسیدن به توافق هسته ای با ایران موضع فرانسه چه خواهد بود گفت: "برای اینکه مورد تهدید قرار نگیریم، مذاکرات هسته‌ای را به صورت کامل از سایر مسائل جدا کرده‌ایم. اما البته به محض اینکه توافق هسته‌ای منعقد شود، پیش‌بینی می‌کنیم که روابط ما مثبت‌تر و احتمالا پر نتیجه تر خواهند بود. دستیابی به یک توافق هسته‌ای به این کشور بزرگ، که میراث‌دار تمدنی باستانی و باشکوه است، به ثبات و صلح در منطقه و در مقیاس جهانی کمک خواهد کرد."

وی ادامه داد: "چند ماه پیش میزبان همتای ایرانی‌ام در پاریس بودم. گفتگوی ما صریح بود - هر دوی ما درباره ارزش‌های‌مان شفاف بودیم - اما من اشاره کردم که اراده دستیابی به این روابط و همکاری کاملا قوی است. چشم‌انداز خوبی برای جوامع مدنی ما وجود دارد که بتوانند از فواید مبادلات فزاینده بهره‌مند شد."

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdccomqe.2bq0m8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما