تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۱
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تصور برخی مبنی بر اینکه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برای مقابله با تحریم‌ها تدوین شده ارزیابی دقیقی از مسئله نیست.
"استقلال اقتصادی" به معنای بستن دروازه‌های کشور نیست/ کشور را گران اداره می‌کنیم/ ضرورت تدوین اقتصاد مردمی
"استقلال اقتصادی" به معنای بستن دروازه‌های کشور نیست/ کشور را گران اداره می‌کنیم/ ضرورت تدوین اقتصاد مردمی
به گزارش سرويس سياسي عصر هامون، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز سه شنبه 28 بهمن ماه در کنگره ملی اقتصاد مقاومتی که در مرکز همایش‌های سازمان صدا و سیما برگزار شد، گفت: در بحث اقتصاد مقاومتی به چند موضوع باید اشاره کرد، نخست ارزیابی اقتصاد مقاومتی در مجمع تشخیص مصلحت نظام بود که منجر به تدوین سیاست‌ها شد. 

وی افزود: این ارزیابی از وضعیت کشور و وضعیت اقتصاد بود که بر اساس آن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مدون شد، سهم این موضوع کمک می‌کند به اینکه ما در چه شرایطی هستیم و چه اقداماتی را باید انجام دهیم.

رئیس مجلس تصریح  کرد: نکته دوم روح حاکم بر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است که ابعاد مختلفی در این رابطه بحث شده اما روح حاکمی مدنظر است که بر اساس همان ارزیابی از شرایط کشور به وجود آمده است.

لاریجانی گفت: نکته سوم نیز نقاط مهمی است که در اقتصاد مقاومتی باید پیگیری کرد که در برخی اگر اراده وجود داشته باشد بسیار سریع امکان پذیر است و اما برخی از آنها احتیاج به زمان دارد.

رئیس قوه مقننه‌ اظهار داشت: بر اساس ارزیابی شرایط، مجمع تشخیص مصلحت نظام به این نتیجه رسیده که سیاست‌هایی برای  اقتصاد مقاومتی تدوین شود اما برخی تصور می‌کردند که  این سیاست‌ها برای تحریم نوشته شده، این یک ارزیابی دقیق از مسئله نیست و شاید تحریم‌ها نیش‌تری به بیماری‌های اقتصادی زد لذا اقتصاد مقاومتی  پاسخگوی این مشکلات است.

 

رئیس قوه مقننه‌ در بخش دیگری از سخنانش‌ با اشاره به دغدغه‌های اصلی شهید مدرس گفت: بنده دغدغه‌های شهید مدرس در مسائل اقتصادی را که دنبال می‌کردم به نکته‌های جالبی برخورد کردم، شهید مدرس را فردی می‌شناسیم که در مقابل رضا خان ایستاد و یا در مقابله با برخی قرار دادهای ننگین ایستادگی کرد اما دغدغه‌ او در حوزه اقتصاد و توانمند کردن تولید کشور بود،ا کنون که مشاهده می‌کنیم می‌بینیم که بعضی از مشکلاتی که دغدغه‌ی شهید مدرس بود امروز نیز ما آنها را داریم.

لاریجانی ادامه داد: صد سال در ایران گذشته‌ اما این مشکلات باقی است، این شهید بزرگوار بیان می‌کرد که  اقتصاد باید مردمی باشد و نباید اقتصاد کشور در دست دولت باشد، مردم باید اقتصاد را اداره کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: شما امروز هم می‌بینید که این مشکلات هنوز وجود دارد که این مربوط به تحریم‌ها نیست مربوط به یک بیماری است که ما فکر می‌کردیم توسعه کشور را می‌توانیم با محور دولت امکان پذیر کنیم یعنی حکومت خود باید اقتصاد را اداره کند.

وی گفت: شهید مدرس در این زمینه بسیار صحبت‌هایی دارد، معلوم است که آن زمان نیز چنین مشکلاتی وجود داشته است، همچنین ایشان می‌فرمایند که چرا ما باید مواد معدنی را از ایران صادر کنیم، چرا زنجیره تولید در داخل ایجاد نمی‌کنیم، چرا مواد را می‌فرستیم در حالی که خودمان آهن وارد می‌کنیم، باید در ایران زنجیره تولید وجود داشته باشد و چرا در مورد صنایع مهم روی پای خودمان نیستیم.

وی افزود: صد سال است از این موضوع گذشته اما همچنان با مشکلات این چنینی سروکار داریم، البته بعد از انقلاب اسلامی خیلی از این موارد اصلاح شده اما هنوز این مشکل وجود دارد.

لاریجانی تصریح کرد: پس از انقلاب روحیه ای در کشور به  وجود آمد اما برخی از این مشکلات پا برجا ماند، اقتصاد دولتی ماند، رقابت‌ها کاهش پیدا کرد، گاهی تصور در برخی از مسئولین وجود دارد که اگر اقتصاد نیم چه سوسیالیستی باشد برای کشور مفید بوده و به عدالت نزدیک است که این یک تصور درستی نبود.

رئیس قوه مقننه‌ اظهار داشت: زمانی که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های اصل 44 ابلاغ شد، بنا شد که این‌ها به مردم واگذار شود، ولی بگذریم که خود این هم چه مشکلاتی در اجرا داشت و چگونه به مردم واگذار شد که این هم خود در آن بیماری‌هایی وجود دارد ولی به نظر من هنوز هم در بخش صنعت ما این مشکلات را داریم.

لاریجانی گفت: اقتصاد ما، اقتصادی است که مردم باید در آن باشند و رقابت‌ جدی وجود داشته باشد که کیفیت و بهره وری در آن بالا رود و اکنون هم همچنان از این مشکل رنج می‌بریم اما کمی بهتر شده است.

وی ادامه داد: نکته‌ی دیگری که وجود دارد این است که اقتصاد ما در مقابل برخی از مسائل از مقاومت کافی برخوردار نبوده، یعنی تئوری امام (ره) در ابتدای انقلاب که استقلال سیاسی، استقلال اقتصادی و استقلال فرهنگی به عنوان محور کار باشد در برخی از وجوه محقق شد همچون در استقلال سیاسی و امنیتی و بخشی در استقلال فرهنگی اما در حوزه‌ استقلال اقتصادی نقایص زیادی وجود دارد.

لاریجانی تاکید کرد: وقتی می‌گوییم استقلال اقتصادی به این معنا نیست که دروازه‌های کشور را ببندیم و همه چیز را در داخل کشور تولید کنیم، من دیدم که در برخی از زمان‌ها که در کشورمان فضای روشن فکری باب می‌شد به مفاهیم اصلی انقلاب باز می‌گشتند که از معنا تهی شده که به خاطر شرایط ارتباطات، که این یک نگاه سطحی به موضوع است چرا که این مفاهیم پایداری دارد اما پیچیده‌تر شده یعنی به خاطر ارتباطات و توسعه‌هایی که در دنیای امروزی رخ داده باید این پیچیدگی را از داخل برطرف کنیم.

لاریجانی تصریح کرد: وقتی می‌گوییم استقلال در امنیت داشته باشیم به این معنا نیست که با کشورهای دیگر ارتباط نداشته باشیم چرا که مسئله امنیت به کشورهای دیگر هم مربوط می‌شود اما مقصود این است که دیگران نتوانند در امنیت ما اختلال ایجاد کرده و دشمنی خود را در حوزه امنیت با ما بروز دهند همچنین ما باید جنبه بازدارندگی داشته باشیم برای اینکه اگر می‌گوییم استقلال سیاسی داریم معنایش این نیست که با کشورهای دیگر ارتباط نداشته باشیم، ارتباط داریم ولی تاثیر گذاری آنها در تصمیمات سیاسی ما از بین می‌رود و نمی‌توانند در داخل  تصمیم سازی کنند.

وی اضافه کرد: در حوزه اقتصادی  وقتی راجع‌ به استقلال اقتصادی صحبت می‌کنیم یعنی افرادی که دشمن ما هستند نتوانند اختلالی در اقتصاد ما ایجاد کنند و به معنای قطع ارتباطات نیست و در ارتباط با این ما گاهی نوعی اقتصاد را تعریف می‌کنیم که برای دخالت شیطنت آمیز آنها بازدارندگی دارد که در اینجا ما شاهد استقلال اقتصادی می‌شویم.

وی گفت: ما از این جهت آسیب داشتیم یعنی مفهوم درست استقلال اقتصادی را نتوانستیم در کشور حاکم کنیم به طوری که از شیطنت‌های دیگران در امان باشیم، مسئله‌ی تحریم‌ها نیش‌تری بود به این که نشان داد آسیب پذیری ما زیاد است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به دغدغه‌های شهید مطهری، گفت: مرحوم شهید مطهری وقتی درباره جمهوری اسلامی و شرایط کشور بعد از انقلاب صحبت می‌کردند، بر روی استقلال اقتصادی بسیار تاکید داشتند که اگر این استقلال را نداشته باشیم نمی‌توانیم عدالت را رعایت کنیم و این مسئله بر سایر موضوعات کشور به ویژه استقلال سیاسی و فرهنگی هم تاثیر می‌گذارد.

وی ادامه داد: بنابراین این موضوع و این دغدغه بسیار مهم است که در شرایط روز برای مجمع تشخیص مصلحت مسئله شد و به آن پرداخته است.

لاریجانی در ادامه با اشاره به هزینه‌های بالا در اداره کشور، گفت: نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کرد این است که کشور را گران اداره می‌کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هزینه‌های زیادی می‌شود، اما بهره‌وری به اندازه آن نیست. ما منابع بسیاری در کشور داریم، نیروی انسانی متخصص هم داریم، پس چرا رشد اقتصادی ما پایین است؟ منابع هزینه می‌شود، اما تبدیل به رشد اقتصادی مناسب نمی‌شود، نیاز داریم که در این زمینه دچار جهش شویم.

 

انتهاي پيام/ 4030

https://www.asrehamoon.ir/vdcfyjdv.w6dtxagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما