کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

امام جمعه زابل در بازدید از عصرهامون:

وضعیت تنگه احد ایران بحرانی است/ فرصت های منطقه سیستان قربانی سوء مدیریت هاست/ صدای مردم سیستان به پایتخت نمی رسد!

9 اسفند 1393 ساعت 6:21

امام جمعه زابل از دفتر عصر هامون بازدید کرد و در یک گفت و گوی تفصیلی به موضوعات و مشکلات سیستان پرداخت.


حجت الاسلام علی اکبر کیخا  در این بازدید با بیان اینکه مقام معظم رهبری از سیستان به عنوان تنگه احد یاد کرده اند، اظهار داشت: گذاشتن چنین عنوانی از سوی مقام معظم رهبری نیاز به مطالعه هر چه بیشتر دارد و لذا باید به این موضوع بیشتر پرداخته شود حتی می طلبد که در این خصوص کتاب ها نوشته شود که در احد چه گذشت که مقام معظم رهبری چنین عنوانی را برای این خطه عنوان کرده اند.
وی بیان داشت: رسانه ها از مسائل زیادی در خصوص سیستان غفلت کرده اند که به بررسی آنها می پردازیم.

وضعیت تنگه احد ایران بحرانی است
وی در ادامه با بیان اینکه وضعیت منطقه سیستان بسیار بحرانی است، بیان کرد: با تمام پیشرفت هایی که بعد از انقلاب اسلامی این خطه از کشور داشته است اما در مقایسه با سایر استان ها و شهر ها بر اثر سوء مدیریت ها و مستمر نبودن مدیریت ها نه تنها برخی فرصت ها از بین رفته بلکه بیت المال نیز هدر رفته است لذا می طلبد که رسانه های استان این مطالبه گری ها و مشکلات مردم را به صورت مستمر به گوش مسئولین تا به رساندن نتیجه برسانند.
حجت الاسلام کیخا افزود: دلیل اینکه ما رسانه ها را مخاطب قرار دادیم که چشم بینا و صدای رسای مردم باشند بیانگر کوتاهی و کم کاری رسانه ها نیست بلکه تقاضای پر کاری از این قشر استان داریم تا صدای وضعیت خاص سیستان را به گوش همه مسئولین برسانند.

فرصت های منطقه سیستان قربانی سوء مدیریت هاست
امام جمعه زابل با بیان اینکه مرز میلک یک منطقه در آمد زا برای خزانه کشور است؛ تصریح کرد: ماهانه میلیارد ها ریال از مرز میلک وارد خزانه کشور می شود چرا مسئولین نباید تصمیمی اتخاذ نمایند که حداقل مقداری از آن میلیارد ها ریال اعتبار صرف خود سیستان شود.

کارخانه سیمان سیستان هیچ منفعتی برای منطقه سیستان ندارد
وی با بیان اینکه کارخانه سیمان سیستان را باید سیمان زاهدان نام نهاد، ادامه داد: کارخانه سیمان سیستان در محدوده سیاسی زاهدان قرار دارد و اعتبار آن به نام سیستان لحاظ شده است در واقع نفعی برای سیستان ندارد بلکه تنها به نام سیستان اما به کام دیگران است و به راحتی تمام عوارض آن به صورت مستقیم و غیر مستقیم به شهرداری های کل کشور و زاهدان واریز می شود و هیچ مبلغی برای سیستان هزینه نمی شود لذا از مسئولین خواسته ایم که نامش را بگذارند کارخانه زاهدان تا سیستان بتواند فرصتی برای جذب اعتبار به نام سیستان داشته باشد.
 حجت الاسلام کیخا با اشاره به وجود مرز در منطقه سیستان و عدم اشتغال در این منطقه گفت: با وجود مرز در این منطقه که یک فرصت برای اشتغال زایی جوانان این منطقه محسوب می شود اما متاسفانه تعداد جوانان بیکار در این منطقه رو به افزایش است.
امام جمعه زابل با گلایه از اینکه مسئولین نباید اجازه دهند که خودرو های افغان وارد مرز ایران شوند و تشدید بیکاری را رقم بزنند، تصریح کرد: این خودرو ها  نه تنها جاده را نا امن می کنند بلکه زیر ساخت ها را هم از بین می برند که می بایست خودروهای افغان را آن طرف مرز نگه دارند و از بندر شهید رجایی آب های آزاد محموله اش را در اختیار جوانان سیستانی قرار دهند تا به این مشکل به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال زایی نماییم.

مرز سیستان تهدید نیست
وی با بیان اینکه نباید به مرز سیستان به چشم تهدید نگاه کرد و که این نگاه بسیاری از فرصت ها را از بین می برد، افزود: متاسفانه یکی دیگر از مواردی که تا کنون رسانه ها بخوبی به آن نپرداخته اند وجود دیوار مرزی سیستان است. که برای ایجاد امنیت به جای اینکه دیواری بر روی نقطه صفر مرزی ایجاد کنند به گونه ای دیوار را درست کرده اند که 4 هزار هکتار از اراضی مردم این منطقه آن سوی دیوار مانده است و تا کنون نه تنها بسیاری از مردم حقوق خود را از دست داده اند بلکه چندین نفر از صاحبان اراضی نیز کشته شده اند.
امام جمعه زابل با اشاره به طرح منطقه آزاد تجاری سیستان عنوان کرد: مدتی است که بحث آن به درازا کشیده است و سرانجام توسط هیات دولت تصویب و در حال طی کردن مراحل مجلس است که امیدواریم در اسرع وقت این طرح تصویب شود.
وی بیان کرد: یکی از مسائل دیگری که در منطقه سیستان مورد غفلت واقع شده است صنعت گردشگری می باشد و با وجود اینکه امکانات اولیه اش در منطقه فراهم است اما تا کنون مورد غفلت قرار گرفته و از آن استفاده ای نشده است.
حجت الاسلام کیخا با بیان اینکه شهر سوخته  بهشت باستان شناسان نام گرفته است ، ادامه داد: یکی از امکاناتی که جهت حضور توریست ها و صنعت گردشگری در این منطقه فراهم شده، وجود ساختمان های شهرک رامشار است که می توانیم به عنوان هتل آپارتمان در اختیار توریست هایی که به این منطقه سفر می کنند بگذاریم و یا با فراهم کردن کانکس برای اسکان توریست هایی که به عشق کویر به این منطقه سفر می کنند می توانیم نه تنها صنعت گردشگری این منطقه را گسترش دهیم بلکه برای جوانان این منطقه اشتغال زایی نماییم.

از انتقال آب زابل به زاهدان چه نصیب مردم سیستان میشود؟
امام جمعه زابل با بیان اینکه آبی که از منطقه سیستان به سمت زاهدان ورود پیدا می کند باید مورد بحث قرار گیرد ، افزود: درست است که این یک طرح ملی است ولی تا کنون این طرح چقدر برای سیستان منفعت داشته است؟ سازمان انتقال آب زاهدان در ازای آب منطقه سیستان از مردم شهرستان زاهدان مبالغی دریافت می کند خوب چه اشکالی دارد اگر مبلغی از قبض آب هر شهروند زاهدانی جهت رفع مشکلات سیستان به این منطقه اختصاص داده شود اگر این مبلغ به سیستان داده شود این منطقه دیگر نیازی به خزانه کشور ندارد.
حجت الاسلام کیخا اضافه کرد: چرا مسئولین باید منطقه ای را که خودش به سختی دارد حقابه اش را از افغانستان می گیرد آبش را به زاهدان انتقال دهند و حتی لوله دوم را هم راه اندازی نمایند.
وی بیان کرد : با اجرای این طرح مشکلی نداریم اما مسئولین به سوال ما پاسخ دهند که چه چیزی از انتقال آب منطقه سیستان نصیب این منطقه می شود؟ لذا مسئولین در قبال این سوال باید پاسخگو باشند.

چرا صدای مردم سیستان به پایتخت نمی رسد؟
امام جمعه زابل با بیان اینکه 5 مورد اسید پاشی در اصفهان صورت گرفت و رییس جمهور خود شخصا در این مورد ورود کرد اما بنده از زمان ورودم به زابل بر جنازه پاک چندین شهید سیستانی نماز خواندم که به مراتب سخت تر از اسید پاشی است،  اظهار داشت:  مردم سیستان چه کاری انجام داده اند که صدای آنها به پایتخت نمی رسد؟ مردم سیستان سال هاست با گرد و خاک درگیر هستند و دو سوم سال را با گرد و خاک ددست و پنجه نرم می کنند و بسیاری بیماری های تنفسی و ریوی در این منطقه ایجاد شده است اما یک بار هم در خصوص مشکلات طوفان های سیستان حرفی به میان نیامد! اما در مدت کوتاهی خبر ریز گرد های خوزستان بورس خبرگزاری های ایران و دنیا قرار می گیرد و این دردی برای مردم سیستان است.

مسئولین با افغانستان وارد مذاکرات جدی شوند
وی با بیان اینکه تالاب های سراسر کشور کم آب شده است و مسئولین خود ورود کرده اند  و پول کشاورز را به آن می دهند و آب را به درون تالاب انتقال می دهند تا تالاب احیاء شود، ادامه داد: مسئولین باید با کشور افغانستان وارد معامله و مذاکره جدی شوند و فشار لازم را وارد کنند. کشور افغانستان بیشتر به ایران نیاز دارد اجازه دستیابی به آب های آزاد را به افغانستان ندهید آب تصفیه شده نفروشیم و حتی برق بسیاری از قسمت های افغانستان که توسط ایران فراهم می شود ندهید اگر ضرر می کنید بگذارید ضرر کنیم قطعا ضرر آنها به مراتب بیشتر از ضرری است که ما می کنیم .
وی با اشاره به خدمات و کالایی که ایران به افعانستان ارایه می دهد افزود: یک بار هم آنها کالایی مثل آب را در اختیار ملت ایران قرار دهند. ولی متاسفانه ما در رساندن مشکل مردم به مسئولین ضعیف عمل کردیم این ها باید پیش از این به گوش مسئولین می رسید.

مشکلات سیستان قابل مدیریت است/مقام معظم رهبری به سیستان نگاه ویژه دارد
امام جمعه زابل گفت: مشکلات مردم سیستان مشکلات غیر قابلی حلی نیست بلکه قابل مدیریت است در این مدت نشست هایی با سیستانی های ساکن تهران داشتیم پتانسیل های بسیار بالایی وجود دارد که قرار است به زودی برای اولین بار نشستی با سیستانی های سراسر جهان در مصلی المهدی زابل جهت رفع مشکلات این منطقه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری نگاه ویژه ای به منطقه سیستان دارد، عنوان کرد: مقام معظم رهبری مبلغ هزار و 500 میلیارد تومان از صندوق توسعه جهت اجرای طرح لوله کشی 46 هزار هکتار از اراضی این منطقه به مردم سیستان هدیه دادند که در ابتدا قرار شد این مبلغ به صورت وام پرداخت شود، اما با نگاه ویژه ای که ایشان به مردم سیستان داشتند فرمودند مردم سیستان توانایی پرداخت این مبلغ را ندارند لذا دولت موظف شد این مبلغ را به صندوق بازگرداند.
حجت الاسلام کیخا با بیان اینکه با اجرای این طرح با حداقل مصرف آب بیشترین و بهترین محصول برداشت می شود اضافه کرد: به گفته برخی کارشناسان در حال حاضر از 100 درصد آب موجود در مزارع تنها 20 تا 30 درصد مصرف و 70 درصد دیگر هدر می رود اما با اجرای این طرح از 100 درصد آب به نحو بسیار خوبی استفاده می شود که در این راستا مردم سیستان اخیرا در طوماری از این نگاه ویژه مقام معظم رهبری قدردانی کردند.

سیستان در آینده به یکی از قطب های اقتصادی- فرهنگی جنوب شرق کشور تبدیل می شود
امام جمعه زابل در ادامه در خصوص وضعیت آموزش و پرورش زابل گفت: مردم سیستان دارای استعداد ها و ضریب هوشی بسیار بالایی هستند که وجود تحصیل کرده ها و اندیشمندانی چون مراجع و شهید مطهری سیستانی، میر حسینی ها، بختیاری و آیت الله شریفی سیستانی عارف صالح زابل که اولین وصی سید علی قاضی طباطبایی بودند و بعد از ایشان آیت الله بهجت وصی شدند، نشان از استعداد و هوش مردم سیستان دارد.
وی اضافه کرد: در گزارشاتی یونسکو نیز بر ضریب هوشی مردم این منطقه اذعان کرده است لذا این زحمت بر دوش مسئولین آموزش و پرورش است که باید سطح کمی و کیفی اموزشگاه ها را ارتقا دهند.
وی اذعان داشت: فاصله سطح کمی و کیفی آموزشی سیستان از زاهدان خیلی کمتر است که در ارتباط گیری هایی که با آموزش و پرورش تهران صورت گرفته است سه منطقه از موفق ترین نقاط تهران شناسایی شده اند و قرار است کارگاهای آموزشی برای سطح کیفی معلمین این منطقه انجام شود.
 وی در پایان گفت: آینده منطقه سیستان بسیار روشن است به مدد الهی و اتحاد و همدلی مردم این منطقه قطعا سیستان در آینده به یکی از قطب های اقتصادی- فرهنگی جنوب شرق کشور تبدیل می شود.
انتهای پیام/9031


کد مطلب: 65495

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/65495/وضعیت-تنگه-احد-ایران-بحرانی-فرصت-های-منطقه-سیستان-قربانی-سوء-مدیریت-هاست-صدای-مردم-پایتخت-نمی-رسد

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir