تاریخ انتشار :چهارشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۹:۰۱
اختصاصی/نقدی بر لغو بورسیه های سال 92

مسیر توفیقی با مشی اعتدال سنخیتی ندارد

محمد مقدم
لغو بورسیه های سال ۹۲ که از سوی "جعفر توفیقی" سرپرست وزارت علوم انجام شده است، علاوه بر موج عظیمی از اعتراض دانشجویان نقد منتقدان را در سایر اقشار در قالب؛ اساتید دانشگاه، رسانه ها و... بوجود آورده است.
نقدی بر لغو بورسیه های سال 92؛ مسیر توفیقی با مشی اعتدال سنخیتی ندارد
نقدی بر لغو بورسیه های سال 92؛ مسیر توفیقی با مشی اعتدال سنخیتی ندارد
به گزارش عصر هامون،آنچه در خصوص اتخاذ تصمیمات سیاسی مهم یا به نوعی سیاستگذاری در جهت ارتقا سطوح علمی هرکشور و تبادل علم با سایر کشورها در راستای تقویت بنیه علمی جامعه باید بررسی شود، دوری از مواردی نظیر سیاسی کاری همراه با سوء گیری و اعمال نظرات افراد در سایه، کانون های افراطی و خارج از حیطه تصمیم گیری است و میبایست تنها از سوی مقام ارشد رسمی یک دستگاه پس از بررسی مزایا و معایب و فرصتها و تهدیدات آن تصمیم اخذ و سپس ابلاغ گردد.

با این وجود، تصمیم عجیب و غیر قانونی لغو بورسیه های سال ۹۲ از سوی توفیقی  در مقام سرپرست، که تنها میتواند به عنوان عنصری جهت اداره کردن امور روزمره و عادی دستگاه تلقی شود و تنها وظیفه ای در راستای رتق و فتق امور جاری وزارتخانه را داشته باشد، در شرایطی اتخاذ شده است که این تصمیم تنها می توانست در زمانی پس از طی کردن ساز و کار قانونی و معرفی فردی به عنوان وزیر به مجلس و پس از اخذ رای اعتماد که نوعی رای یکایک ملت به یک وزیر تلقی می شود انجام گیرد، که می شد پس از بررسی کلیه جوانب بخصوص آینده علمی کشور و سرنوشت دانشجویان که در خلق حماسه سیاسی نقش پررنگی داشتند ابلاغ شود که متاسفانه لغو بورسیه دکتری این مهم را کمرنگ و بعضا بی رنگ نمود.
در واقع یک تصمیم سیاسی در حوزه حساس علمی که درواقع نوعی سیاستگذاری است و منتج به تغییر رویکرد در یک دستگاه می شود باید پس از سیر مراحل مذکور صورت گیرد که جعفر توفیقی در سمت سرپرست در مقامی نمی باشد که بتواند تصمیم سیاسی در قالب سیاستگذاری در دستگاه تحت نظر بگیرد.
آنچه از تصمیمات رادیکالی توفیقی برخلاف شعار اعتدال دولت " تدبیر و امید "می شود برداشت کرد از چند بعد قابل بررسی است:

بعد اول:توفیقی امیدی به نشستن بر کرسی وزارت علوم ندارد
اخذ تصمیم تاکتیکی و عجولانه غیر قانونی و غیر علمی، یک مدیر بدون توجه به نتایج استراتژیک آن می تواند از نا امید بودن شخص اول دستگاه در ادامه خدمت در آن باشد، به نظر میرسد توفیقی امیدی برای نشستن بر کرسی وزیر علوم و تحقیقات را ندارد و نخواهد داشت، در این مدت زمان کوتاه دست به چنین اقداماتی می زند.

بعد دوم: جریان های حامی توفیقی
آنچه از منظر سیاسی میشود به آن پرداخت احتمال وجود جریانهای سیاسی حمایت کننده "جعفرتوفیقی" است که از وی بعنوان ابزاری برای اخذ و اجرای تصمیمات رادیکالی در ضدیت با مشی و شعار اعتدال دولت یازدهم است تا به این روش کار وزیر پیشنهادی علوم و تحقیقات بعدی به مجلس شورای اسلامی راحت تر شود که این امر تیز بینی نمایندگان را بیش از پیش طلب می کند.

نکته پایانی که مدنظر خیلی از سیاسیون فعال در حوزه های گوناگون می باشد و بحق دلسوز آینده کشور اند، جلوگیری از تصمیمات رادیکالی است که در صورت عدم جلوگیری از اتخاذ آنها،شاهد تصمیمات رادیکالی تری در حوزه های حساس خواهیم بود و همچنین جلوگیری از اعمال نفوذ کانون های افراطی که در پشت پرده سعی در نفوذ در کانون های مختلف برای برنامه های سیاسی خود در آینده هستند و می خواهند با هرتوان آن را حفظ نمایند و از انتصاب زود هنگام مسئول برای آنها در حال جلوگیری می باشند که این مسیر با جاده اعتدال و مشی حجت الاسلام روحانی مطابقت ندارد.
محمد مقدم
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdce.o8pbjh8nx9bij.html
نام شما
آدرس ايميل شما

اتفاقا خيلي كار خوبي كرد چون اينها رانت است ويك عده خاص از ان بهره مند مي شوند واين مغاير عدالت است بعضي برابرترند.