ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> یک چهارم جمعیت انسانی و جمعیت دامی شهرستان خاش متعلق به جامعه عشایری است | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۲۴
فرماندار خاش گفت: یک چهارم جمعیت انسانی و جمعیت دامی شهرستان خاش متعلق به جامعه عشایری است و از اینرو باید مشکلات این قشر زحمتکش حل شود.
یک چهارم جمعیت انسانی و جمعیت دامی شهرستان خاش متعلق به جامعه عشایری است
یک چهارم جمعیت انسانی و جمعیت دامی شهرستان خاش متعلق به جامعه عشایری است
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از تفتان ما،محمداکبر چاکرزهی در نشست شورای عشایر شهرستان خاش، ضرورت رفع مشکلات جامعه عشایری این شهرستان را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: شهرستان خاش از لحاظ آب و خاک، دامداری و دامپروری و صنایع دستی برای عشایر ظرفیت های بسیار خوبی دارد.
وی افزود: هر چه سریعتر باید مشکلات آب، برق، راه، سوخت، بیمه، اسکان و طرح های بهسازی منازل و طرح های هادی، ساخت فضاهای آموزشی، بهداشتی، اجرای طرح های آبخیزداری و غیره حل شود.
چاکرزهی با اشاره به نقش مهم روستاییان و عشایر در رونق تولید، اشتغال و تامین معیشت مردم گفت: تامین ۳۰ تا ۵۰ درصد گوشت مورد نیاز کشور از سوی روستاییان و عشایر استان نمونه ای از نقش مهم این قشر زحمتکش است.
وی افزود: تامین این میزان گوشت قرمز زمینه اشتغالزایی پایدار را برای مردم سیستان و بلوچستان فراهم می کند.
وی بیان کرد: حدود یک چهارم جمعیت انسانی و همچنین جمعیت دامی شهرستان خاشی را جامعه عشایری تشکیل می دهند، لذا از اینرو مشکلات این قشر باید مورد توجه باشد.
وی خاطرنشان کرد: عشایر قشر تولید کننده بی ادعا و از نقش آفرینان کشور در عرصه های تولیدی و خدماتی به شمار می روند که با تحمل سختی ها مسیر تولید را هموار کرده و رنج و مشقت را از دوش سایر هم نوعان خود بر می دارند.
وی تصریح کرد: جامعه عشایری به عنوان جامعه سوم بعد از جامعه شهری و روستایی با وجود نسبت جمعیتی اندک در مقایسه با کل کشور، جامعه ای پویا، خلاق و موثر در تولید است و در عین حال کمترین استفاده و بهره را از خدمات نظام در مقایسه با جوامع شهری و روستا می برد.
فرماندار خاش با اشاره به اینکه بهره برداری از ظرفیت ها و توانمندیهای غنی در مناطق عشایری در بخش آب، خاک، کشاورزی، دامداری و صنایع دستی از اولویت های اجرایی است، تصریح کرد: ادارات و سازمان های ملزم به اجرای دستورالعمل های آیین نامه ساماندهی عشایر هستند.
چاکرزهی گفت: تاکنون هشت سامانه اسکان عشایر با گستره دو هزار و ۸۹۳ هکتار برای خدمات رسانی به ۶۴۵ خانوار و ۱۴هزار نفر از عشایر منطقه ایجاد شده است.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه حدود یک چهارم جمعیت انسانی و دامی خاش به جامعه عشایری تعلق دارد، ضروری است که مسوولان با دقت نظر و دغدغه بیشتری به فکر رفع مشکلات این قشر باشند.
وی افزود: جامعه عشایری خاش با کوشش و سختی های فراوان در بخش های مختلف اقتصادی و تولیدی فعال هستند و در تامین نیازهای افراد جامعه جدیت و پشتکار داشته و برای کشور و منطقه افتخار می آفرینند.
چاکرزهی تاکید کرد: زنان عشایر ساکن در شهرستان، علاوه بر کمک به مردان در کار کشاورزی و دامداری در اوقات فراغت خود به تولیدات صنایع دستی بویژه بافت سیاه چادر می پردازند و از این راه به رونق اقتصاد خانوار و تامین نیازهای جامعه کمک می کنند.
رییس اداره امورعشایری خاش نیز گفت: در شرایط کنونی تامین آرد مورد نیاز جامعه عشایری یک ضرورت مهم به شمار می آید ودر کنارآن سوخت مورد نیاز آن ها بله ویژه مناطق سردسیر حاشیه تفتان باید تامین گردد.
محمدکوهسازی با اشاره به اینکه عشایر خاش حداقل به ۲۵۰ تن آرد و حداقل ۵۰۰ لیتر نفت سفید نیاز دارند، افزود: عشایر خاش در شهرک های توحید آباد، قادر آباد، اسپه، دهانه دستگرد، قاسم آباد، سنگان و غیره سامندهی شدند.
وی گفت: حدود چهار هزار خانوار عشایر خاش با جمعیتی افزون بر ۳۰ هزار نفر در مناطق حاشیه قله تفتان، گوهرکوه، چاه احمد، سرتلاپ، دشت آبخوان، ایرندگان، دشتهای رباط، جارو، کروجی، خان بی بی شوگه، تل گزی و اسپیتک سکونت دارند.
کوهساری با بیان این‌که ۷۰ خانوار عشایر به مراتع شهرستان خاش کوچ کردند، تصریح کرد: این خانوارها با هدف بهره‌برداری از مراتع دشت‌های «گوهرکوه»،«چاه احمد » ، »پشت کوه»،«دشت آبخوان» و «دشت گران» در این مناطق مستقر شدند .
وی افزود: در زمان حاضر مهمترین نیاز عشایر در خاش تامین سوخت زمستانی، علوفه دامی و آب شرب سالم است.
رییس اداره امورعشایری خاش بیان کرد: ارائه‌ی خدمات از جمله آبرسانی سیار برای تامین آب شرب انسان و دام در مدت زمان کوچ توسط اداره‌ی عشایری شهرستان انجام می‌شود.
وی گفت: با توجه به استمرار و فقر مراتع مناطق استان، نگهداری دام برای عشایر با مشکلات و صرف هزینه زیاد روبروست که از همین‌رو دو گلوگاه تولید کنسانتره در شهرستان‌های خاش و زابل توسط شرکت‌های تعاونی عشایری، بخشی از جیره‌ی غذایی دام را تولید می‌کنند.
رییس اداره امور عشایری خاش بیان کرد: ضرورت دارد دستگاههای ذیربط به مشکلات این قشر زحمت کش که مولد فعال در جامعه هستند، توجه ویژه داشته باشند.
وی اذعان کرد: طبق آمار آخرین سرشماری مرکز آمار ایران، عشایر خاش ۴ هزار نفر از جمعیت این شهرستان را تشکیل می دهند.
کوهساری نقش عشایر را در تولید گوشت دامی، پشم و نیز رونق صنعت لبنیات مهم دانست و گفت:‌ ورود گردشگر برای معرفی زندگی بیشتر عشایر سطح استان و نگاه تخصصی به حوزه جاذبه‌های طبیعی مهم است
وی بر لزوم مستقرشدن امکانات بهداشتی در مناطق عشایری تاکید کرد و افزود: در استان سیستان و بلوچستان در نقاط مختلف مناطق بکر ناشناخته فراوانی وجود دارد که باید با برنامه‌ریزی برای گردشگران و دوستداران طبیعت معرفی شود.
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdcjivem.uqem8zsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما