ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> خروج بخش زیادی از درآمد ملی زیر سایه قاچاق سیگارسیگار‌ها و قلیان‌هایی که طعم مرگ می‌دهند | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۰
در نظر گرفتن مجموعه‌ای از سیاست‌ها به طور همه‌جانبه می‌تواند باعث رسیدن به هدف اصلی یعنی کاهش مصرف سیگار منجرب شود و اتخاذ سیاست افزایش مالیات نمی‌تواند به تنهایی در این امر موثر واقع شود.
خروج بخش زیادی از درآمد ملی زیر سایه قاچاق سیگار/سیگار‌ها و قلیان‌هایی که طعم مرگ می‌دهند
خروج بخش زیادی از درآمد ملی زیر سایه قاچاق سیگار/سیگار‌ها و قلیان‌هایی که طعم مرگ می‌دهند
به گزارش سرویس اقتصادي عصر هامون، محصولات دخانی متاسفانه هر ساله جان 6 ملیون نفر را تسخیر می‌کند.
 
در این بین تعداد 600 هزار نفر از مردم جهان که در معرض استنشاق دود سیگار هستند از بیماری‌های تنفسی، قلب و عروقی رنج می‌برند.
 
طبق گزارش‌های به دست آمده، اگر از این روند جلوگیری نشود معضل سیگار تا سال 2030 میلادی هر ساله 8 میلیون نفر را به کام مرگ می‌برد.
 
آسیب‌های مشهود حاصل از استعمال دخانیات باعث شد تا سازمان جهانی بهداشت و حامیان آن برای روز جهانی بدون دخانیات در سال 2014 از کشورها تقاضا کنند تا مالیات بر دخانیات را افزایش دهند.
 
اعتقاد این سازمان بر آن است که افزایش مالیات کاهش مصرف محصولات دخانی را به دنبال دارد و در این بین تعدادی از کشورها از چنین طرحی استقبال کردند ولی همچنان در برخی از کشورها مانند ایران مشکلاتی برای اجرای این طرح وجود دارد.
 
به اعتقاد کارشناسان، اعمال سیاست‌های مالیاتی باید به نحوی باشد که افزایش 10 درصدی قیمت سیگار را به دنبال داشته باشد و اثر آن کاهش 4 درصدی مصرف در کشورهای پردرآمد و کاهش 8 درصدی مصرف در کشورهای با درآمد پایین باشد.
 
با توجه به این مسائل، مسئولین ذینفع کشور نیز به دنبال اجرایی شدن این سیاست بودند که برخی از مسئولین با موافقت خود خواستار اجرایی شدن این طرح بودند و تعدادی دیگر افزایش مالیات سیگار را مطلوب نپنداشتند.
 
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی عضو کمیسیون تلفیق مجلس به عنوان موافق درخصوص افزایش مالیات سیگار گفت: معتقد نیستم که افزایش مالیات به طور کلی از مصرف سیگار جلوگیری می‌کند ولی می‌تواند به جلوگیری از ورود محصولات قاچاق کمک به سزایی کند.
 
وی در ادامه افزود: باید به تامین کاهش دریافت‌های مالیاتی نیز توجه کرد، زیرا دریافت مالیات معمولا از محل درآمد و سود دریافت می‌شود.
 
جعفرزاده درخصوص ارتباط افزایش مالیات و قاچاق گفت: افزایش قاچاق محصولات به دنبال افزایش مالیات تصوری اشتباه است و گره زدن این دو مقوله با هم ارتباطی ندارد.
 
قاچاق بحثی است که به دریافت مالیات ارتباطی ندارد و در هر دو حالت دریافت و عدم دریافت مالیات صورت می‌گیرد.
 
شهباز حسن پور بیگلری دیگر عضو کمیسیون تلفیق مجلس در این خصوص گفت: مخالفین افزایش مالیات سیگار چنین برداشتی دارند که افزایش مالیات شرایط را برای ورود محصولات قاچاق به کشور فراهم می‌کند و سود آن تنها نصیب عاملین آن می‌شود.
 
وی افزود: طبق نظر مخالفین این طرح، هر کسی که اقدام به واردات کالا، اعم از محصولات دخانی می‌کند باید از طریق راه‌های قانونی و ذیربط اقدام کند که با افزایش مالیات شرایط برای قاچاق محصولات هموارتر خواهد شد.
 
حسن پور بیگلری در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم در برنامه ششم توسعه کشور به این امر مهم توجه جدی‌تری صورت گیرد زیرا هزینه‌های کشور باید از طریق مالیات تامین شود و بودجه نفت صرف امور زیرساختی شود.
 
طبیعی است که افزایش مالیات در هر زمینه‌ای افزایش قیمت را به دنبال دارد و در امر سیگار نیز افزایش مالیات محصولات دخانی نیز سبب می‌شود با افزایش قیمت کاهش مصرف را شاهد باشیم و در نتیجه از اثرات مخرب این ماده جلوگیری کنیم.
 
در بحث بررسی‌های لازم جهت کاهش مصرف سیگار باید توجه داشت که مجموعه‌ای از سیاست‌ها و راهکارها می‌تواند کارساز باشد و تنها افزایش مالیات نمی‌تواند چندان اثربخش واقع شود و باید در نظر داشت تمامی ساز و کارها هماهنگ با یکدیگر انجام شود تا دستیابی به هدف اصلی میسر باشد.
 
امروزه قسمت اعظمی از درآمد ملی برای خرید سیگار غیرایرانی از کشور خارج می‌شود؛ این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که حدود 15 هزار نفر در شرکت دخانیات شاغل هستند و باید در نظر گرفت که اعمال سیاست‌های غلط به صنعت دخانیات داخلی لطمه‌ای وارد نکند و آن را به چالش نکشد.
 
پس توجه به تمامی جوانح برای رسیدن به این امر مهم بسیار بحث برانگیز و قابل تامل است زیرا هر گونه کم‌توجهی در این زمینه می‌تواند نتیجه‌ای عکس را به دنبال داشته باشد.
 
اما توجه به این نکته ضروری است که پرونده مالیات سیگار همچنان باز است و در برنامه ششم توسعه رسیدگی به این امر مهم به طور جدی‌تر انجام خواهد گرفت.
 
انتهای پیام/ 4030
https://www.asrehamoon.ir/vdcjiiem.uqemozsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما