> آیا پذیرفتن اجرای پروتکل الحاقی به معنای بازرسی آژانس از مراکز نظامی و دفاعی کشور خواهد بود؟منظور از بازرسی های اضافی در توافق نامه چیست؟ | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۱۲
هجده تشکل دانشجویی دانشگاه‌های استان سیستان و بلوچستان طی نامه‌ای به دکتر ظریف، وزیر امور خارجه هفت سوال در رابطه با توافق صورت گرفته در لوزان را مطرح کردند.
آیا پذیرفتن اجرای پروتکل الحاقی به معنای بازرسی آژانس از مراکز نظامی و دفاعی کشور خواهد بود؟/منظور از بازرسی های اضافی در توافق نامه چیست؟
به گزارش سرویس سیاسی عصر هامون، به نقل از مطالبه‌گر، هجده تشکل دانشجویی دانشگاه‌های استان سیستان و بلوچستان طی نامه‌ای به دکتر ظریف، وزیر امور خارجه هفت سوال در رابطه با توافق صورت گرفته در لوزان را مطرح کردند.

متن کامل این نامه به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم

وزیر محترم امور خارجه جناب آقای دکتر ظریف

با عرض سلام و خسته نباشید و تشکر ازتلاش های بی پایان شما درجهت احقاق حق ملت شریف ایران در مذاکرات لوزان و آرزوی موفقیت در آینده

با توجه به انتشار متن بیانیه ی لوزان،جامعه ی دانشجویی استان سیستان و بلوچستان با مطالعه ی چندین وچند باره ی متن بیانیه و بررسی اظهارات اخیر مقامات طرفین مذاکره کننده، در بعضی از زمینه ها ابهاماتی دارند که از جنابعالی خواهشمند ایم به چند سوال جهت شفاف سازی ابهامات پاسخ دهید؛ بدیهی است با توجه به اعتماد ملت شریف ایران و در پی آن جامعه ی دانشجویی به تیم مذاکره کننده قطعا پاسخ های جنابعالی روشن کننده و باعث رفع ابهامات خواهد بود.

۱- با توجه به اینکه ایران عضو معاهده ی ان پی تی است،میزان دسترسی آژانس بین المللی اتمی به تاسیسات هسته ای به چه میزان خواهد بود؟ با توجه به اینکه دراظهارات آمده است ایران یک رژیم بازرسی اضافه پذیرفته است،منظور ازاین بازرسی های اضافه چیست؟

۲- آیا پذیرفتن اجرای پروتکل الحاقی به معنای بازرسی آژانس از مراکز نظامی و دفاعی کشور خواهد بود؟

۳- با توجه به اینکه در متن توافق آمده است که فردو به مرکز فیزیک فناوری تبدیل شده و مواد شکافت در فردو نخواهد بود، منظورتان از فعال بودن تمامی مراکزهسته ای کشور چیست؟ آیا کارکرد مجموعه ی عظیم فردو با۱۰۰۰ سانتریفیوژ همان کارکرد تحقیقاتی در آزمایشگاه های معمولی است؟

۴- راکتور آب سنگین اراک در چه مدت زمانی طراحی و بازسازی خواهد شد؟.

با توجه به تجربه تلخ توافقات گذشته با غرب و این واقعیت که آنها طبق تفسیر خودشان از بندهای توافق نامه عمل می کنند چند ابهام در زمینه تحریم ها وجود دارد :

۱- طرف مقابل از واژه هایی همچون تخفیف در تحریم ها ،تسکین در تحریم ها استفاده می کند و در متن انگلیسی بیانیه هیچ حرفی از لغو تحریم ها زده نشده است و اعلام شده که تحریم ها بعد از زمان آماده سازی ایران (۴ماه تا ۱سال) به تعلیق در خواهد آمد، حال سوال این است که تحریم ها دقیقا به چه صورت رفع و به چه میزان لغو خواهد شد؟

۲- در بعضی از اظهارات آمده است که تنها ۳۰%تحریم ها مربوط به فعالیت هسته ای است دقیقا کدام تحریم ها بعد از حصول توافق احتمالی دست نخورده باقی می ماند؟

۳- آیا لغو تحریم های شورای امنیت منوط به اجرای پی ام دی توسط کشورمان خواهد بود؟

در آخر از خداوند منان موفقیت حضرتعالی و تیم مذاکره کننده را مسئلت داریم

رونوشت به:

جناب آقای صالحی ریاست محترم سازمان انرژی اتمی

امضا کنندگان

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان سیستان و بلوچستان

جامعه اسلامی دانشجویان زابل

جنبش عدالتخواه دانشجویان زابل

بسیج دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان

بسیج دانشجویی دانشگاه ملی زابل

بسیج دانشجویی دانشگاه ولایت ایرانشهر

بسیج دانشجویی دانشگاه چابهار

بسیج دانشجویی دانشگاه خاش

بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زاهدان

بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور زاهدان

بسیج دانشجویی دانشگاه هاتف زاهدان

بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زابل

بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زابل

بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور زابل

بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قرآنی زابل

بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور خاش

بسیج دانشجویی دانشگاه سلامت خاش انتهای پیام/7250 https://www.asrehamoon.ir/vdcfv0dv.w6detagiiw.html
منبع : مطالبه گر
نام شما
آدرس ايميل شما