ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> کتابخانه‌ میوه ای روستای سنگان بهترین مکان برای پر کردن اوقات فراغت جوانان روستایی | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۰۴
با وجود اینکه نهادینه‌سازی مسئله مطالعه با عنوان یک فرهنگ مستقل در سطح جامعه به ویژه میان جوانان و نوجوانان که بیشتر از گروه‌های اجتماعی دیگر نیازمند فراگیری علوم، فنون و کسب اطلاعات است، در جامعه کنونی ما مورد برخی بی‌مهری‌ها، بی توجهی‌ها و بعضاً اشتباهات قرار می‌گیرد.
کتابخانه‌ میوه ای روستای سنگان بهترین مکان برای پر کردن اوقات فراغت جوانان روستایی
کتابخانه‌ میوه ای روستای سنگان بهترین مکان برای پر کردن اوقات فراغت جوانان روستایی
به گزارش عصر هامون،گسترش موج کتابی‌خوانی و انس با دریچه فرهنگ بشری که همان کتاب و مطالب مختلف است، از یک نگاه نیازمند زمینه‌سازی مناسب و از طرفی هم وابسته به تمهیدات و چارچوب‌های از پیش تعیین شده است.

«کتاب باید وارد زندگی مردم شود» و این باید ضرورت و لزوم تحقق این امر را در کلام انقلاب می‌نماید و شاید از اثرات همین «باید» است که در طی چند سال اخیر، هر مجموعه و تشکلی دستی بر آتش فرهنگ دارد تلاش کرده است تا در جهت توسعه و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی قدمی برداشته باشد. هر چند شاید این تلاش آن طور که باید سنجیده و حساب شده نباشد و عملاً در طرح‌هایی مثل «کتاب اتوبوس» و «کتاب مترو» با شکست رو به رو شود.

اگر چه این ناکامی چندان عجیب نیست، چرا که به بنا به فرموده رهبر انقلاب عرصه فرهنگ، خاکریز فتح نشده انقلاب است و چه بسا این آزمون و خطا برای فتح این خاکریز دور از ذهن نباشد.

با این حال اهالی این جبهه هنوز در پی آزمودن طرح‌های فرهنگی خود هستند. نواب کرد در روستای سنگان از توابع شهرستان خاش حرکتی را آغاز کرد، و نخستین کتابخانه روستایی را در این استان راه اندازی کرد .

برای ایجاد این حرکت تنها یک فکر سالم و شوق فرهنگی و کتابخوانی بی آلایش و عزمی مصرانه لازم بود که نواب کرد در خود دید.

نواب بدون آنکه از کسی توقع داشته باشد به فکر مرتفع ساختن نیاز و علاقه خود افتاد تا ثابت کنند که قطعه مفقوده فرهنگ سازی تنها بودجه و امکانات نیست بلکه یک ذهن خلاق و دلی مشتاق است.

نواب کرد در سال ۱۳۸۰ قطعه زمینی شخصی داشت و در آن کتابخانه ای روستایی کوچکی در روستای سنگان از توابع شهرستان خاش ساخت و از هر طریقی که می توانست یکسری کتب آموزنده را در آن جمع آوری کرد .

نواب کرد رئیس کتابخانه عمومی شهرستان خاش در خصوص داستان احداث این کتابخانه روستایی گفت :‌ من هر روز کتابها را جمع می کردم و بر روی زین موتور خود می گذاشتم و به روستاهای اطراف می رفتم و هر کسی که شوق کتابخوانی داشت را به عضویت کتابخانه در می آوردم و از آنان سوال می کردم چه کتابهایی و با چه موضوعاتی را بیشتر دوست داربد و دو روز بعد که می آمدم آن کتابهای درخواستی را با خودم برای آنان می آوردم و به امانت تحویل آنان می دادم ، این کار را هر دو روز در روستاهای اطراف انجام می دادم و کتاب تحویل می گرفتم و مجدداً کتاب درخواستی را سری بعد با خودم می آوردم .

وی افزود : روزها گذشت و من کتابها را به روستاها می بردم تا اینکه در سال ۱۳۸۲ تصمیم گرفتم کتابخانه ای با وسعت بزرگتر و نیز امکانات و شرایط بهتر احداث کنم ، برای این کار نیاز به زمین بزرگتر و نیز سرمایه داشتم هر کاری که می کردم مسئولان مساعدت نمی کردند ، کلی نامه زدم و پیگیر شدم اما پاسخ و نتیجه ای نداشت ...

وی تصریح کرد : یک روز در فرمانداری خاش جلسه ای برگزار گردید و من شنیدم که در آن جلسه مدیرکل بنیادمسکن حضور دارد ، تصمیم گرفتم که به حضور ایشان بروم و درخواست زمین کنم .

وی ادامه داد : یه سرعت خودم را به فرمانداری رساندم ، وارد فرمانداری که شدم من را اجازه ورود به جلسه را ندادند ، من نیز با سماجت و پافشاری وارد جلسه شدم ناگهان همه ی شرکت کنندگان در جلسه متوجه حضور ناگهانی من شدند و جلسه قطع شد ، پرسیدم مدیرکل بنیادمسکن چه کسی هستش ؟‌ یک نفر به من پاسخ داد که من هستم درخدمت شما هستم ، من با عجله رفتم کنار وی ایستادم و ماجرا را برای وی گفتم و گفتم که من یک قطعه زمین بزرگ می خواهم برای ساختن کتابخانه روستایی ، که ایشان با خوشحالی به معاون خودش گفت یک قطعه زمین برای ساخت کتابخانه روستایی به وی اهدا کنید .

نواب تصریح کرد :‌ روز بعد تعدادی از مسئولین به همراه مدیرکل بنیاد مسکن آمدند و یک قطعه زمین را مشخص کردند و برای احداث کتابخانه اهدا کردند . من از فردای همان روز دنبال کارهای ساخت آن بودم و نامه ای برای مقام معظم رهبری مبنی برکمک به ساختن این کتابخانه ارسال کردم طی مدت ۲ ماه بعد پاسخ نامه از طرف رهبر آمد که باید برای ساخت این کتابخانه به سپاه مراجعه می کردم و از بسیج مهندسین کمک می گرفتم که من نیز به بسیج مهندسین رفتم و یک مهندس جهت ساخت این کتابخانه به من معرفی شد .

وی بیان داشت : از یک هفته بعد ساخت این کتابخانه آغاز شد و طی مدت ۶ ماه کار ساخت این کتابخانه به پایان رسید ، حال فقط تجهیز این کتابخانه اعم از کتاب ، قفسه و میز باقی مانده بود ، من در آن زمان در اداره ارشاد اسلامی خاش نیز فعالیت می کردم و از این طریق توانستم این کتابخانه را تجهیز کنم .

وی با اشاره به این مطلب که فضای کتابخانه باید فضای آرامش بخش و جلب کننده باشد ، افزود : من تصمیم گرفتم که در این کتابخانه از محصولات و میوه های کشاورزی روستای سنگان نیز استفاده کنم و با وجود اینکه کشاورزی شغل پدرم بود و من نیز به کشاورزی علاقه داشتم نهال های میوه های مختلف را در این کتابخانه کاشتم و از آن پس اسم این کتابخانه را ” کتابخانه ای میوه ای و با این شعار که کتاب بخوانید و میوه بخورید ” گذاشتم ، که زمانی که افراد برای خواندن کتاب به این کتابخانه می آیند فضای دلنشین و سرسبز باشد و این کار را برای فرهنگ سازی و نیز جلب افراد به طرف کتابخانه و کتابخوانی انجام دادم .

ketabmeveh (۶)وی اذعان داشت : این کتابخانه اصل فعالیت خود را از ابتدای سال ۱۳۸۳ آغاز کرد و روزانه ده ها نفر از روستاییان که بیشتر آنان کودکان و نیز گاهی اوقات حتی کشاورزان بودند برای دریافت کتاب مراجعه می کردند .

نواب کرد خاطر نشان کرد : من تاسال ۱۳۹۱ مسئول این کتابخانه روستایی بودم که در همین سال کتابدار نمونه شدم و به سمت مسئول کتابخانه شهر منصوب شدم .

ketabmeveh (۷)

وی بیان داشت : عرصه فرهنگ همواره بر تمام حوزه‌ها تأثیر گذار بوده و بر این اساس باید توجه ویژه‌ای به این حوزه از سوی دست‌اندرکاران صورت گیرد.

وی تصریح کرد : تمام افراد در جامعه موظف هستند تا با مطالعه هر چه بیشتر کتاب عرصه را برای پیشبرد اهداف فرهنگی مهیا کنند و موجب آشنایی بیشتر جامعه با متون و ارزش‌های علمی و معنوی برای مقابله با تهدیدات و شبهه‌انگیزی‌های دشمنان شوند.

مسئول کتابخانه عمومی شهرستان خاش اظهار داشت : کتابخانه‌ها به عنوان یکی از پایگاه‌های اصلی فرهنگی، مکان مناسبی برای پرکردن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان است.

وی ادامه می‌دهد: کتاب بهترین گزینه برای پر کردن اوقات فراغت است زیرا با آگاهی‌بخشی به جامعه سبب ارتقای فرهنگ عمومی می‌شود.

ketabmeveh (۸)

وی یادآور شد : کتاب آگاه ترین و بهترین دوستی است که افراد می توانند داشته باشند و این دوست هرگز به انسان ضربه نخواهد زد و بر علم انسان نیز می افزاید .

این مسئول تصریح کرد : باید بکوشیم با برنامه‌های ابتکاری و فرهنگ‌سازی نوجوانان و جوانان استان را به سمت کتاب و کتابخوانی سوق داده و با اجرای فعالیت‌های فرهنگی کتابخوانی را در بین اقشار مختلف مردم اشاعه دهیم.

وی در پایان با اشاره به این که کتابخوانی برای پر کردن اوقات فراغت جوانان در فصل تابستان بسیار مناسب و ضروری است، بیان کرد: کتابخانه‌ها به عنوان یکی از پایگاه‌های اصلی فرهنگی، مکان مناسبی برای پرکردن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان است.

در ادامه خبرنگار ما با تعدادی از افرادی که در کتابخانه حضور داشتند گفتگویی انجام داده است:

* کتاب به انسان کمال می‎بخشد

یک دختر جوان که همراه خواهر خردسال خود در حال برداشتن کتاب از قفسه های کتابخانه بود نظرم را به خود جلب می‎کند جلو می‎روم و درباره چگونگی گذراندن اوقات فراغتش از او می‎پرسم؛ خانم ریگی معتقد است که فراغت را باید به دیده فرصت نگاه کرد و برای تمام اوقات آن مدیریتی شایسته داشت.

این جوان ۱۸ ساله «همنشینی با کتاب» را با ارزش‎ترین چیز برای پر کردن اوقات فراغت عنوان می‎کند و می‎افزاید: جوانان این روزها کمتر به کتاب بها می‎دهند و اکثر وقت خود را با تفریحات بیهوده، بی‎هدف و یا تماشای تلویزیون به بطالت می‎گذرانند که باید این مسئله از سوی خانواده‎‎ها و مسئولان جدی‎تر گرفته شود.

ketabmeveh (۲۱)

* از دنیای کتاب می‎توان به دنیای تجربیات دیگران سفر کرد

محمدامین برزگر نوجوان ۲۰ ساله خاشی معتقد است که از دنیای کتاب می‎توان به دنیای تجربیات دیگران سفر کرد، راهی که انسان گاهی از طریق دَه، بیست یا سی سال می‎تواند به دست آورد از طریق مطالعه کتاب می‎تواند در مدت کمتری به آن برسد.

محمد امین می‎افزاید: به نظر من، خرید کتاب هزینه نیست چون در قبال مبلغی اندک می‎توان به بسیاری از تجربیات چندین ساله که هزینه‎های هنگفت و عمر زیادی برای آن صرف شده دست پیدا کنیم، در مجموع مطالعه را یک مسیر روشن می‎بینم که جز خوشبختی چیز دیگری به دنبال ندارد.

ketabmeveh (۱۴)

* معلمان در بالا بردن بنیه علمی نقش‎آفرین هستند

یک معلم روستایی نیز با بیان اینکه فرهنگ مطالعه باید در جامعه رشد یافته و تقویت شود، متذکر شد: جامعه‎ای می‎تواند به پیشرفت برسد که از توان علمی بیشتری برخوردار باشد بنابراین اگر می‎خواهیم به اقتدار کشورمان کمک کنیم باید به درس و مطالعه بیشتر بها دهیم.

نادر کرد سنگانی با تاکید بر اینکه معلمان در بالابردن بنیه علمی نقش‎آفرین هستند، ابراز داشت: باید با ترفندهای مختلف و جذاب دانش‎آموزان را به فرهنگ مطالعه ترغیب کنیم که ارائه سی‎دی‎های آموزشی، علمی، دینی، فرهنگی، اخلاقی و … در جامعه ما کم نیستند فقط باید مربیان عزم جدی داشته باشند و متربی را در راستای مسیر درست هدایت کنند آن وقت می‎توان به آنچه مطلوب است دست یافت.
انتهای پیام/۹۰۳۱ https://www.asrehamoon.ir/vdcd.s092yt059a26y.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما