تاریخ انتشار :يکشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۰۶
مدیر جهادکشاورزی خاش گفت: کار گرده‌افشانی( مچ یوار) بیش از چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از نخیلات بارور شهرستان خاش از اواخر فروردین‌ماه آغاز و تا اواخر اردیبهشت‌ماه ادامه دارد.
گرده‌افشانی بیش از ۴۵۰۰ هکتار از نخیلات شهرستان خاش آغاز شد
گرده‌افشانی بیش از ۴۵۰۰ هکتار از نخیلات شهرستان خاش آغاز شد
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از تفتان ما،امان الله طوقی  با بیان اینکه کار گرده سطح زیر کشت نخیلات این شهرستان بیش از هفت هزار و ۸۰۰ هکتار است که چهار هزار و ۵۰۰ هکتار نخیلات بارور و سه هزار و ۳۰۰ هکتار غیر بارور است.
وی افزود:‌ از هفت هزار و ۸۰۰ هکتار نخلیات خاش حدود شش هزار هکتار مربوط به منطقه مرزی روتک می باشد که عمده آن به صورت دیم بوده و محصول آن بخاطر شرایط آب و هوایی منطقه از کیفیت بسیار مناسبی برای نگهداری و بسته بندی برخوردار است که علاوه بر مصرف داخلی به پاکستان، افغانستان و کشورهای حوزه خلیج فارس نیز صادر می شود.
طوقی تصریح کرد: برداشت خرما( هامین) ابتدا از منطقه روتک و از اواخر تیرماه آغاز و در مناطق ایرندگان و کارواندر نیز تا پایان شهریور ادامه خواهد داشت.
طوقی خاطرنشان کرد: در سال جاری تعداد ۳۰ هزار اصله نهال پاجوش خرما بین کشاورزان شهرستان خاش توزیع شده که سطح زیر کشت خرما را حدود ۲۰۰ هکتار افزایش خواهد داد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان خاش با بیان اینکه ارقام مختلف خرما از قبیل ربی، مضافتی، حلیله، زاهدی، زردان و کروچ در شهرستان خاش کشت شده است، اظهار کرد: پیش بینی می شود در فصل برداشت که از تیرماه و از منطقه گرمسیر روتک آغاز می شود بیش از ۱۰ هزار تن خرما برداشت و به بازار مصرف عرضه شود.
وی اذعان کرد: شهرستان خاش بخاطر تنوع آب و هوایی و اقلیم مناسب به ایران کوچک شبیه است، بطوریکه در روستاهای حاشیه تفتان انواع میوه های سردسیری از قبیل زردآلو، هلو، گردو، بادام و در منطقه ایرندگان انواع مرکبات و خرما و همچنین در دشت وسیع گوهرکوه و منطقه پشتکوه باغات بزرگ پسته است.
وی گفت: علاوه بر این محصولات، محصولات دیگری همچون برنج، گندم، ذرت، دانه های روغنی، زیره، کنجد، انواع سبزی و صیفی و حتی زعفران در این شهرستان کشت می شود.
مدیر جهادکشاورزی خاش با بیان اینکه عملکرد خرمای دیم حدود ۵/۱ تن در هکتار و خرمای آبی بین چهار تا شش تن است، افزود: با توجه به ارزآوری محصول خرما و شرایط مناسب آب و هوایی برای توسعه این میوه باارزش ومفید دولت حمایتهای ویژه ای رادردستورکارقرارداده است.
وی اذعان کرد: آفت عمده نخیلات بارور خاش، سوسک شاخک دار است که هر سال نخلداران با آغاز فصل بهار به منظور دفع این آفت، عملیات گرده افشانی(مچ یوار) را به مدت یک ماه در نخلستان ها انجام می دهند.
طوقی گفت: بیش ازچهارهزار نفر عملیات گرده افشانی نخیلات(مچ یوار) و برداشت خرما(هامین) از نخلستان های شهرستان خاش در سال جاری را برعهده دارند.
مدیر جهاد کشاورزی خاش با اشاره به کیفیت بالای خرمای تولیدی این شهرستان، اظهار کرد: خرمای نوع”ربی” منطقه مرزی روتک از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است به طوری که به صورت بسته بندی شده به سایر استان ها و کشورهای پاکستان و افغانستان صادر می شود.
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdcb0ab0.rhbz9piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما