تاریخ انتشار :دوشنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۵۸
در این نشست محمد اشرف غنی با تاکید بر توسعه روابط تجاری ایران و افغانستان اظهار کرد: به دنبال این هستیم که روابط تجاری‌مان با ایران به صورت دو طرفه باشد و هر شش ماه یکبار برنامه‌های مختلف برای آینده تجارت‌مان در اتاق مشترک مورد بررسی قرار گیرد.
تشکیل اتاق مشترک تجاری افغانستان و ایران
تشکیل اتاق مشترک تجاری افغانستان و ایران
به گزارش سرویس اقتصادی عصرهامون،رییس جمهوری افغانستان از تشکیل اتاق مشترک تجاری افغانستان و ایران خبر داد و بر تسهیل روابط تجاری دو کشور تاکید کرد.
نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و افغانستان با حضور محمد اشرف غنی احمد زی رییس جمهوری افغانستان، غلامحسین شافعی رییس اتاق بازرگانی ایران، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و وزرای خارجه، مالی و معادن افغانستان صبح امروز- 31 فروردین‌ - در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
در این نشست محمد اشرف غنی با تاکید بر توسعه روابط تجاری ایران و افغانستان اظهار کرد: به دنبال این هستیم که روابط تجاری‌مان با ایران به صورت دو طرفه باشد و هر شش ماه یکبار برنامه‌های مختلف برای آینده تجارت‌مان در اتاق مشترک مورد بررسی قرار گیرد.
رییس جمهوری افغانستان ادامه داد: افغانستان کشوری است که باید در زمینه‌ صادرات مواد غذایی در رده‌ی اول باشد اما در حال حاضر در سال حدود چهار میلیارد دلار مواد غذایی وارد می‌کند که تبدیل افغانستان به یک صادر‌کننده اصلی مواد غذایی یکی از اهداف‌ ماست و در این زمینه می‌توانیم با ایران اهداف مشترکی داشته باشیم.
اشرف غنی همچنین از بخش خصوصی ایران دعوت کرد که در ایجاد زنجیره‌های ارزش با افغانستان وارد همکاری شود.
رییس جمهوری افغانستان بر تسهیل روابط تجاری و رفت‌وآمد بازرگانان و تجار دوطرف تاکید کرد و به ارائه‌ برنامه‌هایی برای حل مشکلات در این حوزه پرداخت.
در بخش دیگری از این نشست مشترک غلامحسین شافعی، رییس اتاق بازرگانی ایران ضمن خیرمقدم به رییس جمهوری افغانستان و هیات همراه اظهار کرد: امروز حضور جنابعالی در اتاق بازرگانی ایران پیام جدیدی دارد که هم‌اکنون ما در اتاق بازرگانی این پیام را درک می‌کنیم و با برداشتن گام‌های عملی سعی در تحقق اهداف مورد نظر خواهیم کرد.
وی همچنین از توسعه روابط تجاری و اقتصادی با افغانستان، برطرف شدن موانع گمرکی و تشکیل اتاق بازرگانی افغانستان و ایران استقبال کرد.
رییس اتاق بازرگانی ایران، تاسیس اتاق مشترک ایران و افغانستان را نقطه عطفی در توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی دو کشور ارزیابی کرد و افزود: امروز این اتاق مشترک در سه استان همجوار افغانستان در ایران شعبه دارد و برای بهتر انجام شدن برنامه‌ها و پروژه‌های توسعه لازم است که اتاق مشترک افغانستان و ایران نیز از سوی این کشور تشکیل شود.
توسعه گمرکات موضوع دیگری بود که از سوی شافعی مورد تاکید قرار گرفت.
به اعتقاد وی مرز یزدان می‌تواند در تسهیل روابط و کاهش هزینه های تجارت کمک قابل توجهی به دو کشور کند.
شافعی ادامه داد: افزایش ساعت کار گمرکات و ارائه تسهیلات لازم در رفت و آمد بازرگانان و فعالان اقتصادی دو کشور از دیگر لازمه‌های گذر از مسیر توسعه روابط اقتصادی است.
رییس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به شرایط کنونی، افزایش همگرایی بین ایران و افغانستان را راهی مؤثر در آینده اقتصاد منطقه ارزیابی و اظهار کرد: به طور قطع حضور رییس جمهور افغانستان در ایران پیامی را به دنبال دارد که ما می‌توانیم با برداشتن گام‌های عملی در راستای توسعه روابط دو کشور برداریم.
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdcb9sb0.rhbzspiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما