> نارضایتی نمایندگان مردم از عملکرد تئورسین خرده اشرار | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۱۵
عاقبت ناامنی‌ها سبب شد تا علی‌اوسط هاشمی، استاندار سیستان و بلوچستان به کمیسیون امنیت ملی مجلس احضار شود. البته وی معاونش را برای پاسخگویی به نمایندگان به خیابان بهارستان تهران فرستاد.
نارضایتی نمایندگان مردم از عملکرد تئورسین "خرده اشرار"
 به گزارش عصر هامون،این خبر توسط نماینده مردم سیستان علنی شد. سیدباقر حسینی طی گفتگویی اظهار داشت: علی‌اوسط هاشمی و دیگر اعضای امنیتی استان، برای ارائه توضیحات و گزارشی از اقدامات صورت گرفته در پی تحرکات تروریستی اخیر در مرزهای جنوب شرقی کشور، در جلسه کمیسیون حاضر می‌شوند.

علی‌اوسط هاشمی اما از ابتدای حضور در سیستان و بلوچستان در قامت یک تئوریسین امنیتی ظاهر شد. وی که تجربه کار در کردستان را در زمان دولت اصلاحات دارد؛ تلاش کرد با اتکا به این تجربه مسئله امنیت در سیستان و بلوچستان را نیز مدیریت و حتی به نوعی متحول کند.

البته سیاست‌های امنیتی هاشمی از همان ابتدا با موجی از مخالفت‌ها در میان کارشناسان سیاسی و امنیتی و بعدها در میان مردم روبه رو شد. اما در ادبیات امنیتی هاشمی استفاده از لفظ "خرده اشرار" برای تروریست‌های مرتبط با سرویس‌های اطلاعاتی بیش از همه مورد نقد قرار گرفت.مردم استان در تشییع جنازه شهدایشان به جای استفاده از لفظ خرده اشرار از واژه "تروریست وهابی" استفاده می‌کردند؛ ولی اوسط همچنان بر کلید واژه اختراعی خود اصرار داشت.
وی گرچه در برخی محافل از علت استفاده از این واژه به خصوص مطالبی را بیان کرده ولی افکار عمومی این واژه را هرگز نپسندید. در این میان برخی خانواده‌های شهدای ترور بیشتر از همه به این موضوع نقد داشتند. آنان استفاده از لفظ "خرده اشرار" برای قاتلین فرزندانشان را نمی‌پسندند. در اینجا باید به این خانواده‌ها حق داد زیرا فرزندان آنها را تروریست‌های وهابی به شهادت رسانده که از مشتی خرده اشرار بالاتر بوده و عملاً تروریست‌های اجاره ای صهیونیست‌ها محسوب می‌شوند. به همین دلیل از این منظر لفظ "خرده اشرار" بی‌شک واژه مناسبی نیست. البته استاندار برخی حوادث امنیتی را خرده شرارت نامید که این مسئله نیز افکار عمومی را جریحه‌دار کرد؛ زیرا شهادت ده‌ها نفر از نیروهای انتظامی و حتی مردم عادی از زمان سر کار آمدن دولت تدبیر و امید یک خرده شرارت محسوب نمی‎‌شد. هم به لحاظ انسانی و عاطفی این حوادث خرده شرارت نیست بلکه شرارت های بزرگ و غیرانسانی محسوب می‌شود. مردم معتقدند ده‌ها حادثه ضدامنیتی در سیستان و بلوچستان نامش خرده شرارت نیست بلکه شرارت هدفمند نام حقیقی آن محسوب می‌شود.

با این وجود عاقبت کمیسیون امنیت ملی مجلس که اکثریت آن از چهره‌های آشنا و با تجربه امنیتی تشکیل شده استاندار سیستان و بلوچستان هاشمی را احضار و به تعبیر دیگر تئورسین "خرده اشرار" را به نقد کشیدند.

این در حالیست که تعدادي از اعضاي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با یکی از رسانه‌ها از عملکرد تيم امنيتي حاکم بر سيستان و بلوچستان انتقاد کردند. سخنگوي کميسيون امنيت ملي مجلس گفت: پس از رخ دادن اتفاقات اخير در سيستان و بلوچستان، مسئولان امنيتي اين استان به منظور توضيح حوادث و يافتن راهکارهاي مناسب براي پيشگيري از اقدامات مشابه احتمالي در آينده، به کميسيون امنيت ملي مجلس احضار شدند اما متأسفانه اين جلسه از سوي مسئولان استان مورد استقبال خوبي قرار نگرفت.

حسين سبحاني‌نيا افزود: استاندار به عنوان نماينده عالي دولت در هر استان در سطح کلان بايد مسايل را پيگيري کند و حضور شخص استاندار نيز ضروري بود اما وي معاون امنيتي انتظامي خود را به عنوان نماينده به اين جلسه فرستاد.

وي تأکيد کرد: معاون امنيتي استاندار نيز توضيحاتي درباره حوادث اتفاق افتاده اخير مطرح کرد و راهکارهايي ارائه داد اما گفته‌هاي "علي‌اصغر ميرشکاري"، معاون امنيتي استاندار سيستان و بلوچستان اعضاي کميسيون را قانع نکرد و مقرر شد جلسه ديگري در آينده و با حضور خود استاندار برگزار شود.

سبحاني‌نيا با صراحت اعلام کرد که تأمين امنيت در اين استان جزو اولويت‌هاي کميسيون است و مسئولان استاني نيز بايد به طور جدي پيگير آن باشند اما در مجموع و طبق شرايط موجود مي‌توان گفت که عملکرد تيم امنيتي حال حاضر در سيستان و بلوچستان مورد سوال است.

عضو ديگر کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس نيز در گفتگو با یکی از رسانه ها گفته است: مرزهاي جنوب شرق کشور و امنيت سيستان و بلوچستان نيازمند طراحي يک ساز و کار و نقشه راه جدي است که در اين خصوص جلسات زيادي هم گرفته شده است.

سيدحسين نقوي افزود: براي مقابله با اشرار و کساني که ناامن کردن سيستان و بلوچستان را در سر دارند تصميمات خوبي در سطح کلان گرفته شده است؛ که واگذاري بخشي از مرزها به سپاه جزو مهمترين آنها است.

وي گفت: خوشبختانه عملکرد سپاه در حفظ و حراست از مرزها موفق بوده و براي اينکه به حد ايده آل برسد نيازمند اين است که مسئولان امنيتي سيستان و بلوچستان نيز پاي کار باشند و اعتقاد کامل به تأمين امنيت استان داشته باشند.

وي تصريح کرد: با وجود اين که جلسات برگزار شده و تدابيري هم اتخاذ شده و تأکيد کميسيون امنيت ملي مجلس بر تأمين امنيت اين استان، استاندار و مسئولان امنيتي سيستان و بلوچستان در اين حوزه جديت لازم را ندارند و در چنين جلساتي يا حضور پيدا نمي‌کنند يا نماينده اعزام مي‌کنند.

سخنگوي کميسيون امنيت ملي مجلس خاطرنشان کرد: پاکستان سال‌هاست که به آشيانه گروه‌هاي تروريستي تبديل شده و بخش عمده ناامني‌هاي موجود در سيستان و بلوچستان به دليل ضعف امنيتي و حفاظتي از سوي اين کشور است که تاکنون با وجود جلسات متعددي که ميان دو کشور صورت گرفته هنوز پاکستان نتوانسته اقدام مؤثري انجام دهد.

عضو هيئت رئيسه کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس نيز در اين باره گفت: تأمين امنيت مردم سيستان و بلوچستان بايد در صدر برنامه‌هاي استاندار قرار گيرد و اگر امنيت به طور کامل تضمين شود؛ طبيعتاً رشد و توسعه استان نيز سرعت دو چنداني مي‌گيرد.

حسيني با اشاره به برگزاري جلسه برگزار شده کميسيون امنيت ملي مجلس افزود: در شرايط کنوني لازم بود تا معاون امنيتي وزير کشور به سيستان و بلوچستان سفر کند و مسايل امنيتي مورد بررسي قرار گيرد.

وي خاطرنشان کرد: معاون امنيتي- انتظامي استاندار در اين جلسه خواستار تامين امنيت تک بعدي بود که با شرايط موجود، اين خواسته منطقي نيست. در حال حاضر شرايط اين کار وجود ندارد چون زيرساخت لازم فراهم نيست، پاسگاه‌هاي مرزي به طور کامل احداث نشده و نيازمند راه‌اندازي برجک‌هاي زيادي هستيم و تا زماني که بساط گروهک‌هاي تروريستي به طور کامل برچيده نشده؛ امکان اجراي چنين خواسته‌اي دور از انتظار و اجرا است.

نماينده مردم سيستان در مجلس، گفت: سپاه پاسداران با توجه به در اختيار داشتن نيروهاي بسيجي در مرزها توانسته است نقش مؤثري را ايفا کند. وضعيت امنيت موجود در سيستان و بلوچستان در خور شأن و مقام مردم اين استان نيست و تمام دستگاه‌هاي دخيل در اين حوزه بايد فعال‌تر و جدي‌تر عمل کنند و شخص معاون امنيتي انتظامي استاندار نيز تا امروز عملکرد مطلوبي از خود ارائه نکرده است.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcdk909.yt05z6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مرتضی
از این استان برود .