ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> مهریه های سنگین ،اثبات عشق یا پشیمانی | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۶
امروزه مهریه های بالا در ازدواج عاملی برای ضمانت خوشبختی دختر،ترساندن داماد از بکار بردن واژه طلاق،پُز دادن وکلاس گذاشتن خانواده ها برای هم شده است غافل از اینکه مراجعه به دادگاه های خانواده نشان می دهد مهریه بالا هرگز باعث خوشبختی نیست وگاهی کار به جایی می رسد که مهرم حلال ،جانم آزاد در بسیاری از خانواده هاتعبیر می شود.
مهریه های سنگین ،اثبات عشق یا پشیمانی
مهریه های سنگین ،اثبات عشق یا پشیمانی
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از زاهدانه ،چند سال زندگی مشترک،چند سال سوختن وساختن؛گاهی اوقات در راهروی دادگاه خانواده مراجعانی را می بینی که در نگاه اول فکر می کنی برای رسیدگی به اختلافات کوچکی برای گرفتن مشاوره به این مرکز آمده اند.اما وقتی پای صحبت هایشان می نشینی متوجه می شوی پای یک زخم کهنه در میان است.زخمی که حالا پس ازچندسال زندگی مشترک حسابی چرکین شده است وقابل تحمل نیست.
لیلا زنی 35 ساله است که همراه مادرش به دادگاه خانواده برای اجرای حکم طلاق آمده است در حالی که کبودی چهره اش را مخفی می کند،می گوید: مهریه بالا خوشبختی نمی آورد،زندگی ام بیشتر از پنج سال دوام نیاورد.رضا همکلاسی دوران دانشجویی ام بود،روزی که به خواستگاری من آمدآنچنان هردویمان ذوق وشوق داشتیم که پیشنهادات خانواده ها را بدون در نظر گرفتن عواقب آن قبول کردیم.یکی از این پیشنهادات،مهریه 750 عدد سکه بهار آزادی من بود که بنا به درخواست پدرم ورسم ورسوم خانوادگی مان،خانواده رضا را قبول کردند.
یادم می آید پدر رضا مخالف این میزان مهریه بود ولی خانواده من در جواب آنها می گفتندخداوند به این دو جوان خوشبختی عطا کند مهریه را چه کسی داده وچه کسی گرفته است؟بالاخره با ریش سفیدی وهزار چک وچانه مهریه ام 500 عدد سکه تمام بهار آزادی شد.
اوایل زندگی خوب وشیرینی داشتیم اما رفته رفته رضا از من ایراد می گرفت و مدام سرکوفت می زدکه کسی مهریه بالا درخواست می کندکه کار خانه داری وهمسرداری هم یاد داشته باشد نه تو که عُرضه هیچ کاری را به درستی نداری! این کش مکش ها ودعواها ادامه داشت تا جایی که دعوای ما با کتک زدن من توسط رضا ختم می شد.
زخم زبان ها ونیش وکنایه های رضا تمامی نداشت واحترام بین ما کمرنگ شده بود،مدام به خانواده ام سرکوفت می زدکاش بجای درخواست مهریه بالا به دخترتان خانه داری وآداب زندگی را یاد داده بودید.صبرم تمام شده اما اکنون طلاقم نمی دهد!
می گوید یا درخواست طلاق را خودت بده یا تاآخرعمر که موهایت مانند دندانهایت سفید شود باید این اوضاع را تحمل کنی.دیگرتحمل ندارم مهرم حلال جانم آزادطلاقم را بدهد. وقتی از کنارش بلندشدم گفت خواسته ای از شما دارم به چشمان والدینش خیره شد وادامه داد به خانواده ها و بزرگترها اطلاع رسانی تا ملاک انتخاب داماد را اخلاق ،فرهنگ وایمان او قرار دهند نه قبول کردن تعداد سکه ومهریه های بالا،تا کمتر شاهد پرپر شدن گلهای نشکفته زندگی خود باشند.
امروزه مهریه های بالا در ازدواج عاملی برای ضمانت خوشبختی دختر،ترساندن داماد از بکار بردن واژه طلاق،پُز دادن وکلاس گذاشتن خانواده ها برای هم شده است غافل از اینکه مراجعه به دادگاه های خانواده نشان می دهد مهریه بالا هرگز باعث خوشبختی نیست وگاهی کار به جایی می رسد که مهرم حلال ،جانم آزاد در بسیاری از خانواده هاتعبیر می شود.مهریه هایی که بر گردن مرد با مُهر عندالمطالبه بودن حک می شود وعلت چشم وهم چشمی این روزهای مجالس عقد وعروسی شده است.از تعدادسکه های بالا وارقام نجومی آن شروع می شودتا هزار شاخه گل رز سیاه وبال مگس والبته نیمی از اعضای بدن داماد که به تازگی در میان جوانان رواج پیدا کرده است.
کارشناس مشاوره مرکز مهر در خصوص اهمیت دادن به میزان مهریه در امر ازدواج می گوید: تعیین مهریه ازدواج از سنت های نبوی است ونشانه صداقت ،علاقه ومحبت مرد به همسرش قلمداد می شود.
حمیرامهدوی فر ادامه می دهد: هردختر وپسری در ابتدا با عشق وعلاقه فراوان قدم به وادی پرپیچ وخم زندگی مشترک می گذارند وهدف هر دوی آنها زندگی مشترک طولانی و فارغ از واژه طلاق وجدایی می باشدوبرای رسیدن به این خواسته از پذیرش مهریه های سنگین که گاهی از طرف خانواده دختر پیشنهاد می شود،هراسی ندارندوگاهی خود نیز برای نشان دادن عشق وعلاقه ،مهریه سنگین برای همسرشان تعیین می کنند.اما پس از گذشت مدنی از زندگی مشترک،ادامه زندگی به مخاطره می افتد واینجاست که مسائلی که پیش از ازدواج کم رنگ وبی اهمیت جلوه کرده است ،چهره واقعی خود را نشان می دهد.
وی بیان می کند:هر چند مهریه های سنگین، ضمانت داشتن زندگی خوب وایده آلی نمی باشد اما حذف یانبود مهریه نیز زمینه مشکلات دیگری رافراهم می آورد و مردانی که به دنبال بهانه برای فروپاشی زنذگی خود می گردند،بسیار راحت و بی دردسر می توانند همسرخود راطلاق دهند وازدواج مجدد کنند.در این بین بسیاری از زنان که هیچ شغل و درآمدی برای تامین معاش خود ندارند دراجتماع مدرن بدون هیچ پشتوانه ای رها می شوند که خود بسترسازبسیاری از انحرافات اجتماعی را فراهم می آورد.
وی ادامه می دهد: مهریه نمی تواند شخصیت وهویت زن را تعریف کند اما خود نشان دهنده اهمیت واقدامی است که دین ما برای زنان درنظر گرفته ومحبت مرد رابه زن نشان می دهد. همان اندازه که حذف مهریه ویا مهریه های بسیار کم موجب بروز مشکلاتی در جامعه می شود ،مهریه های سنگین نیز زمینه مسائل ناگوار دیگری را فراهم می کند.
مهدوی بیان می کند: در این زمینه شاهدهستیم که اغلب مردانی که با فشار خانواده زن ،مهریه سنگینی را برای او تعیین کردند بعد از ازدواج،احساس امنیتوآرامش گذشته راندارند ومدام نگران این مسئله هستند که اگر اختلافی هر چند ناچیز بین خودوهمسرشان پیش آیدبامشکلات فراوانی روبرو خواهند شدومهریه پُتکی است که مدام بر سرآنها فرود می آیدو این مسئله در بعضی موارد راستی،صداقت ومحبت واقعی که باید بین زن ومرد حکمفرما باشد را به مخاطره می اندازد.
اودرپایان می گوید: مهریه می تواند پشتوانه مناسبی برای زنان بعدازطلاق باشد چرا که اعتماد کردن در شرایط فعلی جامعه بسیار سخت است ،اما مهریه بالا نمی تواند ضامن خوشبختی شود واگر در حدمتعارف ومعمولی باشد برای زوجها امنیت روانی را به همراه خواهد آورد وطرفین با اعتماد بیشتری می توانند زندگی کنند.
انتهای پیام/ 9031 https://www.asrehamoon.ir/vdciqyaq.t1ayp2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما