کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

طرح تحول سلامت سهم مردم از خدمات درمانی را به 10 درصد کاهش داد

خبرگزاری ايرنا , 15 ارديبهشت 1394 ساعت 13:00

رییس انجمن متخصصان داخلی ایران با بیان اینکه هزینه های درمان در کشور تا قبل از سال 93 با نرخ بیشتری نسبت به تورم بالا رفت و مردم را در مضیقه گذاشت ، گفت: اما طرح تحول سلامت توانسته است تا سهم مردم از خدمات درمانی را به 10 درصد و در مواردی به کمتر کاهش دهد.


به گزارش سرویس سلامت عصرهامون،دکتر ایرج خسرونیا روز سه شنبه در بیست و ششمین کنگره سالانه جامعه پزشکان داخلی ایران اظهار کرد: این درحالی است که نتایج تحقیقات دانشگاه علامه طباطبایی و گروه اقتصاد دانشگاه الزهرا (س)در سال های 82 تا 92 حاکی است دو عامل افزایش هزینه های درمان و تورم در زندگی مردم تاثیر داشته است . در این سال ها تعداد افرادی که به دلیل هزینه های بالای درمان به زیر خط فقر سقوط کردند چند برابر شد.
وی توضیح داد: براساس این تحقیق ،سهم مردم از هزینه های درمانی از ابتدای سال 90 همزمان به قانون هدفمندی یارانه ها از 50 درصد به 70 و حتی در مواردی به 90 درصد در سال 91 رسید این در حالی است که طبق برنامه پنجم باید سهم مردم به 30 درصد کاهش می یافت.
خسرونیا ادامه داد: در سال های گذشته این پیش بینی روند معکوس پیدا کرد اما با کوشش مسئولان وزارت بهداشت در دولت یازدهم و تزریق بودجه به بیمارستان ها سهم مردم از خدمات درمانی به 10 درصد و در مواردی به زیر این میزان کاهش یافت.
** مطالبات جامعه پزشکان داخلی
خسرونیا یکی از مطالبات جامعه پزشکان داخلی را موضوع تعرفه های عنوان کرد و افزود: تعرفه پزشکی در برخی تخصص ها و درآمد گروهی از پرستاران و پزشکان افزایش یافت اما عده ای در مجلس و رسانه ها این افزایش تعرفه را نتوانستند تحمل کنند و برچسب های غیرواقعی به جامعه پزشکی زدند و مسائلی را مانند رومیز و زیرمیزی را مطرح کردند.
وی ادامه داد: اما با طرحی که مسئولان مربوط تهیه کردند و با راه اندازی سامانه 1690 برای دریافت شکایت های مردمی از پرداخت های غیرقانونی بسیاری از این سوظن ها برطرف شد و جامعه پزشکی نیز از این طرح استقبال کرد.
رییس انجمن متخصصان داخلی ایران در مورد شکایت هایی که از جامعه پزشکی مطرح شده است در مورد اظهار کرد: آمارها نشان می دهد که در چهار ماهی که از آغاز این طرح می گذرد از هر صدها هزار خدمات جامعه پزشکی که در سراسر کشور به مردم ارائه می شود فقط 2141 شکایت مطرح شده است که از این تعداد کارشناسان تنها 55 مورد را قابل بررسی تشخیص دادند و 33 پرونده برای بررسی و صدور حکم به مراجع ذیصلاح ارسال شد.
خسرونیا افزود: این آمارها نشان می دهد جامعه پزشکی که از گروهی فرهیخته تشکیل شده و 80 درصد آنها را گروه های نسخه نویس تشکیل می دهند مایل به تخلف نیستند و با کار شبانه روزی خود ارتزاق می کنند.
وی موضوع بیمه نشدن دانشجویان پزشکی را از دیگر مشکلات جامعه پزشکی عنوان کرد و گفت: فارغ التحصیلان غیر گروه پزشکی در سن 25 سالگی وارد بازار کار می شوند و شروع به اندوختن سرمایه می کنند اما بیشتر پزشکان در سن 35 تا 40 سالگی وارد بازار کار می شوند و در واقع تمام دوران جوانی خود را صرف کسب دانش پزشکی می کنند.
خسرونیا گفت: آن ها نه سابقه بیمه و نه سابقه پرداخت بازنشستگی دارند و حتی پزشکانی که در موسسه های خصوصی کار می کنند نه بیمه می شوند و نه از حق بازنشستگی بهره مند می شوند؛ همین امر سبب می شود که آنها در اثر مسائلی مانند بیماری، حادثه یا بسته شدن مطب به زیر خط فقر سقوط کنند.
وی اظهار داشت: لازم است دانشجویان پزشکی در طول آموزش رزیدنتی و فلو بیمه شوند و از آنها حق بازنشستگی کم شود تا با سابقه پرداخت بازنشستگی حدود چهار تا هفت سال فارغ التحصیل شوند.
وی ادامه داد: درخواست دیگر متخصصان داخلی از مسئولان امر که سال ها است مطرح شده اما گوش شنوا ندارد مربوط به انجام اندوسکوپی دستگاه گوارش توسط متخصصان داخلی است.
وی افزود: طبق پروتکل نوشته شده در انجمن ها که تاییده وزارت بهداشت را دارد متخصصان داخلی که مایلند در یک رشته فعالیت کنند باید شش ماه آخر را در بخش مربوطه آموزش ببینند و افرادی که می خواهند اندوسکوپی انجام دهند باید از طرف بخش های آموزشی دوره تکمیلی آن را بگذرانند و گواهی بگیرند.
وی ادامه داد: تبصره ای در این زمینه وجود دارد که متخصصان داخلی باید هر دو سال یکبار به یک انجمن خاص مراجعه و با پرداخت مبلغی تاییدیه تکراری بگیرند؛ این مسئله در هیچ گروه تخصصی سابقه ندارد، اساتیدی که سال ها در این زمینه فعالیت دارند چرا باید هر دو سال یکبار تاییده ای تکراری برای انجام اندوسکوپی دریافت کنند. بسیاری از جراحان بدون گذراندن دوره عمل اندوسکوپی را انجام می دهند
خسرونیا افزود: متخصصان داخلی درخواست تشکیل انجمن آندوسکوپیست های ایران با 550 نفر عضو را مطرح کرده اند اما با مخالفت مسئولان وقت وزارت بهداشت روبرو شد و مجبور شدند از وزارت کشور پروانه انجمن را دریافت کنند.
وی ادامه داد: همچنین بعضی از سازمان های بیمه گر از پرداخت هزینه اندوسکوپی به متخصصان داخلی خودداری می کنند و پرداخت آن را به داشتن گواهی صادر شده از آن انجمن حواله می دهند که امیدواریم این مسئله نیز با همراهی مسئولان برطرف شود.
**لزوم توجه به مسایل سالمندان
رییس انجمن متخصصان داخلی ایران گفت: در قرن 21 همراه با پیشرفت های پزشکی و بهبود زندگی جمعیت جهانی افزایش یافت.
به گونه ای که آمارهای منتشر شده در سال 2006 نشان می دهد از جمعیت جهان 500 میلیون نفر بالای 65 سال دارند و پیش بینی می شود تا سال 2030 این میزان به یک میلیارد نفر برسد.
خسرونیا افزود: طبق آمار سازمان ملل جمعیت بالای 60 سال ایران طی سال های 2005 تا 2011 از نظر سرعت رشد مقام سوم جهان را داشته است.
وی ادامه داد: سالمندی فرآیندی طبیعی است که نمی توان از آن جلوگیری کرد وهیچ دلیلی برای نگرانی از این پدیده وجود ندارد ومی توان با مراقبت های مناسب از این دوران لذت برد و آن را با سلامت پشت سر گذاشت.
خسرونیا اظهار کرد: در تمام دنیا برای سالمندان برنامه های طراحی شده است و از وجود آنها به عنوان مشاور و کارشناس در موارد مختلف استفاده می شود، در مهدهای کودک از آنها به عنوان قصه گو استفاده می شود و همچنین باشگاه های مخصوص آنها تاسیس شده است تا از بروز بیماری های گوناگون در آنها جلوگیری کند.
وی گفت : علاوه براین بیمارستان های مخصوص سالمندان راه اندازی شده و در پارک ها، صندلی مخصوصی برای آنها در نظر گرفته شده است و مسافرت های گروهی برای آنها برگزار می شود.
خسرونیا اظهار کرد: در کشور ما نیز اگر پیشگیری از بیماری های گوناگون سالمندان در نظر گرفته شود و برای آنان برنامه ریزی شود؛علاوه بر سالمندان وخانواده های آنها برای سازمان های بیمه گر و دولت نیز منعفت زیادی خواهد داشت و از صرف هزینه های بیمه درمانی آنها پیشگیری می شود.
خسرونیا با اشاره به رشد آلزایمردر ایران اظهار کرد: ایرانی ها از نظر ذهنی تنبل شده و از ورزش های فکری وذهنی فاصله گرفته اند؛ آلزایمر گروه زیادی از هموطنان ما را درگیر کرده است.
وی پیش بینی کرد: در آینده ای نه چندان دور ایران دارای 12 میلیون نفر افراد مسن خواهد بود که باید برای آنها بیمارستان مخصوص و پارک اختصاصی در نظر گرفت.
خسرونیا افزود: نگهداری یک سالمند حدود یک میلیون تومان درماه هزینه دارد که دولت حدود 400 هزار تومان آن را پرداخت می کند و بقیه را خانواده سالمندان باید پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه آمارها نشان می دهد که 50 درصد افراد سالمند تحت پوشش بیمه نیستند افزود: کمیته امداد امام خمینی (ره ) حدود 450 هزار سالمند و سازمان بهزیستی 60 هزار نفر سالمند تحت پوشش دارد و 11 هزار نفر در مراکر سالمندی نگهداری می شوند.
** اعتراض به سریال های تلویزیونی
خسرونیا گفت: جامعه پزشکان متخصص داخلی نسبت به نمایش سریال های سخیف که بر پایه به بازی گرفتن شان جامعه پزشکی معترض هستند.
وی افزود: جامعه پزشکی نیز مانند سایر اقشار جامعه بدون عیب و مشکل نیست اما اینکه در رسانه های جمعی گروهی برای وقت گذرانی و خوش گذرانی گروه پزشکی را به سخره بگیرند واعتماد مردم را از جامعه پزشکی سلب کنند برای ما قابل قبول و تحمل نیست .
خسرونیا ادامه داد: سریال های که در رابطه با جامعه پزشکی در دنیا ساخته می شود نکات مثبت و فداکاری های این جامعه را نمایش می دهد و نکات منفی آن را در کنار نکات مثبت با ظرافت مطرح می کند.
خسرونیا ادامه داد: اما در کشور ما بعضی از هموطنان وهنرمندان از این سریال دفاع می کنند و مسوولین نیز توجه ای به اعتراض های جامعه پزشکان نمی کنند.
وی با بیان اینکه در طول جنگ تحمیلی جامعه پزشکی با دادن شهدای و مجروحان فراوان به مردم خدمت رسانی می کردند افزود: ما از کارگردان ها گلایه نداریم بلکه از مسوولان وسایل ارتباط جمعی گلایه مند هستیم که مجوز پخش این گونه سریال ها را صادر می کنند.
انتهای پیام/4382


کد مطلب: 67807

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/67807/طرح-تحول-سلامت-سهم-مردم-خدمات-درمانی-10-درصد-کاهش

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir