تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۰۷
گزارش لحظه به لحظه از همایش "همدلی و همزبانی با محوریت بانکداری اسلامی"؛

مسائل بانکی جزو مشترکات فقهی شیعیان و اهل سنت است

با حضور جمعی از علمی شیعه و سنی همایش همدلی و همزبانی با محوریت بانکداری اسلامی در بانک انصار سیستان و بلوچستان برگزار شد.
مسائل بانکی جزو مشترکات فقهی شیعیان و اهل سنت است
مسائل بانکی جزو مشترکات فقهی شیعیان و اهل سنت است
به گزارش خبرنگار سیاسی عصر هامون، مدیرعامل شعب بانک انصار در سیستان و بلوچستان صبح امروز در همایش همدلی و همزبانی با محوریت بانکداری اسلامی اظهار داشت: در سالی که از جانب مقام معظم رهبری مزین به نام همدلی و همزبانی شده نخستین همایش " همدلی و همزبانی" با محوریت بانکداری اسلامی در بانک انصار سیستان و بلوچستان برگزار شد.
محمدرضا احمدی افزود: در این همایش که با حضور بزرگان فقهی و متخصصان بانکداری برگزار شده در خصوص مسایل و ابهامات بانکی که در بین مردم وجود دارد بحث و تبادل‌نظر می‌شود.
وی گفت: هیچ حرکتی بدون حمایت، همدلی و همزبانی نتیجه بخش نخواهد بود و باید با همدلی و همزمانی گام‌های مهمی را در ترویج بانکداری اسلامی برداریم.
وی افزود: رویکرد بانک انصار حل مشکلات و ابهامات در این زمینه است تا تمام مردم جامعه به شکلی از امکانات و خدمات نظام بانکداری اسلامی بهره‌مند شوند و شاهد رونق توسعه و کسب و کار در جامعه باشیم.
مدیرعامل شعب بانک انصار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه با توجه به موقعیت سیستان و بلوچستان، باید متناسب با شرایط این منطقه پرداخت تسهیلات بانکی صورت گیرد افزود: در اصول هیچ‌گونه مشکلی نداریم اما در نحوه اجرا مشکل وجود دارد و هدف از برگزاری این همایش برطرف کردن این مشکلات با حضور حجت‌الاسلام سیدعباس موسویان رئیس شورای فقهی بانک‌ مرکزی، صاحب‌نظران و علمای شیعه و سنی سیستان و بلوچستان است.

مسائل بانکی جزو مشترکات فقهی شیعیان و اهل سنت است
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: مباحث بانکی، عقود و ایقاعات جزو مشترکات امت اسلامی است.
آیت‌الله عباسعلی سلیمانی صبح امروز در نخستین همایش همدلی و همزبانی بانکداری اسلامی در بانک انصار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: مقرراتی که از سوی پیامبر مکرم اسلام(ص) دستاورد امت اسلامی است، به طور کلی در چهار بخش قابل عبادات، عقود، ایقاعات و احکام و سیاسات تقسیم می‌شود.
وی افزود: ترسیم مقررات اسلامی بر این مبنا از این باب است که یا جنبه و جهت شخصی دارد یا شئون ربطی و جهت ربطی دارد که یا ربط به خداست عبادات و یا ربط به جامعه و بشر و یا یکجانبه و یا در حوزه رفتار و اعمال است.
امام جمعه زاهدان با تاکید بر اینکه جامعه نیازمند به کار گرفتن عقود است، گفت: در اسلام مسائل عبادی عمدتا تاسیسی و تشریعی است و مسائل معاملاتی امضایی است برای اینکه جامعه بشر براساس نیاز‌ با مباحث معاملاتی سر و کار دارد و قبل از اسلام نیز همین امور متداول در بازار معاملات وجود داشت.
سلیمانی بیان کرد: امت اسلامی در مسایل امضایی مشترکات فراوانی دارند، تنها در عبادات کم و بیش اختلافاتی در بین مذاهب اسلامی وجود دارد.
وی گفت: در عرصه معاملات عقود، ایقاعات و مباحث بانکی جزو مسائل مشترک امت اسلامی است که باید در نحوه اجرا به تفاهم و تعامل برسیم و برگزاری اینگونه جلسات فرصت بسیار مهمی است تا بتوانیم در این زمینه بحث و تبادل‌نظر داشته باشیم تا بتوانیم با مشارکت خود، در سیستم بانکی تحول به وجود آوریم.
بانک‌ها سیستم اعتقادی اسلام را اجرایی کنند
مولوی اسماعیل‌زهی بانک‌ها را به در نظر گرفتن احکام اسلامی توصیه کرد و گفت: اگر سیستم اعتقادی اسلام در بانک‌ها به کار گرفته شود، نه تنها ضرر نخواهیم کرد بلکه سبب سوددهی فراوان نیز خواهد شد.
مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان در همایش همدلی و همزبانی با محور بانکداری اسلامی که امروز در سالن همایش‌های بانک انصار سیستان و بلوچستان برگزار شد؛ گفت: راه دین، راه اعتدال است و هرکس از این راه خارج شود، با چالش‌ها و مشکلات فراوانی روبه‌رو خواهد شد.
وی افزود: رباخواری ممکن است به ظاهر سبب سودمندی شود اما خداوند عذاب سختی را برای این گناه در نظر گرفته است، مثال ربا مانند بدنی است که در اثر بیماری چاق شده است اما از درون بسیار آزرده است.
مولوی اسماعیل‌زهی با اشاره به بحران اقتصادی جهانی، بیان کرد: ضرر و زیانی که تجارت جهانی در سال‌های اخیر متحمل شده است، ناشی از ربا است، بانک‌های جهانی غرق در ربا هستند و با همین روند بسیاری از کشورها را به دام انداختند و بانک‌ها را به ورشکستگی کشاندند.
وی تصریح کرد: فسادی که امروز در دنیا موج می‌زند در اثر فسق و گناه است، وقتی انسانی از خداوند روی برتابد، نه تنها خود او بلکه جامعه با مشکلات فراوان مواجه خواهد شد، پایه‌گذاران سیستم بانکداری دنیا کسانی بر اساس اعتقادات خود، آن را بنا نهادند و احکام اسلام را نادیده گرفته‌اند. 
امام جمعه اهل سنت زاهدان بانک‌ها را به درنظر گرفتن احکام اسلامی توصیه و اشاره کرد: اگر سیستم اعتقادی اسلام در بانک‌ها به کار گرفته شود، نه تنها ضرر نخواهیم کرد، بلکه سبب سوددهی فراوان نیز خواهد شد در جمهوری اسلامی که افتخار اجرای احکام اسلامی را دارد، باید بانکداری اسلامی اجرا شود تا این امر سرلوحه سایر کشورهای مسلمان قرار گیرد.
وی تأکید کرد: در بسیاری از عناوین فقهی به ویژه در مسأله ربا شیعه و سنی مشترک هستند و برگزاری این‌گونه نشست‌ها بسیار سودمند خواهد بود اما نباید تنها به یک نشست اکتفا کرد، زیرا اجرای سیاست‌های بانکداری اسلامی هم سبب جلب اعتماد مردم و هم سبب سوددهی بانک‌ها خواهند شد.


در حال بروز رسانی... https://www.asrehamoon.ir/vdcbawb0.rhbzzpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما