تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۲۲
کارشناس مسائل اقتصادی سیستان و بلوچستان گفت: باید دید کالاها که وارد میشود آیا مشابه داخلی دارد؟ و اگر مشابه داخلی آن کالا وجود دارد، نباید به آن کالا اجازه ورود داده شود.
از ورود کالاهایی که مشابه داخلی دارد جلوگیری شود/ با حمایت از تولید می توان باعث کاهش حجم واردات شد
از ورود کالاهایی که مشابه داخلی دارد جلوگیری شود/ با حمایت از تولید می توان باعث کاهش حجم واردات شد
به گزارش سرویس اقتصادی عصر هامون، امین اکبرزاده در گفت و گو با دادمردان در ارتباط با ورود کالاهای وارداتی به کشور اظهار کرد: باید دید این کالاها که وارد میشود آیا مشابه داخلی دارد؟ و اگر مشابه داخلی آن کالا وجود دارد، نباید به آن کالا اجازه ورود داده شود.
وی ادامه داد: حتی ممکن است کالاهای داخلی ما از نظر کیفیت،کمی پایین تر از مشابه خارجی باشد و یا از نظر قیمت هم بالاتر باشد اما اگر ما یک نگاه بلند مدت داشته باشیم می ارزد که کمی گرانتر و یا با کیفیت پایین تر خرید کنیم، ما باید توجه داشته باشیم که با این عمل ما، تولید داخلی ما هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی رونق می گیرد.(چرا که این رونق برابر است با افزایش اشتغال جوانان و رفع مشکل بیکاری)
کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در تعریف اقتصاد مقاومتی افزود: هم اکنون حجم عظیم واردات کالا در کشور ما یکی از آن مناطق فشار است که باید با حمایت و رونق دادن تولیدات ملی آن را بی اثر کنیم که می توان در آینده ای نه چندان دور به فرصت هم تبدیل شود و کشور ما را به خودکفایی برساند .
وی با اشاره بااین اینکه برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی باید سیاستهایی هم در بخش تولید و هم در بخش مصرف اعمال شود گفت:در بخش تولید،حرکت به سمت شرکتهای تولیدی دانش بنیان که بین دانشگاه ها و صنعت تعامل برقرار می کند در شکوفایی تولید ملی می تواند بسیار مؤثر باشد.
وی خاطر نشان کرد: کارهای پژوهشی و تحقیقاتی بسیاری در مراکز علمی کشور صورت گرفته که متأسفانه بلا استفاده مانده و با برقراری ارتباط بین بخش تولید و این مراکز این زحمات احیا خواهد شد.
بالابردن بهره وری از نیروی کار را سیاست دیگری که در بخش تولید باید دنبال شود عنوان کرد و افزود: یک مشکلی که در کشور ما وجود دارد این است که فارغ التحصیلان دانشگاه ها به دلیل نداشتن تجربه های کاری کافی در رشته تخصصی خود، نمی توانند بلافاصله پس از فارغ التحصیلی در بنگاه ها و صنعت ما به شایستگی به کار گرفته شوند.
وی در ادامه افزود: تأسیس کارگاه های آموزشی،مهارتی با اساتید مجرب و الزام دانشجویان به گذراندن دوره های آموزشی عملی در حین تحصیل و حتی حین اشتغال به کار  می تواند راهکاری مؤثر در راستای این سیاست باشد.
اکبرزاده حمایت همه جانبه از تولید،خصوصا تولیدات کشاورزی  توسط دولت را قدمی مهم در شکوفایی تولید ملی عنوان کرد و افزود: اقداماتی مثل تسهیل مقررات، گسترش خدمات تجارت خارجی و ترانزیت، تشویق سرمایه گذاری خارجی برای صادرات و برنامه ریزی تولیدی متناسب با نیاز صادراتی در این جهت مفید خواهد بود.
کارشناس مسائل اقتصادی در بخش مصرف یکی از مهمترین سیاست هایی که باید دنبال شود را  مدیریت مصرف و فرهنگسازی در راستای مصرف صحیح دانست و گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: «مدیریت مصرف یعنی مصرف متعادل و پرهیز از اسرف و تبذیر». اسراف و مصرف گرایی متأثر از فرهنگ غرب که متأسفانه از رسانه های غربی وارد فرهنگ ما شده. این مصرف گرایی ما را به سمت استفاده بیش از حد از کالاهای لوکس خارجی و لذت گرایی بیشتر سوق میدهد که این موضوع در تضاد با ارزش های اسلامی است.
وی خاطر نشان کرد: اسلام هدف انسانیت را تعالی معنوی میداند و در یک کشور اسلامی باید ارزش های اسلامی همچون قناعت و ساده زیستی دنبال شود همان طور که ما در روایات اهل بیت عصمت و طهارت (ع) هم شاهد هستیم، زندگی در حد کفاف مورد رضایت خداوند است نه زندگی مترفانه!
وی در پایان با اشاره به ترویج مصرف صحیح گفت: رسانه های ملی خصوصا صدا و سیما می تواند نقش بسیار خوبی هم در جهت تبلیغ کالاهای داخلی و  هم در جهت ارائه الگوی مصرف متعادل و دور از تنوع طلبی بازی کند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcjhyem.uqeoazsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما