تاریخ انتشار :شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۹
سقوط الرمادی توسط داعش در هفته گذشته یادآور دومینوی سقوط پنج استان عراق در تابستان سال گذشته بود.
سقوط الرمادی یادآور دومینوی سقوط پنج استان عراق در سال گذشته
به گزارش سرویس بین الملل عصرهامون، بر اساس ویدئوهای موجود در فضای سایبر می توان شباهت بسیار زیادی میان این دو صحنه درام یافت و اما تفاوت های زیادی میان تابستان سال گذشته و برهه زمانی کنونی وجود دارد و طبق برآورد ها 65 درصد استان الانبار گرفتار تروریست های داعش شده است، در اینباره گفتنی هایی است:
الف- چهار بمب گذاری در چهار نقطه استراتژیک به همراه 9 تن که طی عملیات انتحاری خود را منفجر کردند با هدف گذاری و تمرکز بر روی مراکز پلیس و نیروهای امنیتی سیستم عصبی الانبار و به طور اخص الرمادی را دچار نارسایی کرد و پس از آن هجوم گردان های پیاده نظام داعش به الرمادی آغاز تصرف حدود 80 درصد ازاین شهر بود.
هیمور سخنگوی استانداری الانبار طی مصاحبه ای از سقوط کامل شهر و هجوم همه جانبه داعش خبر داد. معلب یعنی شهری که پایگاه نظامی- عملیاتی نیروهای ارتش عراق در آن قرار دارد به دست داعش افتاد که به همراهش تجهیزات نظامی ارتش عراق در این شهر نیز به تصرف این گروهک درآمد.
ب- الرمادی هم اکنون تقریبا خالی از سکنه است و شاهد درگیری های وسیع میان نیروهای مردمی و گروهک داعش است و ساکنانش به پناهگاه های امن متعلق به ارتش منتقل شده اند. شنیده ها حاکی از آن است که ارتش عراق به دلیل تمرکز بیش از حد در حوزه مناقشات تکریت با این غافل گیری ناگهانی رو به رو شد، اما هم اکنون به گزارش رسانه های بین المللی ارتش عراق به واسطه در اختیار داشتن دست برتر در حوزه عملیات هوایی توانسته هزینه های بسیار زیادی به پشتیبانی و لجستیک داعش در این شهر وارد آورد.
ج- آمریکایی ها در زمان اشغال عراق در همین استان الانبار تلفات بسیار زیادی متحمل شدند و جنگ خونینی را به نظاره نشستند که فرجامی جز شکست برایشان نداشت حالا اما با ورود عروسک خیمه شب بازی های خودشان – داعش- به این استان سعی دارند از پتانسیل سنی نشین بودن این استان برای ورود داعش به این مکان استفاده حداکثری ببرند و ارتباط میان سنی – سنی را برقرار کرده تا الانبار در برابر ورود یک جریان دیگر به سکونت گاهشان موضع خصمانه اتخاذ نکنند چرا که در مذهب با ایشان شریک است. اما سیر تحولات میدانی در طول این هفته خلاف آنچه که آمریکایی ها خواستار آن بودند را به نمایش گذاشت و اتفاق مردم این منطقه به هیچ وجه میان خود و گروهک داعش قرابتی احساس نکردند.
د- ناظران سیاسی معتقدند هجوم داعش به منطقه الانبار در دور جدید خود هدفی جز مرکز گزینی برای استقرار پایگاه های عملیاتی اش را در بر ندارد. پس از شکست سنگین در تکریت و آزاد سازی این شهر مهم اقتصادی از دستان تروریست های داعش، این جریان به دنبال ایجاد پایگاه جدیدی برای خود می باشد که این پایگاه را بنا دارد مانند دفعات گذشته در شهری که مانند تکریت سنی نشین باشد همچون الرمادی مستقر بگرداند. الرمادی در قلب استان الانبار یک موقعیت مواصلاتی بسیار بی نظیر را داراست که این موقعیت جغرافیایی و ترکیب جمعیتی آن یک فرصت و نیاز بسیار مبرم برای حیات داعش محسوب می شود. حالا باید منتظر ماند و دید در آینده نزدیک و در تحولات میدانی، چگونه معادلات سیاسی چیده خواهد شد.
انتهای پیام/3338 https://www.asrehamoon.ir/vdcdof09.yt0jk6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما