تاریخ انتشار :يکشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۲
چشمه آب معدنی «پیرگیابان» عارضه ای طبیعی و کمتر شناخته شده در سیب و سوران است که علاوه بر زیبایی سحر انگیزش، خاصیت درمانی نیز برای بیماران دارد.
چشمه آب معدنی پیرگیابان مرهم بیماری های پوستی
چشمه آب معدنی پیرگیابان مرهم بیماری های پوستی
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از روزنامه سیستان و بلوچستان، چشمه های آبگرم و آب معدنی، از زیباترین و در عین حال اعجاب برانگیزترین جلوه های طبیعی جنوب سیستان وبلوچستان به شمار می رود که همواره مقصد گردشگری بسیاری از مردم استان و گردشگران دیگر نقاط است.
چشمه آب معدنی «پیرگیابان» عارضه ای طبیعی و کمتر شناخته شده در سیب و سوران است که علاوه بر زیبایی سحر انگیزش، خاصیت درمانی نیز برای بیماران دارد.
این چشمه به دلیل دارا بودن املاح معدنی، خواص طبی و درمانی برای برخی بیماری ها، همواره مقصد گردشگری مردم منطقه و دیگر نقاط استان است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیب و سوران، گفت: چشمه آب معدنی «پیرگیابان» از جمله پدیده های جالب و جذاب در این شهرستان محسوب می شود که از نظر گردشگری و پزشکی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
عبدالسلام محمدی افزود: این چشمه آب معدنی در مسیر جاده سوران به سمت سب و در روستای دهان قرار دارد که راه دسترسی به آن آسفالت و جاده فرعی منتهی به آن نیز هموار است.
وی اذعان کرد: به دلیل نبود تبلیغات مناسب و فراهم نبودن امکانات رفاهی در صنعت گردشگری سیستان و بلوچستان، این چشمه هنوز جایگاه خود را به دست نیاورده است.
وی تصریح کرد: آب این چشمه بسیار شور و غیرقابل شرب است و فقط مصرف خارجی دارد که در خشکسالی های طولانی بلوچستان آب آن کم نمی شود.
وی افزود: از این چشمه روزانه حدود 20 گردشگر بازدید می کنند که عمده آنها برای بهره بردن از خواص معدنی و تاثیرگذار آب آن در درمان بیماری های پوستی به این منطقه می آیند. وی ادامه داد : با وجود حضور تعداد زیادی گردشگر و مسافر در این منطقه، گردشگران از فضای کافی و مناسب برای استراحت و استفاده از زیبایی های منطقه برخوردار نیستند.
محمدی گفت: در سال های گذشته در بحث درمانی توجه زیادی به خاصیت درمانی چشمه های آبگرم وآب معدنی نمی شد، اما امروزه استفاده از این چشمه ها از روش های مهم درمانی امراض پوستی و روحی در دنیا محسوب می شود ولی مسئولان استانی تاکنون اقدام قابل توجهی برای رسیدگی و یا حتی معرفی بیشتر چشمه های آب گرم معدنی این منطقه نداشته اند که باید برای ساماندهی این وضعیت اقدام اساسی انجام شود.
یک کارشناس ارشد پترولوژی و محقق و پژوهشگر زمین شناسی هم درباره املاح چشمه های معدنی، تصریح کرد: این چشمه ها، بسته به ساختار زمین شناسی منطقه، ممکن است شامل یون های مختلف مانند کلسیم، لیتیوم و حتی رادیوم، متفاوت باشند که به دلیل اعتقاد به خواص طبی بعضی از این املاح، چشمه های آب معدنی اغلب به مقاصد گردشگری با هدف درمانی تبدیل می شوند.
لیلا نوری افزود: آب های معدنی به واسطه مواد شیمیایی موجود در آنها و حرارت بالا و یا به دلیل وجود گازهای مختلف در امور زراعی و پرورش گیاهان و تولید محصولات گلخانه ای نیز دارای کاربردهای متنوعی هستند.
وی درباره برنامه ریزی مسئولان برای سرمایه گذاری در بخش های زیربنایی به منظور بهره وری مطلوب از چشمه های معدنی، تصریح کرد: با توجه به پیچیدگی های شرایط زندگی در دوره کنونی و افزایش امید به زندگی از سوی دیگر، توسعه استراحتگاه هایی برای تمدد اعصاب، باز پروری جسمی، توانبخشی فکری و درمان طبیعی برخی از بیماری ها، به عنوان یک ضرورت غیر قابل اجتناب باید در دستور کار سازمان های مربوطه قرار گیرد و این سازمان ها نسبت به سرمایه گذاری های لازم برای تاسیسات زیر بنایی و بهره وری مطلوب از این اماکن اقدام کنند. وی خاطر نشان کرد: تنها تعداد معدودی از چشمه های آب گرم معدنی در استان مورد بهره برداری قرار می گیرند و بقیه به دلایل مختلف از جمله معرفی نشدن، در دسترس نبودن، نبود امکانات جانبی حداقلی در کنار چشمه های آب گرم، شناسایی نشدن خاصیت های مختلف آب چشمه های معدنی و بی اهمیت قلمداد کردن منابع طبیعی موجود درست استفاده نمی شوند. وی بیان کرد: امروزه در جهان بسیاری از کشور ها با برنامه ریزی مناسب، از حداقل ظرفیت ها برای جذب گردشگران بیشترین استفاده را می کنند اما در کشور ما این گونه نیست و با وجود ظرفیت ها و جاذبه های بی شمار و همچنین تعداد بسیار زیاد چشمه های آبگرم نتوانسته ایم گردشگران زیادی را جذب کنیم. نوری خاطرنشان کرد: در ایران استان اردبیل با دارا بودن بیش از 118دهنه چشمه معدنی، مقام اول را در ایران از این نظر دارد که توانسته است به توسعه بخش های زیربنایی و همچنین تبلیغات گسترده، درآمدهای زیادی در بخش گردشگری و درمانی از این حیث به خود اختصاص دهد.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdchkzn-.23n6wdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما