تاریخ انتشار :دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۶
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان عشایری گفت: صندوق بیمه اجتماعی فرصت بسیار خوبی برای عشایر است و عشایر در این صندوق عضو شوند.
عشایر در صندوق بیمه اجتماعی عضو شوند/ شورای عشایر ملی عشایر کشور در بهمن ماه سال ۹۳ تشکیل شد
عشایر در صندوق بیمه اجتماعی عضو شوند/ شورای عشایر ملی عشایر کشور در بهمن ماه سال ۹۳ تشکیل شد
به گزارش سرويس اجتماعي عصر هامون به نقل از تفتان ما ، کرمعلی قندالی در گردهمایی سران و معتمدین عشایر سیستان و بلوچستان در مجتمع دره‌گل خاش، اظهار کرد: در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت فرصت توجه به قشر زحمتکش عشایر فراهم شده است.

شورای عشایر ملی عشایر کشور در بهمن ماه سال ۹۳ تشکیل شد

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: پس از چندین سال که شورای ملی عشایر به بوته فراموشی سپرده شد در بهمن ماه سال گذشته نیز مجدداً احیاء شد و در این راستا مصوب شده است که آموزش و پرورش و بهداشت و درمان طرح های ویژه ای اجرا کنند.

قندالی نقش عشایر را در تولید گوشت دامی، پشم و نیز رونق صنعت لبنیات مهم دانست و گفت: ورود گردشگر برای معرفی زندگی بیشتر عشایر سطح استان و نگاه تخصصی به حوزه جاذبه‌های طبیعی مهم است.

رئیس سازمان عشایری کشور اظهار کرد: عشایر سیستان و بلوچستان به زبان فارسی و بلوچی سخن می گویند و ویژگی مهم آنان کوچ دورانی است که بیشتر بصورت کوچ عشایر منطقه بلوچستان انجام می شود.

کارگروه ساماندهی عشایر در برنامه ششم توسعه دیده شده است

وی با بیان اینکه کارگروه ساماندهی عشایر در برنامه ششم توسعه دیده شده است، گفت: عشایر عموما زندگی خود را از دامداری اداره می‌کنند و به همین دلیل معمولاً هر سال از ییلاق به قشلاق و بالعکس کوچ می‌کنند تا بتوانند شرایط بهتری برای کسب و کار خود داشته باشند.

قندالی انرژی های نو با بهره مندی از ظرفیت خورشید، حمایت از تولید، پرورار بندی دام های عشایر، اشتغال و در آمد در کنار حمایت از بیمه های اجتماعی عشایر و کمک به افزایش تولید و را از برنامه های مهم دانست.

عشایر کشور در سال ۵۰ میلیون ریال افزایش درآمد از طریق پرورش دام خواهند داشت

وی با بیان اینکه عشایر کشور در سال ۵۰ میلیون ریال افزایش درآمد از طریق پرورش دام خواهند داشت، گفت: ایجاد یک مرکز پشتیبانی دام برای عشایر در استان ضروری است و در نهایت با تاسیس دو سایت بزرگ دامی در جنوب و شمال استان، سیستان و بلوچستان باید به کانون بزرگ دام کشور تبدیل شود.

صندوق بیمه اجتماعی فرصت بسیار خوبی برای عشایر است

وی بیان کرد: صندوق بیمه اجتماعی فرصت بسیار خوبی برای عشایر است و با عضویت در این صندوق از مزایای بازنشستگی استفاده کنند.

وی گفت: سیستان و بلوچستان از لحاظ آب و خاک، دامداری و دامپروری و صنایع دستی برای عشایر ظرفیت های بسیار خوبی دارد.

قندالی با مهم برشمردن نقش روستاییان وعشایردر امر تامین نیازهای افرادجامعه، ادامه داد: این قشر پرتلاش بعنوان محور توسعه اقتصاد و تولید خدمات ارزشمندی را به مردم ارزانی میدارند.

استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این گردهمایی، گفت: در استان سیستان و بلوچستان نقاط مختلف مناطق بکر ناشناخته فراوانی وجود دارد که باید با برنامه‌ریزی برای گردشگران و دوستداران طبیعت معرفی شود.

تامین گوشت قرمز زمینه اشتغالزایی پایدار را برای مردم استان فراهم می کند.

علی اوسط هاشمی با اشاره به تولید گوشت توسط قشر زحمتکش عشایر، افزود: تامین گوشت قرمز زمینه اشتغالزایی پایدار را برای مردم سیستان و بلوچستان فراهم می کند.

وی با بیان اینکه سیاه چادر از نمادهای مهم زیست محیطی و خدمت صادقانه است، گفت: با توجه به مسایل مختلفی که در استان وجود دارد باید در بحث مهم عشایری روزی را در تقویم استانی به ثبت برسانیم و در این روز جشنواره بزرگ شتردوانی در سطح ملی برگزار کنیم.

در استان سیستان و بلوچستان ۹۰۰ هزار دام سبک و سنگین در حال پرورش است

هاشمی بیان کرد: در استان سیستان و بلوچستان ۹۰۰ هزار دام سبک و سنگین در حال پرورش است و باید این مقدار به دوبرابر افزایش یابد.

وی تاکید کرد: باید صدای عشایر در دورترین نقاط استان به گوش دولتمردان برسد و عدالت واقعی آن است که به کسانی توجه کنیم که صدایشان به مرکز استان نمی رسد و این وظیفه معاونت برنامه‌ریزی استانداری است که نگذارد حق عشایر ضایع شود.

شورای عشایر در استان و شهرستان ها برگزار شود

وی خاطرنشان کرد: شورای عشایری استان باید دوبار در سال و نیز در شهرستان ها چهار بار در سال برگزار و فعال شود.

وی با اشاره به تامین ۵۰ هزار تن گوشت قرمز مورد نیاز کشور از طریق استان اظهار کرد: ضرورت دارد دستگاههای ذیربط به مشکلات این قشر زحمت کش که مولد فعال در جامعه هستند، توجه ویژه داشته باشند.

۵۰ میلیارد ریال جهت برطرف کردن مشکلات عشایری استان تخصیص داده شده است

هاشمی اذعان کرد: ۵۰ میلیارد ریال جهت برطرف کردن مشکلات عشایری استان تخصیص داده شده که سازمان عشایری نیز متعهد شده به همین میزان اعتبار برای برطرف شدن مشکلات عشایر سیستان و بلوچستان اختصاص دهد.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: باید نژاد گاو سیستانی، قوچ بلوچی و گاو دشتایری حفظ شود و صیانت و حفاظت از این نژادها ضروری و امری الزامی است.

تشکیل انجمن عشایری در استان

وی اظهار کرد: انجمن عشایری باید هرچه زودتر تشکیل شود و نماینده آن نیز در کارگروه های کشاورزی حضوری فعال داشته باشد.

استاندار سیستان و بلوچستان با تأکید بر راه‌اندازی و تشکیل انجمن عشایری در سیستان و بلوچستان گفت: این انجمن باید هر زودتر تشکیل شده و نماینده آن در جلسات و کارگروه کشاورزی حضور فعال داشته باشد.

۱۸ هزار خانوار عشایری در استان ساکن هستند

مدیرکل امور عشایری سیستان و بلوچستان نیز در این همایش گفت: ۱۸ هزار خانوار عشایری در استان ساکن هستند که جمعیتی معادل بر یکصد هزار نفر را تشکیل می دهند.

حمید طوقی بر لزوم مستقرشدن امکانات بهداشتی در مناطق عشایری تاکید کرد و افزود: باید مسئله مهم سوادآموزی نیز در مکان های عشایری مورد توجه ویژه قرار گیرد.

نیاز به ۱۰ تانکر آبرسانی برای استان

وی با بیان اینکه ۱۴۷ نقطه عشایری در استان با ۱۳ تانکر آبرسانی می شود، تصریح کرد: ده تانکر آبرسان از مهمترین نیازهای عشایر منطقه است که رییس سازمان عشایری کشور باید به این مهم توجه کند.

طوقی بیان کرد: از ۹۰۰ هزار راس دام عشایری استان ۲۱ هزار راس دام سنگین و ۸۷۲ هزار راس دام سبک و الباقی شتر هستند.

افزایش سهمیه آرد مهمترین مشکل عشایر استان

مدیرکل امور عشایری سیستان و بلوچستان اذعان کرد: یکی از مهمترین مشکلات عشایر افزایش سهمیه آرد آنان است که با افزودن یکصد تن دیگر مشکل کمبود این قشر از جامعه که قوت اصلی آنان نان است حل می شود.

عشایر ۳ هزار و ۴۰۰ تن گوشت قرمز تولید می کنند

وی با بیان اینکه عشایر ۳ هزار و ۴۰۰ تن گوشت قرمز تولید می کنند، اظهار کرد: جمعیت عشایر استان ۴ درصد جمعیت کل استان و ۸ درصد حمعیت روستایی را تشکیل می دهند.

 انتهای پیام/4382

 
https://www.asrehamoon.ir/vdci3raq.t1av52bcct.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما