تاریخ انتشار :سه شنبه ۵ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۱۱
پشت پرده افزایش یکباره قیمت بنزین و حذف یارانه ها چیست؟

از خزانه خالی تا افزایش قیمت ها/ تخم مرغ هایی که فقط در سبد مذاکرات چیده شد

با توجه به نزدیک شدن زمان ضرب الاجل برای نهایی شدن توافقات ایران و 5+1، این دست اقدامات دولتی ها رشد بیشتری یافته است. از همین رو به نظر می رسد دولتی ها با افزایش قیمت بنزین و نان و حذف یارانه ها قصد دارند تا به مردم اینگونه القا کنند که راهی جز پذیرش توافق هسته ای با غرب وجود ندارد.
از خزانه خالی تا افزایش قیمت ها/ تخم مرغ هایی که فقط در سبد مذاکرات چیده شد
از خزانه خالی تا افزایش قیمت ها/ تخم مرغ هایی که فقط در سبد مذاکرات چیده شد
به گزارش سرویس اقتصادی عصر هامون به نقل از دانا، اظهارات مسؤولان دولت تدبیر و امید به ویژه در خصوص مسائل اقتصادی هر روز موجب ابهام‌های بیشتری در بین مردم می‌شود و ضد و نقیض گویی های مطرح شده از یک سو و اقدامات بی سر و صدای دولتی ها از سوی دیگر موجب شده تا مردم با نوعی سردرگمی در مسائل اقتصادی مواجه شوند.
در این بین با توجه به نزدیک شدن زمان ضرب الاجل برای نهایی شدن توافقات ایران و 5+1، این دست اقدامات دولتی ها رشد بیشتری یافته است. از همین رو به نظر می رسد دولتی ها با افزایش قیمت بنزین و نان و حذف یارانه ها قصد دارند تا به مردم اینگونه القا کنند که راهی جز پذیرش توافق هسته ای با غرب وجود ندارد و مشکلات مالی فقط در صورت پذیرش این توافق است که حل خواهد شد.

آبی که به آسیاب دشمن ریخته شد
روزهای ابتدایی کار حسن روحانی در دولت یازدهم بود که یکباره یک اظهار نظر عجیب و غریب از سوی وی مطرح شد. "خزانه کشور خالی است". این اظهار نظر غیر کارشناسی شاید ابتدا یک جمله عادی از زبان رئیس دولت محسوب می شد اما در بعد بین المللی آثار زیان بار برای کشور داشت و همچون آبی بود که بر آسیاب دشمن ریخته شد.
مطرح شدن این مطلب از سوی کسی که در قامت یک دیپلمات در انتخابات ریاست‌جمهوری ظاهر شده بود، در آستانه گفت‌وگوهای حساس بین المللی، پیامی جز ضعف پنهان دولت برای حریف نبود. این در شرایطی بود که حتی بعدها، جمع و تفریق های صورت گرفته در خصوص بودجه سال 92 حکایت از آن داشت که آنچنان هم که رئیس جمهور مطرح کرد، خزانه خالی نیست.
البته اظهارات عجیب و غریب رئیس جمهور امروز نیز بار دیگر در سخنرانی وی تکرار شد. روحانی در جمع مردم غرب استان تهران عنوان کرد که "دولت در تنگناهای مالی است". حال سوال اینجاست که بیان چنین موضوعاتی آن هم در شرایطی که تیم مذاکره کننده هسته ای ایران در حال نهایی کردن متن توافقنامه نهایی مذاکرات با 5+1 هستند، آیا به معنای آب به آسیاب دشمن ریختن نیست.

یهویی با اجرای فاز سوم هدفمندی!
اردیبهشت 93 – رفراندوم! - در جریان تصویب بودجه سال 93 بود که مجلس، دولت را موظف کرد تا حذف یارانه بگیران ثروتمند را در اولویت کاری خود قرار دهد. دولتی ها نیز از همان روزهای ابتدایی سال جدید از مردم خواستند تا برای ثبت نام مجدد دریافت یارانه اقدام کنند. دولتی ها که بر این باور بودند جمعیت قابل توجهی از مردم کشور از دریافت مبلغ 45500 تومانی یارانه انصراف می دهند به یکباره با آمار عجیب مواجه شد. در شرایطی که پیش از آن نزدیک به 77 میلیون نفر از جمعیت 78 میلیونی کشور یارانه نقدی را دریافت می کردند، تنها 4 میلیون نفر از آنها از دریافت یارانه نقدی انصراف دادند تا  دولت با معضل پرداخت یارانه به 73 میلیون ایرانی مواجه شود . سرانجام پروژه درخواست از مردم برای انصراف از دریافت یارانه نتیجه نداد و تنها راهی که دولت برای اجرای قانون در پیش داشت، پالایش و حذف افراد غیر نیازمند از دریافت یارانه بود.
آذرماه 93- افزایش قیمت نان- پس از تایید و تکذیب های مختلف از سوی مسئولان دولتی، نان نیز در آذرماه سال 93 گران شد تا تنها کالای باقی مانده برای به اجرا در آمدن فاز سوم قانون هدفمندی، بنزین باشد و حالا دولت با افزایش قیمت بنزین، عملا وارد فاز سوم قانون هدفمندی یارانه ها شده است.
خرداد 94 – افزایش قیمت بنزین- هنوز تکلیف مرحله دوم قانون هدفمندی و دستوراتی که وکلای ملت در مجلس برای دولت تعیین کرده بودند، مشخص نشده است. از این رو به نظر می رسد دولت یازدهم نیز همان راهی را می رود که دولت قبل از آن سود برد. چراکه این روزها دولت با افزایش تدریجی قیمت ها بدون قیل و قال در زمینه آغاز فاز جدید هدفمندی یارانه ها گام برداشته و حالا افزایش قیمت بنزین نیز آخرین پازل از اجرای این برنامه بود که به اجرا در آمد. البته هر چند قانون به دولت این اجازه را نمی دهد که تا زمان تعیین تکلیف مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها و تفکیک افراد نیازمند از غیرنیازمندان، وارد مرحله سوم شود، اما این روزها با افزایش قیمت ها، به نظر می رسد عملا دولت وارد مرحله جدید شده است.
در این باره گفتنی است که ضعف اقتصادی و ناکارآمد نشان دادن فعالیت های داخلی از سوی رئیس جمهور در طول 2 سال گذشته که بارها و بارها نیز تکرار شد از یک سو و اقدامات عجیب و غریب دولت در حذف یارانه ها و افزایش قیمت بنزین و نان از سوی دیگر نشان می دهد که دولت یازدهم تمام تخم مرغ های خود را در سبد مذاکرات چیده و این روزها بنا دارد به مردم اینگونه القا کند که راهی جز پذیرش توافق هسته ای با غرب وجود ندارد.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcivpaq.t1av52bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما