تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۸
یاد رونق عطاری ها بخیر؛

نبض طب سنتی در دست عطارهای غیرمجاز

با وجود این که رقابت بین داروهای سنتی و صنعتی در جریان است هنوز در اکثر خانه ها نشانی از گل‌ گاوزبان وجود دارد که به ‌عنوان آرام بخش دم می ‌کنیم و می‌ نوشیم، هنوز موقع سرماخوردگی یادمان نمی ‌رود از خاصیت دانه ی به دم کرده بگوییم و ...
نبض طب سنتی در دست عطارهای غیرمجاز
نبض طب سنتی در دست عطارهای غیرمجاز
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از زاهدانه، عطاری‌ها؛ حلقه اتصال طب سنتی از گذشته تا کنون بوده اند و طب گیاهی قدیمی ترین شكل درمان است كه از سوی بشر شناخته شد و از دیرباز مورد استفاده قرار ‌گرفته است. استفاده از این روش درمانی در تمامی تمدن ‌ها سابقه دارد و یک جزء مهم در پیشرفت علم پزشكی رایج به شمار می‌ رود.
کشور ایران که از دیرباز زادگاه ‌های اصلی گیاهان دارویی بوده است که می‌ توان در این خصوص به كتاب قانونی از ابن ‌سینا اشاره كرد كه نشان دهنده وجود این فرهنگ در میان مردم کشور ما بوده است.
یادش بخیر روزگاری عطاری ها جایگاه افراد پیر و با تجربه ای بود که پشت ترازوی کوچکی با صداقت و مهارت زیادی اقدام به طبابت و فروش داروهای گیاهی می کردند کافی بود یکبار از نسخه عطار باشی پیر محله استفاده می کردی تا درد و مریضی را فراموش کنی، اما امروز چطور؟ اغلب افرادی در این حیطه مشغول به کسب و کار شده اند که فقط اسم عطاری را یدک می کشند و در کنار آن به فروش انواع و اقسام تبلیغات ماهواره ای از داروهای معجزه آسای ترک اعتیادگرفته تا انواع داروهای لاغری وچاقی و رفع ناباروری و ... می کنند. افرادی بدون تجربه و مهارت مشغول کسب وکارهای پردرآمدی از فروش این محصولات شده اند و اغلب از اثرات جبران ناپذیری که این محصولات برای سلامتی افراد دارند بی اطلاع هستند و فقط به فکر درآمد زایی برای خود را دارند.
تا چند دهه پیش، کلماتی مثل «بلغم و صفرا و سودا» کلمات نام آشنایی برای مردم بود و بیماران با روش های درمانی به سبک طب سنتی خو گرفته بودند؛ همین طور که الان کلماتی مثل «استامینوفن، کلداکس و ژلوفن» برای مردم شناخته شده است و مردم با «سی تی اسکن و ام.آر.آی» خو گرفته اند.
با وجود این که رقابت بین داروهای سنتی و صنعتی در جریان است اما هنوز در اکثر خانه ها نشانی از گل‌ گاوزبان وجود دارد که به ‌عنوان آرام بخش دم می ‌کنیم و می‌ نوشیم، هنوز موقع سرماخوردگی یادمان نمی ‌رود از خاصیت دانه ی به دم کرده بگوییم، ولی چرا برخی افراد با تجویزهای خود سرانه اعتبار این طب را زیر سوال می برند.
خانم مهدوی در تماس تلفنی با پایگاه خبری زاهدانه با ابراز ناراحتی از فروش محصولات غیر استاندارد در برخی از عطاری های سطح شهر زاهدان بیان کرد: اکثر عطاری ها بدون هیچ تخصص و مهارتی اقدام به فروش داروهای دست ساز و تبلیغاتی می کنند که سلامت انسانها را به خطر انداخته است.
وی با بیان اینکه فروشندگان در عطاری ها صرفا به اطلاعات داخل بروشورها اکتفا میکنند، گفت: این فروشندگان باید قبل از ایجاد یک مغازه به اسم عطاری آموزش هایی را در این زمینه فرا بگیرند و سلامت افراد را به مخاطره نیندازند زیرا هر دارویی حتی داروهای گیاهی میزان مصرف خاصی دارند و نیاز به تجویز ماهرانه دارند نه اینکه عده ای از افراد خودسرانه اقدام به تجویز نسخه کنند.
مهدوی از بازرسان بهداشتی در خواست نظارت بیشتری بر کار این افراد را دارد، زیرا عده ای صرف به دست آوردن سودهای کلان از تبلیغات ماهواره ای، سلامت شهروندان را به خطر انداخته اند.
بزی یکی دیگر از شهرواندانی است که افزود: چندی پیش برای گرفتن یک صابون گیاهی برای رفع جوش های صورت همسرم به عطاری مراجعه کرده بودم.
علی رغم صابونی که در خواست داده بودم، فروشنده برایم پمادی آورد که دست ساز بود با چرم زبانی و مهارتی خاص که سررشته کارش بود من را تشویق به خریدن آن پماد کرد، اسرار زیادی داشت که هر که برده از این محصول رضایت داشته شما هم پشیمان نخواهی شد، این بود که من هم اقام به خرید محصول کردم اما بعد از چند مرحله استفاده صورت همسرم قرمز شد و جوش ها متورم شدند. از آن زمان هزینه زیادی صرف دکتر پوست برای درمان التهاب های صورت همسرم کرده ام که نتیجه استفاده از آن کرمی بود که بنا به خواسته فروشنده خریداری کردم.
بزی ادامه داد: چرا به کام عطاری عده ای اقدام به فروش محصولاتی می کنند که خودشان هم از مضرات آن اطلاعی ندارند و به صرف بروشور های موجود اقدام به نشان دادن تخصص در این حیطه را دارند.
او افزود: از قدیم مرسوم بوده که مردم برای درمان دردها و امراضشان به طب سنتی و داروهای گیاهی روی آورده اند، لذا باید قانونی وضع شود تا عده ای درعطاری ها اقدام به فروش محصولات تبلیغاتی ماهواره ها نکنند و اینگونه مردم را سرگردان انواع و اقسام دکتر ها نکنند.
رییس پلیس آگاهی استان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه در خصوص ورود کالاهای قاچاق اظهار داشت: ما بطور روزانه با سازمان صنعت، معدن و تجارت در تعامل هستیم ونماینده مشترک برای بازدید از مراکز مختلف را در دستور کاری خود گنجانده ایم.
سرهنگ ابراهیم ملاشاهی افزود: در طی بازدیدها هر مرکزی که اقدام به فروش یا تولید کالای قاچاق کرده باشد، توقیف و به مراجع قضایی معرفی می شوند
وی گفت: بر اساس آمارها نسبت به دوماهه سال گذشته تقریبا 13 درصد افزایش کشفیات داشته ایم که متخلفان برای تشکیل پرونده و تعیین مجازات به مراجع قضایی معرفی شده اند.
در ادامه پیگیری های خبرنگار زاهدانه مبنی بر برخورد با متخلفان کالاهای قاچاق یکی از کارشناسان اداره کل تعزیرات حکومتی سیستان وبلوچستان گفت: اگر قاچاق محموله یا محصول موردنظر کشف و تشکیل پرونده شود، بازرسان تعزیرات برخوردها قانونی را در قبال آن انجام خواهند داد.
این کارشناس بیان کرد: قاچاق کالا به دو صورت، کالای دارویی و کالای غیر بهداشتی شکل می گیرد. براین اساس اگرکالای کشف شده قاچاق بود در شعبه قاچاق و اگر کالا غیربهداشتی باشد در شعبه تنظیم تخصص بهداشتی متخلفین مورد بررسی این داره قرارمی گیرد که هر کدام جرایم خاص خود را دارد.
وی از شهروندان در خواست کرد تا در صورت مشاهده هر گونه کالا یا محصولی که به صورت غیر قانونی در مرکزی به فروش می رسد بازرسان این اداره را آگاه کنند تا در اسرع وقت نسبت به آن وارد عمل شوند.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcgn793.ak97z4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما