تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۲
گزارش عصر هامون از ضربه واردات به تولید کالای ایرانی؛

سونامی واردات برنج کمر برنجکاران سیستان و بلوچستان را خمیده تر کرد

ورود سالانه بیش از 66 میلیون کیلو برنج به سیستان وبلوچستان نه تنها کمر شالیکاران را خمیده تر کرد بلکه باعث در آستانه تعطیلی قرار گرفتن کشت این محصول در استان شد.
سونامی واردات برنج کمر برنجکاران سیستان و بلوچستان را خمیده تر کرد
سونامی واردات برنج کمر برنجکاران سیستان و بلوچستان را خمیده تر کرد
به گزارش خبرنگار اقتصادی عصر هامون، علی‌رغم اعلام برخی مسئولان مبنی بر عدم نیاز کشور به واردات برنج و براساس آمار گمرک، در دو ماهه اول سال بیش از 149 هزارتن برنج به ارزش ۱۵۳ میلیون دلار وارد کشور شده است.
واردات برنج در سال‌های اخیر یکی از جنجالی‌ترین مسایل بخش کشاورزی بوده و همواره بین مسئولان مربوطه در این زمینه اختلاف نظرات جدی وجود داشته است. امسال نیز این اختلاف نظرها از آنجا شروع شد که برخی مسئولان از جمله معاونت زراعت وزارت جهادکشاورزی و دبیر انجمن برنج اعلام کردند بازار برنج اشباع است و نیازی به واردات نیست.

کمبودی در بازار برنج احساس نمی شود
دبیر انجمن برنج اعلام کرده کشور در سال ۹۴ کلا از واردات بی‌نیاز است و عباس کشاورز، معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به این پرسش که واردات برنج تا چه زمانی ممنوع است؟ به یکی از رسانه ها گفت: فعلا شرایط بازار متعادل است و کمبودی احساس نمی‌شود اما چند روز پس از این اظهارات، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی از برنامه واردات کمتر از یک میلیون تن برنج در سال ۹۴ خبر داد.

دست های پیدا و پنهان در واردات برنج
در حالی دولت شعار حمایت از تولید کننده را سر می دهد که عبدالوحید فیاضی نماینده مردم نور و محمود آباد در مجلس در تذکری شفاهی خطاب به مسئولین گفت: مسئولان در گفتار شعار حمایت از کشاورزان را می‌دهند اما در عمل کشاورزان مورد حمایت جدی نیستند و ۸۰۰ هزار تن برنج خارجی از مبادی رسمی وارد کشور می شود.
وی گفته بود که: کشاورزان مورد حمایت جدی نیستند به دلیل اینکه ۸۰۰ هزار تن برنج خارجی از مبادی رسمی وارد کشور شده و این در حالی است که مسئولان به صورت گفتاری و شعاری از کشاورزان حمایت می‌کنند.
مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس درگفت وگو با یکی از رسانه ها، با انتقاد از واردات 46 هزارتن برنج در یک ماه گذشته علی رغم اینکه وزارت جهادکشاورزی اعلام کرده بود امسال نیازی به واردات برنج نیست و برنجی وارد نخواهد شد، گفت: تصور بنده این است که دست های پنهانی که در سازمانها و دستگاه ها از جمله وزارت جهادکشاورزی منافع و نفوذ داشته و پشت قضیه واردات برنج علی رغم عدم نیاز هستند.

واردات بی‌رویه برنج کمر شالیکاران را می‌شکند نه قیمت برنج را!
شالیکار نیکشهری که در گرمای سوزان بلوچستان با کمر خمیده دسترنج یکساله‌اش را نگاه می‌کند به خبرنگار اجتماعی عصر هامون با بیان اینکه واردات بی رویه برنج کمر شالیکاران را شکست نه قیمت را، می گوید: بر اثر واردات بیش از اندازه برنج دیگر تمایلی به کاشت این محصول ندارم چرا که هیچ حمایتی از من نمی شود.
وی ادامه داد: شهرستان نیکشهر تنها منطقه ای در کشور است که طی یک سال دوبار امکان کشت برنج در یک قطعه زمین زراعی وجود دارد اما افزایش واردات باعث دلسردی بسیاری از کشاورزان این منطقه شد چرا که برنجی که کشاورز کشت می کند را دلالان به قیمت ارزان تری می خرند و تمام زحماتم در جیب دلال می رود لذا دیگر اقدام به کاشت نمی کنم.

جمیل علیزاده شایق دبیرانجمن برنج کشور با بیان اینکه وزارت جهادکشاورزی پیش‌بینی تولید امسال را ۲ میلیون تن عنوان کرده است، اضافه کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی مناسبی که امسال در گیلان، مازندران و گلستان وجود دارد، پیش‌بینی بنده این است که میزان تولید برنج یقیننا باید بیش از دو میلیون تن باشد.
وی ادامه داد: قبلا بارها اعلام کرده‌ام که یک میلیون تن برنج اضافه از سال قبل به امسال رسیده، حتی اگر میزان تولیدمان هم دو میلیون تن باشد براساس نیاز ۳ میلیون تنی کشور به واردات در سال ۹۴ نیازی نیست.
دبیرانجمن برنج کشور در مورد این موضوع که عمده برنج‌های وارداتی به کشور برنج هندی است، گفت: آلودگی برنج‌های هندی ثابت نشد با این وجود چرا باید سراغ برنجی رفت که ابهام آلودگی در مورد آن وجود دارد، زمانی‌که چنین شایعه‌ای وجود دارد مسئولان باید از جایی برنج بخرند که در مورد سلامتی آنها حرف و حدیث وجود نداشته باشد.

کشت برنج در سیستان و بلوچستان در آستانه تعطیلی
یک کارشناس اقتصادی سیستان و بلوچستان در این حوزه، گفته بود که: کشت برنج در سیستان و بلوچستان به زودی تعطیل و محصول دیگری جایگزین این کشت در استان می شود.
هدایت الله میرمرادزهی عضو کمیسیون کشاورزی در خصوص واردات و قاچاق این محصول بیان کرد: واردات برنج باید از طریق مراجع رسمی و قانونی باشد به گونه‌ای که به تولید داخلی و اقتصاد کشور آسیب وارد نکند لذا در درجه اول باید تولیدات داخلی به مصرف برسد و اگر کمبودی درکشور وجود داشت، واردات صورت گیرد تا شاهد گرانی نباشیم اما متأسفانه این قانون در واردات عملی نمی‌شود.

واردات 66 هزار تن برنج به سیستان و بلوچستان
مهدی علی آبادی مسئول آمار نظارت بر گمرکات داشت، وی گفت: سالانه 66 هزار تن برنج خارجی (پاکستان، هندوستان و تایلند) و ماهانه 5 هزار و 500 تن برنج از گمرک استان ترخیص می شود که این برنج ها تنها در استان مصرف می شود.
عبدالنبی صفرزایی معاون امور گمرکی اداره نظارت بر گمرکات در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصر هامون ادامه داد: علاوه بر برنج هایی که از گمرک ترخیص می شوند برخی برنج ها از طریق تعاونی های مرز نشین وارد استان می شود که علاوه بر ورود این برنج ها در معبری که در مرز میرجاوه وجود دارد و گمرک مستقر نیست ممکن است برنج هایی به صورت غیر قانونی وارد استان شوند.

 مسئولان به منع واردات بی رویه بی توجه هستند
لاهوتی عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: اما متاسفانه علی رغم تاکیدات مقام معظم رهبری برحمایت از تولید داخلی عده ای افراد منفعت طلب اقدام به واردات برنج می کنند و کسی هم با آنها برخورد نمی کند.

به گزارش عصر هامون، راه برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور تحقق اقتصاد مقاومتی به دور از واردات کالا است و یکی از موانع تحقق اقتصاد مقاومتی قطعا قاچاق است.
ایجاد بستر رشد اقتصاد سالم، ترویج اقتصاد مقاومتی برای نجات اقتصاد داخل از مهم‌ترین اهداف برای مقابله با قاچاق و انگیزه برای تامین معیشت، ثروت‌اندوزی، فرهنگ شدن پدیده قاچاق به ویژه در بحث برنج از جمله چالش‌های فرا روی مقابله با قاچاق در سیستان و بلوچستان است.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdchm6n-.23n6zdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما