ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> تاراج آب سیستان و بلوچستان در سایه بی توجهی نمایندگان استان | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۳
در سایه بی توجهی و غفلت نمایندگان سیستان و بلوچستان قراداد انتقال آب دریای عمان به استان کرمان در شرایطی امضا شد که مردم سیستان سال هاست از بی آبی هامون طعم خاک را می چشند.
تاراج آب سیستان و بلوچستان در سایه بی توجهی نمایندگان استان
تاراج آب سیستان و بلوچستان در سایه بی توجهی نمایندگان استان
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، قرارداد اجرای طرح تامین، تصفیه و انتقال آب از دریای عمان به استان های کرمان و هرمزگان عصر یکشنبه هفدهم خرداد ماه 94 بین استاندار کرمان و سرمایه گذاران اجرای این طرح به امضا رسید تا انتقال آب از دریای عمان که در گذشته فقط در مورد آن بحث می شد رنگ واقعیت بگیرد.
حمید چیت چیان وزیر نیرو نیز چندی پیش از مطالعه طرح انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس توسط وزارت نیرو خبر داده بود و گفته بود، که درصورت اجرای آن، 16 استان کشور واقع در فلات مرکزی با جمعیتی افزون بر 47 میلیون نفر از آن منتفع می شوند.
کیافر در مراسم اجرای قرارداد انتقال آب دریای عمان به کرمان تصریح کرد: با ملاحظات زیست محیطی و مطالعات انجام شده، دریای عمان به عنوان بهترین منبع تامین آب شرب به استان های هرمزگان و کرمان در نظر گرفته شد.
مدیر طرح انتقال آب از دریای عمان به استان کرمان در ادامه بیان داشت: با توجه به قصد سرمایه گذار در حداقل کردن هزینه احداث، در مطالعات تصویب شد که خط انتقال آب از کنار بزرگراه بندر عباس- کرمان که به زودی احداث خواهد شد، عبور کند.
وی هزینه برآورد شده برای اجرای این طرح را ۸۰۰ میلیون دلار عنوان و تصریح کرد: با توجه به سرمایه گذاری عظیم بخش خصوصی در این طرح، این پروژه به عنوان اولین پروژه بخش خصوصی به معنی واقعی است و تا کنون هیچ پروژه ای در بخش خصوصی در این بعد سرمایه گذاری نشده است.
چندی پیش نیز علیرضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی از پیگیری و اهتمام این استان برای انتقال آب از دریای عمان به مشهد برای تامین پایدار آب این شهر در سال 94 خبر داد.
تقلای دیگر استان های کشور برای دستیابی به آب دریای عمان در حالی شدت یافته است که مردم سیستان از کمبود شدید آب و خشکسالی طولانی مدت سالهاست که رنج می برند و زندگی در منطقه ای که روزی انبار غله ایران بود به سختی سپری می شود.

گوزه گر از کوزه شکسته آب می خورد
از قدیم گفته اند کوزه گر از کوزه شکسته آب می خورد این شرحال حالی مردمی است که در سیستان با گردوخاک دسته و پنجه نرم می کنند و به سختی نفس می کشند.
مردم سیستان، طغیان های ویرانگرِ سال های نه چندان دور را آرزو می کنند. سیلاب هایی که گرچه گاهی خانه های خشت و گلی شان را ویران می کرد، ولی لب های خشکیده شان را تر می ساخت و چنان برکت به دامان خاکشان می انداخت که ضررهایشان را جبران می کرد و هرچه بود، زندگی را برایشان به جریان می انداخت. نیزار، یکی از بزرگ ترین منابع تامین کننده هزینه زندگی برای سیستانی ها بوده است. سال های پیاپی می گذرد که نیزار خشکیده و حصیربافان هیچ ماده اولیه ای برای تولید ندارد. تعدادی از سرِ ناچاری، نی را از افغانستان می خرند و با این روش سود بسیار ناچیزی برای تهیه نانشان به دست می آورند.

مهاجرت راه نجات مردم از خشکسالی های اخیر
خشکسالی های اخیر منطقه باعث مهاجرات بسیاری از مردم منطقه و خالی شدن روستاها و شهرهای کوچک از سکنه شده است.
استمرار خشکسالی در منطقه سیستان و پدیده بادهای 120 روزه شرایط بغرنجی را در منطقه پدید آورده است به طوریکه با کمترین وزش بادی بستر دریاچه هامون که روزی مملو از آب بود گرد و خاکی نفسگیری را بوجود می آورد که سالهاست دشمن جان مردم شده است.
سرفه های ادامه دار مردم سیستان و بالاترین آمار سل کشور تنها گوشه ای از نامهربانی کشور افغانستان است که در سایه بی مهری مسئولان، مردم این نقطه را آزار می دهد و شرایط سختی را برای زندگی پیش روی مردم قرار داده است.
مسئولینی که بی توجه به کام تشنه مردمان سیستان وعده صدور آب دریای عمان به استانهای دور و نزدیک از مقابل چشمان مردمان این منطقه را می دهند و مردمی که به انبار غله تاریخ و اسطوره شان می بالند، دیگر تنها به هجرت از دیارشان می اندیشند.
انتهای پیام/7250 https://www.asrehamoon.ir/vdcipvaq.t1av52bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما