تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۴۰
سیستان، این سرزمین محروم که در گذشته انبار غله ایران بود سالهاست که در سکوت و بی ابتکاری مسئولین تبدیل به انبار شن شده است.
انبار غله ایران زیر گرد و غبار انبار شن شد
انبار غله ایران زیر گرد و غبار انبار شن شد
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، شرایط گرد و خاک این روزها در کشور بسیار حاد شده به خصوص برای مردم سیستان که طوفان شن مهمان همیشگی خانه های آنان است.
چند روزی است که در پی وزش طوفان شن در جای جای ایران زمین، همگان بسیج شدند تا مرهمی بر دردهای مردم باشند، دردی که سال هاست در سیستان وجود دارد اما گویی غبار غربت روی آن را گرفته است.
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان، حداکثر سرعت توفان همراه گرد و خاک شدید که از روز گذشته منطقه سیستان را فرا گرفته است به ۱۱۵ کیلومتر بر ساعت رسید و این در حالی است که تا کنون هیچ یک از مسئولین کشور در این خصوص اقدامی انجام ندادند.
محمودی مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان در این باره به یکی از رسانه ها گفت: بر اساس اعلام مرکز پایش اکنون ذرات معلق در هوای سیستان به سه هزار و ۹۲۴ میروگرم رسید که این با توجه به استاندارد ۱۵۵ میکروگرم در هر مترمکعب شرایط بحرانی را به منطقه تحمیل کرده است.
وی ادامه داد: شدت وزش طوفان، غلظت گرد و غبار حاکم بر منطقه سیستان، شرایط آب و هوائی را در شمال سیستان و بلوچستان به ۲۵ برابر حد مجاز و هشت برابر حد بحرانی رساند.
مدیر کل محیط زیست استان بیان کرد: حداقل شعاع دید افقی در منطقه سیستان با توجه به شدت غلظت گرد و غبار ۵۰ متر گزارش شده است.
وزش توفان همراه با شن و ماسه و گرد و غبار مشکلات متعددی برای ساکنان اين منطقه به وجود آورده است که گسترش بيماری سل و کسب مقام نخست در ابتلا به اين بيماری از دستاوردهای اين مهمان ناخوانده برای سيستان است.

سنگ های 250 گرمی چاره کار شنزارهای سیستان
پرفسور پرویز کردوانی پدر علم کویر شناسی ایران و چهره ماندگار علمی کشور در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصر هامون با بیان اینکه باد های منطقه سیستان از سمت اقیانوس هند حرکت می کند در کوه های هیمالایا تقویت و وارد دره حرا و از آنجا وارد شمال شرق منطقه تایباد ایران می شود از نزدیکی های نرسیده به بیرجند تغییر مسیر می دهد و در حسین آباد و نهبندان شدید می شود و سپس به منطقه سیستان می رسد، اظهار داشت: چاره کار بادهای 120 روزه سیستان مالت پاشی نیست بلکه مسئولین باید از نهبندان جایی که باد شدت می گیرد و زمین را می کَند زمین را با سنگ های 250 گرمی فرش کنند تا باد نتواند آن را جدا نماید و از آنجایی که در این منطقه بارندگی 100 میلی متر است تخم گیاه علف سودان گراس بپاشند تا دیگر نه باد های شدید آن ها را جدا کند نه بارندگی های شدید فرسایشی ایجاد نماید و منطقه توریستی زیبایی نیز به نمایش بگذارد.
وی با بیان اینکه مسئولین 10 ماشین سنگ شکن جهت رفع این مشکل به این منطقه وارد کنند، افزود: مسئولین باید با این ماشین ها کوه های کوتاه منطقه نهبندان را بشکنند سپس سنگ ریزه ها را بر روی این منطقه بریزند و با غلتک صاف کنند تا با این عمل یک بار برای همیشه مشکل طوفان های گرد و خاک حل شود.
پرفسور کردوانی با بیان اینکه بادهای باد های 120 روزه زابل در گذشته که دریاچه هامون آب داشت نعمت بود، تصریح کرد: زمین زابل از گرانیت است و قابلیت نفوذ آب وجود ندارد در گذشته در طول زمستان که بارندگی می شد آب ها بر روی زمین می ماند این باد ها باعث می شد زمین ها خشک شود و کشاورزان بتوانند به راحتی کشاورزی نمایند.
پدر علم کویر شناسی ایران ادامه داد: همچنین در تابستان که دمای هوا بالای 50 درجه بود مردم سیستان بادگیر های کوتاه و خارخانه درست می کردند و تابستان های خنکی داشتند اما امروزه به دلیل خشکی دریاچه هامون این باد مایه بدبختی مردم سیستان شده است.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcce4qe.2bq4p8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما