>ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> اجرایی شدن قانون جدید آیین دادرسی در دادگاه‌های سیستان و بلوچستان بیش از ۴۸ هزار پرونده مختومه شد | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۴۸
رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: برای کاهش اطالعه دادرسی افزایش شعب دادگاه‌ها، جذب قضات و تقویت نیروی انسانی در بخش‌های مختلف را در اولویت قرار داده‌ایم.
اجرایی شدن قانون جدید آیین دادرسی در دادگاه‌های سیستان و بلوچستان/ بیش از ۴۸ هزار پرونده مختومه شد
اجرایی شدن قانون جدید آیین دادرسی در دادگاه‌های سیستان و بلوچستان/ بیش از ۴۸ هزار پرونده مختومه شد
به گزارش سرویس حقوقی و قضایی عصر هامون به نقل از دادمردان، حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی هفته قوه قضاییه را فرصتی برای اینکه مسئولان دستگاه قضایی و مدیران دستگاه‌های تابعه گزارشی از برنامه‌ها و عملکرد خود برای مردم بازگو کنند، عنوان کرد و افزود: مردم از حق و حقوق خود بی‌اطلاع هستند که اگر با آنها آشنا شوند بسیاری مشکلات فرا روی دستگاه قضایی برطرف خواهد شد.
رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان عنوان کرد: قضات در استان ما با مشکلات عدیده‌ای  از جمله  غربت و دوری از خانواده و بسیاری از مشکلات دیگر مواجه هستند که این خود ممکن است از تمرکز آنها در کارشان بکاهد.
 
بیش از ۴۸ هزار پرونده در استان مختومه شده است
وی در ادامه به  تشریح گزارش عملکرد دستگاه قضایی سیستان و بلوچستان در سال گذشته پرداخت و بیان کرد: از هفته قوه قضاییه سال قبل تا  هفته جاری ۴۸ هزار و ۲۹۹ پرونده به شوراهای حل اختلاف وارد شده که بیش از ۴۸ هزار پرونده نیز مختومه شده است.
حمیدی افزود: از کل پرونده‌های قابل صلح و سازش ۱۱ هزار و ۸۳۴ فقره پرونده بوده که بیش از هشت هزار فقره پرونده با همت اعضای شوراهای حل اختلاف استان مصالحه شده که در مجموع ۷۵ درصد مجموع پرونده‌ها منتهی به صلح و سازش شده است.
 
۳۹ هزار پرونده مانده  از سالهای قبل در دادگستری
حمیدی خاطرنشان کرد: بیش از ۳۹ هزار پرونده در زمینه‌های مختلف از سال قبل در دادگستری باقی مانده است که همکاران تلاش می‌کنند ضمن رسیدگی به پرونده‌های جدید به آنها نیز رسیدگی کنند.
رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان معاونت پیشگیری از وقوع جرم  را یکی از مهم‌ترین معاونت‌های دادگستری که در کاهش وقوع و پیشگیری از وقوع جرائم در استان بسیار مؤثر عنوان کرد و افزود: تشکیل بانک اطلاعاتی سارقین حرفه‌ای و قرار دادن آن در اختیار قضات،  شناسایی نقاط آلوده و جرم خیز برای اقدامات پیشگیرانه، راه‌اندازی انجام نگهبان محله در زاهدان و برگزاری چندین نشست پیشگیری از اعتیاد و مصرف مواد مخدر از جمله اقدامات این معاونت تاکنون بوده است.
این مسئول اضافه کرد: پیشگیری از وقوع جرم یکی از اولویت ‎های مهم است که هر چه جرم را در جامعه کم کنیم و آسیب‌‌های اجتماعی را کاهش دهیم برای رسیدگی کردن بهتر به پرونده‌ها فرصت بیشتری داریم.
 
جذب نیرو در راستای کاهش اطاله دادرسی
وی در پایان گفت: برای کاهش اطالعه دادرسی افزایش شعب دادگاه‌ها، جذب قضات و تقویت نیروی انسانی در بخش‌های مختلف را در اولویت قرار داده‌ایم.
 
 شرایط قضات این استان با سایر استان‌ها متفاوت است
در ادامه این دیدار آیت‌الله عباسعلی سلیمانی اظهار داشت: در شرایط قضات این استان با سایر استان‌ها متفاوت است یعنی هم از نظر امکانات، امنیت و دیگر موارد نیاز به توجه بیشتر دارند.
امام جمعه زاهدان با اشاره به فرازی از دعای جوشن کبیر گفت: اهمیت شغل قضا بر هیچکس پوشیده نیست و کار قضا  که دقیقاً کار خداوند و پیامبر است باید با عشق و علاقه اجرا شود.
سلیمانی بیان کرد: تمام بدنه دستگاه قضا باید به اجرای عدالت آراسته باشد، یعنی حتی یک ذره هم مسائل نفسانی در کار قضات نقش نداشته باشد.
 
در کشور ما کار قضا سخت تر از دیگر کشورها است
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در کشور ما کار قضا سخت تر از دیگر کشورها است، افزود: کشور ما چون با نگاه دین حکومت میکنیم و حکومت ما دینی است برخی جرائم در چهارچوب دین جرم است که ممکن است در عرف جرم نباشد و همین مسئله باعث شده است که ورود پرونده در کشور ما بیشتر از کشورهای  اروپایی و غربی باشد.
وی ادامه داد: در کشور ما قضاوت بر پایه مسائل دینی است و رسیدگی به تمام جرائم فردی و عمومی انجام می‌شود در حالیکه در کشورهای غیر دینی و لائیک ورودی پرونده‌ها به محاکم کمتر است زیرا جرائم فردی در خیلی از کشورها جرم نیست.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcaamni.49noe15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما