تاریخ انتشار :شنبه ۶ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۳
اعتیاد بلای خانمان‌سوزی است که انسان‌ها زمانی که در دام این بلای خانمان‌سوز گرفتار می‌شوند، به سوی تباهی پیش می‌روند.
اعتیاد دروازه‌ای به سوی تباهی/ مراقبت بعد از ترک اهمیتش بیشتر از خود ترک است
اعتیاد دروازه‌ای به سوی تباهی/ مراقبت بعد از ترک اهمیتش بیشتر از خود ترک است
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از دادمردان، اعتیاد به معنای ساده یعنی خو گرفتن و عادت کردن به چیزی زیان بار که نه تنها سلامت روحی و جسمی فرد بلکه سلامت جامعه را به خطر می اندازد، آدمی را در بندِ خود اسیر و گرفتار میکند ، در روابط او با اطرافیان اختلال ایجاد کرده و به طور کلی فرد را از مسیر درست زندگی منحرف میکند و صدماتی را متحمل خود و دیگران میکند.
در این بین جوانانی هستن که با همت از چنگال اعتیاد رهایی پیدا میکنندکه نیاز به حمایت جامعه و خانواده دارند در ادامه گفت و گویی داریم با یکی از این رها یافتگان و مشاور روانشناس در این رابطه .
علی جوانی۳۵ ساله که اعتیاد را بلای جانش می داند نحوه معتاد شدنش را اینگونه بازگو میکند:۱۸  ساله بودم که برای عروسی یکی از اقوام به یکی از شهرهای شمال کشور رفتم بعد مراسم عده ای از اقوام بساط مصرف مواد را راه انداختند و شروع به کشیدن مواد کردند. اولش مخالفت کردم اما بعد با اسرار دوستم وسوسه شدم و برای اولین بار مصرف کردم .
علی  که دارای دو پسر ۶ و ۹ساله  است اعتیاد را دروازه تباهی می نامدو می گوید: بعد از ازدواج هم هنوز به صورت تفریحی  مصرف داشتم و این مصرف تفریحی به مصرف دائم و کریستال تبدیل شد و خانواده ام در جریاناعتیادم قرار گرفتن همسرم در ابتدا باور نمیکرد اما بعد دائم با گریه در خواست داشت که اعتیاد را کنار بگذارم ، چندبار ترک خانگی انجام دادم اما باز نتوانستم این هوس مصرف را کنار بگذارم و شروع کرد.
این رها یافته از دام اعتیاد در ادامه در حالی که اشک در چشمانش حلقه زده از انگیزه اش برای ترک مواد گفت : در اخرین روز مصرفم به دلیل مصرف زیاد و ناراحتی از مرگ دوستم و بعد از نزاع با همسرم به شدت او را کتک زدم این بدترین عملم در زمان اعتیاد بود چرا که همسرم با تمام مشکلات و سختی ها و اعتیادم به پای من ماند و حتی دربرابر خانواده اش از من حمایت می کرد این عملم و ناراحتی پدرم از من انگیزه ای شد برای یک تصمیم جدی و شروع زندگی تازه.
به مدت دو دوره ۲۱ روزه در یکی از مراکز ترک اعتیاد تحت درمان قرار گرفته ام و امروز که با شما حرف میزنم یک سال از پاک بودنم می گذرد و هفته گذشته مراسم یک سالگی پاکی و زندگی دوباره ام را در حرم امام رضا(ع) با خانواده ام جشن گرفتم.
وی در پایان می گوید از خانواده ها می خواهم فرزندان و یا همسرانشان را ترد نکنند چرا که انان بیمارند و نیاز به محبت و مراقبت دارند و با محبت به آنها کمک کنند تا پاک شوند و زندگی دو باره ای را آغاز کنند. 
دکتر عبدالرزاق پاکزاد در گفت و گو با دادمردان در خصوص بیماران معتاد اظهار داشت: در جامعه باید کسی که معتاد میشود را به چشم یک بیمار دید نه مجرم چون اعتیاد هم یک بیماری است و فرد معتادیک بیمار است که به درمان نیاز دارد.
وی ادامه داد: وقتی بیمار ما درمان میشود چه مقدار ما به او از نظر روحی و جسمی توجه نشان میدهیم باید به همان میزان هم به افرادی که ترک میکنند باید توجه نشان داده شود و مراقب بود.
کارشناس پزشکی یکی از نکات مهم که باید خانواده ها توجه داشته باشند را ساعت مصرف گذشته فرد معتاد عنوان کرد و افزود: ایمنی بدن این افراد ساعتهای خاصی را که قبلا مواد مصرف می کردند ان ساعت مانند یه آلارم برای این افراد است که هشدار میدهد این کار را انجام بدهد خانواده ها باید این ساعات را شناشایی کنند و یک کار مفید مثل ورزش کردن،فیلم دیدن و یا یک دورهم بودن و حرف زدن در آن ساعت ها پیش بینی کنند تا فرد از نظر ذهنی از اون ساعت فاصله بگیرد.
وی در ادامه گفت: شناسایی این ساعت و جایگزینی فعالیت مفید باعث می شود که این رفتار خوب جایگزین فکر و ذهن بیمار شود وبا این عمل هم  وابستگی  فیزیولوژیک و هم وابستکی ذهنی فرد از بین می رود و یک هنجار جای ناهنجار را می گیرد.
کارشناس پزشکی یکی از نکات مهم که باید خانواده ها توجه داشته باشند را ساعت مصرف گذشته فرد معتاد عنوان کرد و افزود: ایمنی بدن این افراد ساعتهای خاصی را که قبلا مواد مصرف می کردنده اند مانند یه آلارم برای این افراد است که هشدار میدهد این کار را انجام بدهد خانواده ها باید این ساعات را شناشایی  و یک کار مفید مثل ورزش کردن،فیلم دیدن و یا یک دورهم بودن و حرف زدن در آن ساعت ها پیش بینی کنند تا فرد از نظر ذهنی از اون ساعت فاصله بگیرد.
وی در ادامه گفت :شناسایی این ساعت و جایگزینی فعالیت مفید باعث می شود که این رفتار خوب جایگزین فکر و ذهن بیمار شود وبا این عمل هم  وابستگی  فیزیولوژیک و هم وابستکی ذهنی فرد از بین می رود و یک هنجار جای ناهنجار را می گیرد.
وی دلیل اصلی لغزش این افراد را فراموشی روح از منظر خانواده ها دانست و گفت: یک بیماربعد از پاکی و استفاده نکردن مواد نیاز مراقبت شدید بعد از ترک دارد، زیرا مراقبت بعد از ترک خیلی اهمیتش بیشتر از خود ترک است.
پاکزاد در پایان گفت: به اعتقاد من شخصی که با تمام سختی‌ها توانسته مصرف مواد مخدر را ‏ترک کند، نیازمند حمایت همه جانبه از سوی خانواده و جامعه است؛ چرا که او مستعد این است که با کوچکترین ضربه ‏ای بشکند و دوباره به مسیر اشتباه گذشته بازگردد.‏ پس لازم است در جامعه این ظرفیت ایجاد شود که با بهبودیافتگان اعتیاد برخورد ‏درستی شود و به اصطلاح به آنها برچسب زده نشود. متاسفانه خیلی از مبتلایان به ‏مصرف موادمخدر، برای رهایی از فشار رفتارهای غیرمنطقی، نمی‌توانند مصرف مواد ‏را برای همیشه کنار بگذارند و خیلی زود دوباره بیمار می‌شوند.‏
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdca6ani.49no015kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما