تاریخ انتشار :يکشنبه ۷ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۱
رئیس اداره سلامت و تندرستی اداره کل آموزش و پرورش استان ؛

چند توصیه تغذیه ای به روزه اولی ها :هرگز وعده سحری را حذف نکنید

رئیس اداره سلامت و تندرستی اداره کل آموزش و پرورش استان گفت :یکی از مشکلاتی که در تغذیه برخی افراد بخصوص روزه اولی ها وجود دارد، نخوردن سحری است.
چند توصیه تغذیه ای به روزه اولی ها :هرگز وعده سحری را حذف نکنید
چند توصیه تغذیه ای به روزه اولی ها :هرگز وعده سحری را حذف نکنید
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از خط اول ،در ماه رمضان ، هر سال نوجوانان مکلف شده زیادی به خیل روزه داران می پیوندند روزه بر دختران ۹ ساله و پسران ۱۵ ساله واجب می شود و این شروع مرحله ای جدید و البته سنگین در زندگی آنان است اما ممکن است برخی والدین نگران باشند.
نگرانی آنها به علت نارضایتی از روزه گرفتن نیست بلکه مضطربند که نکند فرزند شان بخصوص در ساعات گرم و طولانی تابستان تاب گرسنگی و تشنگی را نیاورده و خسته و ضعیف شود نکند بیمار شود و رشدش مختل گردد.
رئیس اداره سلامت و تندرستی اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبر نگار خط اول گفت :یکی از مشکلاتی که در تغذیه برخی افراد بخصوص روزه اولی ها وجود دارد، نخوردن سحری است. برخی به دلیل آن که دیر یا زیاد شام می خورند یا دیر می خوابند رغبتی به بیدار شدن در سحر و خوردن سحری ندارند.
شاید نخوردن سحری در زمان هایی که روز ها کوتاه تر است، مشکلی به دنبال نداشته باشد، اما در روزهای فعلی که طول روزه داری ۱۶ تا ۱۷ ساعت است، حذف این وعده توان و طاقت فرد را کاهش می دهد.
فاطمه سالاری افزود :به دلیل آن که بدن نمی تواند به مدت طولانی کربوهیدرات در خود ذخیره کند؛ افرادی که سحری نمی خورند، دچار افت قند خون، کاهش کارایی مغزو بی قراری شده و در نتیجه فعالیت های فکری و ذهنی روزانه دچار اختلال خواهد شد بهتر است وعده سحری مانند یک وعده ناهار متوسط یا یک صبحانه کامل باشد و غذاهای چرب، شور، سرخ شده، انواع نوشابه و آبمیوه های پر شکر را از این وعده حذف کنید. از آنجا که دریافت کالری و پروتئین نوجوانان نباید در طول این ایام تغییر کند باید هر سه وعده غذایی استفاده شود.
وی همچنین توصیه های تغذیه ای به روزه اولی ها داشتند:
۱- بهترین راه این است که وعده ناهار در سحر، صبحانه در افطار و حدود یک تا۲ ساعت پس از افطار شام سبک و کاملی مصرف شود.
۲- برای پرهیز از عجله هنگام خوردن سحری نیم تا یک ساعت زودتر از خواب برخیزید تا زمان کافی برای تهیه یا گرم کردن و میل نمودن غذا داشته باشید. آرامش در غذا خوردن به هضم و جذب بهتر غذا کمک می کند.بعد از وعده سحری هم بلافاصله با شکم پر نخوابید این کار فشار وارده به سیستم گوارشی را مضاعف کرده و باعث کسلی طی روز می شود بهترین وقت خوابیدن هنگامی است که هضم معده انجام شده و غذا از دهانه معده عبور کرده است این عملکرد نیم ساعت تا سه ربع طول می کشد.
۳- در وعده سحر به همراه غذا از سوپ و سالاد سبزیجات بدون سس استفاده کنیدبهترین گزینه سالاد کاهوست میوه و سبزی هایی که درصد آب بیشتری دارند، به ترتیب کاهو، کرفس، خیار، هندوانه، کلم بروکلی آبپز، اسفناج، لوبیا سبز، هویج و غلات است .این سبزی ها به علت مواد فیبری می توانند مقداری آب را درون خود ذخیره کرده و در ساعات روزه داری بتدریج آب ذخیره خود را رها کرده و در رفع عطش فرد در ساعات روزه داری و همچنین پیشگیری از یبوست موثرباشند مصرف میوه و سبزی در فاصله افطار تا سحر توصیه می شود.
۴- از خوردن غذاهای شور، تند و و مواد گوشتی هم در وعده سحر اجتناب کنید . پروتئین های حیوانی نظیر گوشت قرمز به دلیل آن که به صورت اوره دفع می شوند نیاز به مقادیر زیادی آب دارند و طلب نوشیدن را در شما افزایش می دهندالبته می توانید از مخلوط پروتئین حیوانی و گیاهی همچون انواع خوراک گوشت و حبوبات استفاده کنید. این غذا شما را سیر می کند و از همه مهم تر پروتئین مورد نیاز بدن نوجوان را تامین می کند..
۵- به خاطر داشته باشید مصرف زیاد آب در وعده سحر نه تنها از تشنگی نمی کاهد، بلکه با رقیق کردن آنزیم های گوارشی باعث سوءهاضمه و دیگر مشکلات گوارشی می شود. این را هم بدانید نوشیدن چای و قهوه به اندازه آب خالص، نیاز بدن را به آب تامین نخواهد کرد. از همه مهم تر به دلیل آن که مدر هستند، در همان ساعات اولیه روز آب زیادی را ازطریق کلیه ها دفع می کنند.
۶- والدین می توانند مغزهای مختلف پسته، بادام، گردو و… را با مقدار کمی شکر آسیاب کرده و هنگام سحر یا افطار به فرزند خود بدهند. از آنجا که نوجوانان در سن رشد هستند و استخوان هایشان نیاز به کلسیم دارد، مصرف یک تا دو لیوان شیر یا معادل آن ماست یا غذاهایی چون فرنی و شیربرنج کم شیرین توصیه می شود. همچنین می توانید با مخلوط کردن پودر مغزها با شیر حریره ای مغذی و سرشار از پروتئین و کلسیم تهیه کرده و در اختیار نوجوانتان قرار دهید.
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdcgu793.ak9yu4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما