ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> تداوم افت میزان واردات خودرو به کشور خارجی‌ها به پیچ گرانی نزدیک می‌شوند | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۷ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۵
با اعلام آمار میزان واردات خودرو در سه ماه اول امسال مشخص شد ورود خودروهای خارجی به کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، با افتی چشمگیر روبرو شده است.
تداوم افت میزان واردات خودرو به کشور/ خارجی‌ها به پیچ گرانی نزدیک می‌شوند
به گزارش سرویس اقتصادی عصر هامون، با اعلام آمار واردات خودرو در سه ماهه اول امسال مشخص شد ورود خودروهای خارجی به کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، با افت چشمگیری روبرو شده، بهنحویکه از جنبه ارزش، 46 درصد و به لحاظ تعداد نیز 51 درصد نزول کرده است.

طبق آمار، در سه ماه نخست سال جاری 10هزارو555 دستگاه خودرو به ارزش حدود 245میلیونو787هزار دلار وارد کشور شده، در حالیکه در بازه زمانی مشابه سال گذشته، حدود 21هزارو500 دستگاه خودرو به ارزش بیش از 458میلیونو211هزار دلار به ایران آمده بود.

جدای از اینکه افت واردات خودرو چه عوارض مثبت و منفی به دنبال دارد، به نظر می‌رسد از پس این ماجرا، وزارت صنعت، معدن و تجارت به خواسته و هدف خود یعنی محدود کردن واردات خودرو رسیده است.

زمستان سال گذشته بود که وزارت صنعت ناگهان اعلام کرد که واردات خودرو توسط متفرقه‌ها یا همان نمایندگیهای غیررسمی ممنوع و تنها نمایندگی‌های رسمی‌ مجاز به واردات هستند. این در حالی بود که کارشناسان تاکید داشتند 80 درصد واردات خودرو توسط غیررسمی‌ها انجام می‌شود و تنها 20 درصد خودروها از طریق رسمی‌ها به کشور می‌آیند. از همین رو، تصمیم وزارت صنعت آنقدر با انتقاد روبرو شد که درنهایت با تغییراتی مواجه و متفرقه‌ها بهصورت مشروط، دوباره مجاز به واردات شدند.

بر این اساس، متفرقه‌ها یا باید خود نسبت به ارائه خدمات پس از فروش محصولاتشان تضمین بدهند و یا با مراجعه بهرسمی‌ها، از امکانات آنها برای خدمات مربوطه کمک بگیرند.

هرچند گمان می‌رفت با توجه به این تبصره، واردات خودرو به روال قبلی خود برگردد، اما با آغاز سال جدید و اعلام آمارها، کمکم مشخص شد تصمیم سال گذشته وزارت صنعت، کار خود را کرده و ورود خودروهای خارجی به کشور در دور نزولی افتاده است.

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، دلیل اصلی افت چشمگیر واردات خودرو به کشور طی سال جاری، محدودشدن فعالیت واردکنندگان متفرقه است، چه آنکه به گفته برخی از متفرقه‌ها، نه وزارت صنعت و نه نمایندگیهای رسمی، هیچکدام همکاری لازم را با آنها برای صدور مجوز ثبت سفارش و واردات، انجام نمی‌دهند.

به گفته آن‌ها، وزارت صنعت معمولاً مجوز لازم را به واردکنندگان غیررسمی که خود قصد ارائه خدمات پس از فروش دارند، نمی‌دهد و از آنسو رسمی‌ها نیز به بهانههای مختلف از صادر کردن این مجوز طفره می‌روند.

بر این اساس، کارشناسان معتقدند وزارت صنعت بهنوعی هوشمندانه به هدف خود مبنی بر محدود کردن واردات خودرو به کشور رسیده، زیرا بیآنکه قانونی واضح و آشکار برای ممنوعیت و محدودیت واردات بگذارد، ورود خودروهای خارجی به کشور را در سیری نزولی قرار داده است.

این افت واردات اگرچه آثار مثبتی مانند کاهش خروج ارز از کشور و حمایت از تولید داخل دارد که البته در منطقی بودن این نوع حمایت، اختلافنظر به چشم می‌آید، اما باید فکری هم به حال پیامدهای منفی آن ازجمله جهش قیمت خودروهای خارجی بازار کشور کرد.

این درست که بازار خودروهای خارجی هماکنون در رکود به سر می‌برد، اما طبعاً در ادامه و با تداوم افت واردات، تعادل در عرضه و تقاضا به هم می‌خورد و در این شرایط، افزایش قیمت اصلاً بعید نیست.
انتهای پیام/8399 https://www.asrehamoon.ir/vdcivvaq.t1a3v2bcct.html
منبع : سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان
نام شما
آدرس ايميل شما