تاریخ انتشار :شنبه ۱۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۶
آخرین آمار رسمی منتشر شده، حاکی از افزایش نرخ بیکاری در استان سیستان و بلوچستان را دارد.
تاخت و تاز  غول بیکاری در پهناورترین استان کشور/ نرخ واقعي بيکاري درسيستان و بلوچستان چقدر است؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، بر اساس گزارش منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری سیستان و بلوچستان در سال گذشته 93 حدود ۹٫۳ درصد بوده است که این رقم در سال 94 به 12.5 درصد افزایش یافته است.
بیکاری در حالی عمده ترین مشکل این روزهای سیستان و بلوچستان است که طبق آمار رسمی این معضل در استان فراگیر شده است و رشدی پلکانی را در پیش گرفته است.
وقتی این روزها عمده مشکلات فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی سیستان و بلوچستان را شخم می زنید ریشه بسیاری از آنها در بیکاری جوان ترین استان کشور است، استانی که علی رغم پتانسیل فراوان و موقعیت استراتژیک در میان ده استان بالای جدول نرخ بیکاری کشور قرار دارد.
افزایش بیکاری امنیت و آرامش منطقه را تهدید می کند
با وجود موقعیت راهبردی و استراتژیک استان از یک سو و بالا بودن نرخ بیکاری در استان از سوی دیگر تناقصی فاحش را رقم می زند که ريشه آن را می توان در نحوه عملکرد دولتمردان یافت.
آنچه مسلم است با ورود بيکاري، امنيت و آرامش نيز از منطقه رخت بر مي بندد و به تبع آن روند ورود سرمايه گذار نيز به سختي صورت مي پذيرد و درنهايت توسعه منطقه تحت الشعاع قرار مي گيرد و در نتيجه فقر، حاشيه نشيني و ناهنجاري هاي اجتماعي افزايش مي يابد.
بر اساس آمار رسمی، سیستان و بلوچستان تا سال ۹۴ بیش از سه میلیون و ۱۰۰ هزار نفر جمعیت خواهد داشت و با این جمعیت ۳.۹ درصد از جمعیت کل کشور را به خود تخصیص می‌دهد.
البته خشکسالی سال‌های اخیر استان سیستان و بلوچستان فلج شدن بخش کشاورزی و از گردونه خارج شدن واحدهای تولیدی به طور مسلسل وار کارگران استان را بیکار کرده است.
افزایش بیکاران کشور از 2.68 میلیون نفر به 2.94 نفر
همچنین براساس نتایج طرح نیروی كار، تعداد بیكاران كشور از 2.68 میلیون نفر در سال 1384 به 2.94 میلیون نفر در سال 1391 رسیده است، ضمن اینکه در سرشماری عمومی نفوس و مسكن سال 1390 تعداد بیكاران در حدود 3.5 میلیون نفر بوده است.
به عبارت دیگر، رشد ناچیز جمعیت فعال كشور موجب شد روند ذخیره بیكاری كشور به كندی رشد یابد و همین امر موجب شد كه نرخ بیكاری كشور از 11.5 درصد در سال 1382 و 1384 به 12.2 درصد در سال 1391 قرار گیرد.
بر اساس طرح آمارگیری نیروی كار، جمعیت شاغل كشور در سال 1384، 20.6 میلیون نفر بوده كه با رشد سالانه 1.9 درصد به 21.2 میلیون نفر در سال 1391 رسیده است. یعنی این كه سالانه 95 هزار نفر به تعداد جمعیت شاغل كشور به عنوان خالص تعداد اشتغال جدید افزوده شده است.
بر اساس سرشماری سال 1390 طی دوره 90-1385 سالانه 14.1 هزار نفر به تعداد جمعیت شاغل كشور افزوده شده است. هر چند نتایج دو روش كمی با هم اختلاف دارند ولی در عین حال، حكایت از عدم تغییر جمعیت شاغل كشور طی سال های گذشته را دارد. این در حالی است كه براساس سرشماری عمومی سال‌های 1375 و 1385 برای دهه، 75-1365و 85-1375 به ترتیب سالانه 385 و 557 هزار نفر به جمعیت شاغل كشور افزوده شده است.
نرخ بیکاری در سیستان و بلوچستان بالای 30 درصد است
علی اوسط هاشمی در خصوص نرخ بیکاری در استان سیستان و بلوچستان می گوید: وقتی از خودمان و یا هر فرد عادی در مورد نرخ بیکاری استان سووال کنیم به بیش از 30 درصد می رسیم چرا نباید واقعیت را بگوییم، نبايد انکار کرد که نرخ بيکاري استان بالاي 30 درصد است و ما بايد اين واقعيت ملموس را مبناي کار خود قرار دهيم تا شغل پايدار را به جاي مشاغل پاره وقت يک روزه يا هفتگي ايجاد کنيم.
نرخ بیکاری 40 درصدی در سیستان و بلوچستان
علی اصغر میرشکاری معاون امنیتی- انتظامی استاندار سیستان‌وبلوچستان در خصوص نرخ بیکاری استان سیستان و بلوچستان گفت: بیکاری یکی از علل اصلی بروز ناامنی در استان محسوب می‌شود و در حال حاضر نرخ بیکاری سیستان‌وبلوچستان ۴۰ درصد است.
بیکاری بالای 40 درصد در سیستان و بلوچستان
حمیدرضا پشنگ‌ ریگی در این باره گفت: صنعت در استان سیستان و بلوچستان رونقی ندارد و جوانان و تحصیل کرده‌های این استان عمدتا بیکارند به گونه‌ای که نرخ بیکاری در سیستان و بلوچستان بالای ۴۰ درصد است.
وی افزود: در حالی که سیستان و بلوچستان یک یازدهم از مساحت ایران را در بر گرفته و از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خوبی در صنعت گردشگری، معادن سنگ و کشاورزی برخوردار است، از منظر شاخص‌های توسعه در قیاس با سایر استان‌ها در رتبه ۲۸ یا پایین‌تر قرار می‌گیرد.
نرخ بیکاری که به بالای 50 درصد رسید
حسينعلي شهرياري نماینده زاهدان با بیان اینکه نرخ بيکاري در سيستان و بلوچستان بالاي 50 درصد مي باشد که مشکلات جدي را براي مردم اين استان به وجود آورده است بیان داشت: نبود شغل و بالا بودن نرخ بيکاري يکي از مهمترين مشکلات در کشور و استان است که تلاش براي رفع آن به عنوان يکي از مهمترين اولويت هاي دولت بايد نسبت به گذشته بيشتر مورد توجه قرار بگيرد.وي ادامه داد: متاسفانه با وجود قول هايي که دولت داده بود تا کنون هيچ کدام از آنها تحقق نيافته و اين استان وضعيت نابساماني از نظر بيکاري دارد و ورود هر چه سريعتر دولت به منظور حل مشکل بيکاري بسيار ضرورت دارد.
انتهای پیام/ 7250 https://www.asrehamoon.ir/vdchminq.23nvkdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما