تاریخ انتشار :شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۹
گزارش عصر هامون از سرطانی که به جان بهشت کوچک بلوچستان افتاد؛

طغیان آفت کشاورزی در تمین و مسئولانی که در خواب غفلت بسر می برند

تمین یکی از روستاهای سرسبز سیستان وبلوچستان است که در سایه غفت مسئولین سوسک درختی درختان این بهشت را سوراخ و قطع می کند.
بهشتی که در سایه غفلت مسئولین در حال خورده شدن است
بهشتی که در سایه غفلت مسئولین در حال خورده شدن است
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، روستای تمین یکی از روستاهای هدف گردشگری بلوچستان است که قدم به قدم این روستا سرشار از درختان انجیر کوهی، بنه، ارچن، گز، گواتام (بادام کوهی)، گردو، سپیدار و زرد آلو به چشم می خورد و به بهشت کوچک بلوچستان معروف است اما در یک ساله اخیر با وجود پیگیری های اهالی این روستا سوسک چوب خوار در سایه غفلت مسئولین ذره ذره تنه درختان را سوراخ و ارتباط آوند و ریشه را قطع می‌کند تا دیگر درختی در این بهشت باقی نماند.
سوسک درختی که در مناطق خراسان، تهران، مرکزی، همدان، لرستان، باختران، کردستان، اصفهان، فارس، یزد و کرمان فعال می‌باشد از آفات درجه دوم باغات میوه محسوب می‌شود که اکنون به بزرگترین معضل بهشت بلوچستان تبدیل شده است.
یکی از اهالی روستا با بیان اینکه در ابتدا تنها درختان سپیدار دچار این آفت شده بود، بیان کرد: اکنون بسیاری از درختان روستا به این بلا گرفتار شده و تنها مسئولین به اینکه نکته که "به طور جد پیگیری می کنیم" اکتفا می کنند.
وی ادامه داد: اکنون یک سال از زمانی که این آفت به جان درختان این منطقه افتاده می گذرد ولی تا کنون نه تنها رفع نشده است بلکه سایر درختان میوه نیز دچار این آفت شده و در حال از بین رفتن است.
در سال جاری نیز قطع درختان نارون همانند سالهای گذشته همچنان در کرمان ادامه دارد و این درحالی است که اکثر پوشش گیاهی شهر کرمان را به دلیل شرایط اقلیمی مناسب رشد و تناسب محیطی نارون ها تشکیل می دهند.
جدا از این مسئله که آیا راهی برای مقابله با این آفت وجود دارد یا خیر سئوال اینجاست که چرا درختان چند ساله و کهنسال تمین به این آفت دچار شده اند هرچند که جواب این سئوال باید توسط مسئولان وقت جهاد کشاورزی داده شود.




با همکاری کشاورزان تا سال آینده این آفت از درختان حذف می شود
در تماسی که خبرنگار اجتماعی عصر هامون در خصوص این موضوع با غلامحسین تیموری مدیر حفظ و نباتات جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان داشت، وی اظهار داشت: آفت موجود در منطقه تمین سوسک شاخک بلند رزا 3 یا سوسک پوست خوار یا چوب خوار است که از سر شاخه های درختان ضعیف شروع به تغذیه و در نهایت به بدنه درخت سرایت می کند.
وی ادامه داد: این سوسک بیشتر بر روی درختان میوه هسته دار به خصوص زرد آلو و بادام مشاهده می شود و خسارت شدیدی ایجاد می کند.
تیموری بیان کرد: متاسفانه یخبندان هوا و گرمای هوا از سوی دیگر در سال های قبل سبب شده است که درختان این منطقه ضعیف و شرایط را برای حضور این سوسک فراهم کند.
مدیر حفظ و نباتات جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: زمانی که درختان از نظر تغذیه ای یا آبیاری دچار مشکل باشندتنش های محیطی درخت ضعیف می شود درخت مستعد حمله این حشره می شود.
وی با بیان اینکه این آفت تنها مختص به تمین نیست، ادامه داد: تراکم درختان در منطقه تمین خیلی زیاد است و بیش از 15 سال قدمت دارند لذا مواد غذایی برای تغذیه درختان کم شده و درختان ضعیف شده اند.
تیموری با اشاره به اینکه این آفت در درختان جنوب کرمان و خراسان جنوبی نیز وجود داشته اند، افزود: مبارزه شیمیایی علیه این حشره وجود ندارد.
مدیر حفظ و نباتات جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه این آفت یک آفت خصوصی است و دولتی نیست، بیان کرد: جهت رفع این مشکل در منطقه کلاس های دوره ای  برای کشاورزان برگزار گردیده تا کار حرص سر شاخه انجام شود که امیدواریم با همکاری کشاورزان این آفت سال آینده دیگر در منطقه حذف شود.
سال آینده دیگر محصولی ندارم!
یکی از کشاورزان ضمن گلایه از کاهش تولید محصولات خود گفت: سال آینده دیگر محصولی برایم باقی نمی ماند که بخواهم تولیدی داشته باشم لذا از مسئولان خواهشمندم هر چه سریعتر جهت رفع این مشکل اقدامات جدی انجام دهند.
به گفته یکی از کارشناسان از مراحل مبارزه مکانیکی با این آفت مبارزه با تله های نوری، جمع آوری حشره در شب از روی برگ درختان
و استفاده از گیاهان تله (برگ درختان تبریزی) است که باعث حذف این آفت از درختان منطقه می شود.
به هر حال اگرچه محققان كشور مراحل مبارزه با اين آفت را كشف كرده‌اند، اما عدم توجه جدی برخي مسئولان در اين زمينه باعث شده است، هنوز مشكلات كشاورزان بعد از یک سال به قوت خود باقي باشد.
انتهای پیام/9031
  https://www.asrehamoon.ir/vdcgtn9u.ak9zq4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما