تاریخ انتشار :جمعه ۱۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۱
طلاق یک بحران اجتماعی است و در اکثر موارد با فروپاشی خانواده ضمن بر هم زدن تعادل روانی و عاطفی افراد، موجب بروز آسیب های اجتماعی می شود.
سیستان و بلوچستان رکورد دار کمترین نرخ طلاق در کشور
سیستان و بلوچستان رکورد دار کمترین نرخ طلاق در کشور
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از دادمردان، طلاق به عنوان منفورترین حلال در اسلام نام می برند عملی که تمام ادیان آسمانی تا جای ممکن آن را نهی کرده اند طلاق یک بحران اجتماعی است چون عوارض اجتماعی را به همراه دارد و در اکثر موارد با فروپاشی خانواده ضمن بر هم زدن تعادل روانی و عاطفی افراد، موجب بروز آسیب های اجتماعی می شود.

برخی از کارشناسان در حالیکه که طلاق را به لحاظ پیامدهای بسیار سوء اجتماعی یک فاجعه توصیف می‌کنند، در تشریح شکل‌گیری زمینه‌های طلاق معتقدند که جامعه جهانی به سوی انفجار خانواده پیش می‌رود و یک سونامی طلاق در راه است.

در این میان استان سیستان و بلوچستان به دلیل بافت  قومیتی-مذهبی  که داراست سهم کمی در این سونامی دارد.

در این راستا مدیر کل اداره ثبت احوال سیستان و بلوچستان نیز در خصوص آمار طلاق اظهار داشت: در سال گذشته  از هر ۱۶ واقعه ازدواج تنها یک ازدواج در استان منجر به طلاق شده و این در حالی است که آمار میانگین کشوری به ازای هر ۵ واقعه ازدواج یکی به طلاق منجر شده که در تهران به ازای هر ۳ ازدواج  یک طلاق به ثبت رسیده است، این امر موجب شده تا این استان پایین ترین نرخ طلاق در کشور را به خود اختصاص دهد.

راحت دهمرده بیان داشت: بیشترین طلاق های ثبت شده در گروه سنی مردان ۲۵ تا ۲۹ سال و در گروه سنی بانوان ۲۰ تا ۲۴ سال به ثبت رسیده  و به طور متوسط در هر ماه ۱۱۶ طلاق در استان به وقوع پیوسته است.

کارشناس ارشد روانشناس بالینی اولین علت اصلی طلاق در جامعه را نداشتن شناخت کافی پیش از ازدواج عنوان کرد و افزود: زندگی بسیاری از زوج‌های جوان پیش از شناخت لازم از یکدیگر تشکیل می‌شود و همین موضوع زمینه را برای بروز اختلافات اساسی در زندگی فراهم می‌کند.

معصومه نوکندی دخالت خانواده ها را یکی دیگر از علل طلاق عنوان کرد و گفت:متاسفانه بسیاری از زوج‌ها این مجال و اجازه را به خانواده‌های‌شان می‌دهند که از همان روزهای اول ازدواج در زندگی‌شان مداخله کنند.

وی علت این دخالت را وابستگی فرد به خانواده اش عنوان کرد و گفت: دختر و پسر وقتی درصدد تشکیل زندگی مشترک هستند باید وابستگی خود را از خانواده قطع کنند و هر کدام از آنها برای پایداری زندگیشان به مدیریت خانواده خود بپردازند.

مشاور خانواده دفتر حمایت ازحقوق زنان و کودکان دادگستری پایین بودن بلوغ فکری و مهارت اداره زندگی  در جوانان نسبت به نسل های قبل را یکی دیگر از علل طلاق عنوان کرد و افزود: در استان ما از هر ۱۰طلاق حدود ۵پرونده طلاق در دوران عقد و قبل از شروع رسمی زندگی است.

وی اعتیاد ، دخالت خانواده و خیانت را از جمله عوامل طلاق در استان  عنوان کرد و گفت: عمده دلایل طلاق در سال ۹۲ در بحث اعتیاد،  سال۹۳خیانت و از ابتدای سال ۹۴ تا کنون دخالت خانواده بیشترنین آمار طلاق های ثبت شده را به خود اختصاص داده است.

وی  در پایان به زوجین توصیه کرد تا قبل از بروز هر گونه اختلافی و گرفتن تصمیم برای طلاق به مراکز مشاوره مراجعه کنند و ادامه داد: آمار مشاوره های ارائه شده را بیش از ۶ هزار عنوان کرد که نزدیک به ۶۰ درصد آن به صلح و سازش رسیده و تنها ۴۰ در صد منجر به طلاق شده است.
انتهای پیام/9031

https://www.asrehamoon.ir/vdcj8aea.uqeyxzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما